Το 2014 φέρνει δουλειά για 10.000 ανέργους -Επιδότηση έως 1800 ευρώ

Αν αληθεύουν οι πληροφορίες από το «μέτωπο» του ΟΑΕΔ, στο ξεκίνημα της νέας χρονιάς, οι άνεργοι θα έχουν άλλη μια ευκαιρία να βρουν δουλειά μέσα από πρόγραμμα επιδότησης το οποίο θα αφορά σε περίπου 10.000 νέους. 

Το νέο πρόγραμμα που αναμένεται να βγει στον «αέρα» μέσα στην ερχόμενη εβδομάδα προβλέπει, σύμφωνα με την εφημερίδα «Εργασία τώρα», 4μηνη απασχόληση με τους εξής όρους:
-Επιδότηση έως και 1.500 ευρώ για τους νέους κάτω των 25 ετών
-Επιδότηση έως και 1.800 ευρώ για ανέργους άνω των 25 ετών
Το «δυνατό» σημείο των Τοπικών Σχεδίων για την Απασχόληση όπως ονομάζεται το πρόγραμμα είναι η στόχευση στις ανάγκες των τοπικών αγορών εργασίας.
Δικαιούχοι είναι όλες οι ιδιωτικές επιχειρήσεις και γενικά οι εργοδότες του ιδιωτικού τομέα σε όλη την Ελλάδα. Όμως, όπως και στα άλλα προγράμματα του ΟΑΕΔ, για να υπαχθεί μία επιχείρηση στο πρόγραμμα δεν θα πρέπει να έχει προβεί σε μείωση προσωπικού ή σε αλλαγή του καθεστώτος απασχόλησης του προσωπικού της κατά την διάρκεια του τριμήνου πριν από την ημερομηνία αίτησης για υπαγωγή στο πρόγραμμα.
Οι ωφελούμενοι άνεργοι θα πρέπει:
-να έχουν ήδη ωφεληθεί από προηγούμενα Τοπικά Σχέδια για την Απασχόληση
-Να διαθέτουν δελτίο ανεργίας σε ισχύ
-Να είναι Ελληνες πολίτες ή πολίτες άλλου κράτους μέλους της ΕΕ ή να είναι ομογενείς που έχουν δικαίωμα διαμονής και απασχόλησης στην χώρα μας.
Η επιχείρηση επιδοτείται με 15 ευρώ την ημέρα για την πρόσληψη ανέργου έως 25 ετών και με 18 ευρώ την ημέρα για την πρόσληψη ανέργου άνω των 25 ετών.
Το πρόγραμμα διαρκεί 4 μήνες.
Επομένως το ύψος των αποδοχών ενδέχεται να φτάσει έως και τα 1.800 ευρώ για 4μηνη εργασία μέσω του συγκεκριμένου προγράμματος. Ωστόσο δεν είναι δυνατή η πρόσληψη ανέργων που κατά το τελευταίο 12μηνο είχαν απασχοληθεί με οποιονδήποτε τρόπο στην ίδια επιχείρηση ή σε συνδεδεμένες επιχειρήσεις ή σε επιχειρήσεις που μεταβιβάστηκαν ή αλλάζουν μορφή ή διαλύονται και επαναλειτουργούν στον ίδιο χώρο με το ίδιο αντικείμενο δραστηριότητας.
Να σημειωθεί ότι η εταιρεία θα πρέπει να υποβάλλει υπεύθυνη δήλωση:
-σχετικά με τις ενισχύσεις ήσσονος σημασίας =-
-ότι δεν είναι προβληματική
-ότι δεν εκκρεμεί σε βάρος της ανάκτηση παλαιάς κρατικής ενίσχυσης

Δημοσιεύτηκε απο τον στις 30,Δεκέμβριος, 2013, 10:34 πμ. στις Κατηγορίες HOT - ΕΙΔΗΣΕΙΣ, photos, ΕΛΛΑΔΑ, ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ, ΠΡΟΚΗΡΥΞΕΙΣ. Νπορείτε να παρακολουθείσετε τισ απαντήσεις επι του άρθρου απο RSS 2.0. Παρακαλούμε σχολιάστε το άρθρο...( ή αφήστε σύνδεσμο trackback)

Δώστε απάντηση

Προβεβλημένα Links

  • DIKTYO1 TV VIDEO PORTAL

Έυρεση στο Αρχείο

με ημερομηνία
με κατηγορία
'Ευρεση με Google

Photo Gallery

Kατηγορίες
blog καθημερινής ενημέρωσης alphafm.gr

Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.

Όροι χρήσης :απαγορεύεται η χρήση όλων των εικόνων, βίντεο, ειδήσεων, ρεπορτάζ, γραφικών χωρίς την άδεια του alphafm.gr και χωρίς την αναφορά πηγής

Στοιχεία Επικοινωνίας : Κολοκοτρώνη 20 - ΚΑΣΤΟΡΙΑ - ΤΚ 52100, 24670 26.945, apararas@gmail.com
Copyright ©2008-2017 alphafm.gr