Ετοιμάζουν τη μεγάλη ληστεία στην τσέπη μας με τις αποδείξεις

Οι αλχημείες με τις αποδείξεις συνεχίζονται … πάντα στην πλάτη μισθωτών και συνταξιούχων που στενάζουν κάθε χρόνο να τις μαζέψουν.

Τώρα οι… εγκέφαλοι του υπουργείου Οικονομικών μελετούν ακόμη έναν τρόπο να παγιδέψουν τους ελεύθερους επαγγελματίες που δεν εκδίδουν αποδείξεις βάζοντας όμως σε νέους μπελάδες τους φορολογούμενους.

Στη λογική ότι οι πολίτες πρέπει να πιέζονται να ζητούν αποδείξεις από κατηγορίες επαγγελματιών που φοροδιαφεύγουν η νέα ευφάνταστη ιδέα του υπουργείου είναι να μην ισχύουν οι αποδείξεις από επαγγελματικές ομάδες που ούτως ή άλλως κόβουν αποδείξεις.

Έτσι δεν θα ισχύουν όπως λέγεται τουλάχιστον οι αποδείξεις από τα super market και από τα βενζινάδικα.
Δεν θα ισχύουν δηλαδή οι αποδείξεις από τα βασικά έξοδα ενός νοικοκυριού, τη διατροφή και τη μετακίνηση, δηλαδή.

Ταυτόχρονα όπως και τα περασμένα χρόνια οι αποδείξεις από τις ΔΕΚΟ και έτσι ένας μέσος μισθωτός ή συνταξιούχος θα πρέπει να συγκεντρώσει το 10% του εισοδήματός του σε αποδείξεις από αλλού.

Από που; Κανείς δεν γνωρίζει, βέβαιο είναι ότι θα “περνάνε” αποδείξεις από υδραυλικούς, γιατρούς δικηγόρους, ηλεκτρολόγους, μηχανικούς κλπ Όμως πόσα είναι τα έξοδα μιας μέσης οικογένειας στις παραπάνω επαγγελματικές ομάδες; Σίγουρα όχι το 10%.

Έτσι μένει να δούμε εάν θα συνεχίσουν να ισχύουν αποδείξεις από καφετέριες, εστιατόρια και ό,τι άλλο ισχύει σήμερα.
Σε διαφορετική περίπτωση το 10% θα είναι άπιαστο όνειρο.

Στην περίπτωση μάλιστα που ο φορολογούμενος δεν συγκεντρώσει το 10% τότε έρχεται πρόστιμο ίσο με το 22% της διαφοράς.

Βέβαια θα πρέπει κάποια στιγμή να πει κάποιος στους εγκεφάλους του υπουργείου οικονομικών ότι η συγκέντρωση του 10% είναι κατά δήλωση. Ο φορολογούμενος καλείται να προσκομίσει τις αποδείξεις μόνο εάν έχει την ατυχία να “πέσει” στον δειγματοληπτικό έλεγχο και τότε φαίνεται πως δεν είναι δύσκολο να συγκεντρωθούν από την οικογένεια ή ακόμη και τον λογιστή οι αποδείξεις που του χρειάζονται…
Μήπως θα πρέπει να αναζητηθούν άλλοι τρόποι να παταχθεί η φοροδιαφυγή;

Δημοσιεύτηκε απο τον στις 31,Δεκέμβριος, 2013, 11:02 πμ. στις Κατηγορίες HOT - ΕΙΔΗΣΕΙΣ, photos, ΕΛΛΑΔΑ, ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ. Νπορείτε να παρακολουθείσετε τισ απαντήσεις επι του άρθρου απο RSS 2.0. Παρακαλούμε σχολιάστε το άρθρο...( ή αφήστε σύνδεσμο trackback)

Δώστε απάντηση

Πρόσφατα Άρθρα

Προβεβλημένα Links

  • DIKTYO1 TV VIDEO PORTAL

Έυρεση στο Αρχείο

με ημερομηνία
με κατηγορία
'Ευρεση με Google

Photo Gallery

Kατηγορίες
blog καθημερινής ενημέρωσης alphafm.gr

Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.

Όροι χρήσης :απαγορεύεται η χρήση όλων των εικόνων, βίντεο, ειδήσεων, ρεπορτάζ, γραφικών χωρίς την άδεια του alphafm.gr και χωρίς την αναφορά πηγής

Στοιχεία Επικοινωνίας : Κολοκοτρώνη 20 - ΚΑΣΤΟΡΙΑ - ΤΚ 52100, 24670 26.945, apararas@gmail.com
Copyright ©2008-2017 alphafm.gr