«Επί ποδός» για τις 11.500 απολύσεις και τις 12.500 «διαθεσιμότητες»

15 Ιανουαρίου 2014, μία κρίσιμη ημερομηνία για το κοντινό εργασιακό μέλλον, συνολικά 24.000 Δημοσίων Υπαλλήλων, εκ των οποίων, οι 11.500 θα απολυθούν μέσα στο 2014 και οι λοιποί 12.500 θα μπουν στο καθεστώς «διαθεσιμότητας – κινητικότητας» μέσα στον Φεβρουάριο.

Ήδη, το αρμόδιο Υπουργείο, αυτό της Διοικητικής Μεταρρύθμισης & Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, με πυρετώδεις διεργασίες «σχηματίζει» τις σχετικές λίστες – μνημονιακές δεσμεύσεις, για την εκταμίευση των σχετιζόμενων δόσεων.

Όπως έχει δηλώσει ο Υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης & Ηλ. Διακυβέρνησης, Κυριάκος Μητσοτάκης, οι απολύσεις θα προέλθουν, κυριότερα, από τη «διαθεσιμότητα», από υπαλλήλους δηλαδή, που δεν θα επανατοποθετηθούν, από την επιτάχυνση της απονομής πειθαρχικής δικαιοσύνης και από τον περιορισμό σε μέγεθος Νομικών Προσώπων Ιδιωτικού Δικαίου, ως απόρροια αξιολόγησης όλων των Ν.Π.Ι.Δ.

Σχετικά με τη «διαθεσιμότητα – κινητικότητα» των 12.500 δημοσίων υπαλλήλων του Φεβρουαρίου, σύμφωνα με πληροφορίες του epoli.gr, οι Ο.Τ.Α. βρίσκονται, για ακόμη μία φορά, στην «πρώτη γραμμή», μέσω της «εθελοντικής διαδημοτικής κινητικότητας», δηλαδή της μετακίνησης υπαλλήλων από δήμους με πλεονάζον προσωπικό σε δήμους όπου υπάρχουν κενά.

Απ’ αυτήν την διαδικασία, στους προ… υπολογισμούς του Υπουργείου, προϋπολογίζεται και ένας δυνητικά σημαντικός αριθμός Δημοτικών Υπαλλήλων, που θα απολυθούν, μέσω της «εθελοντικής διαδημοτικής κινητικότητας», «συμπληρώνοντας» τη λίστα των 11.500 απολύσεων από το στενό και ευρύτερο Δημόσιο.

Δημοσιεύτηκε απο τον στις 3,Ιανουάριος, 2014, 10:13 πμ. στις Κατηγορίες HOT - ΕΙΔΗΣΕΙΣ, photos, ΕΛΛΑΔΑ, ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ. Νπορείτε να παρακολουθείσετε τισ απαντήσεις επι του άρθρου απο RSS 2.0. Παρακαλούμε σχολιάστε το άρθρο...( ή αφήστε σύνδεσμο trackback)

Δώστε απάντηση

Προβεβλημένα Links

  • DIKTYO1 TV VIDEO PORTAL

Έυρεση στο Αρχείο

με ημερομηνία
με κατηγορία
'Ευρεση με Google

Photo Gallery

Kατηγορίες
blog καθημερινής ενημέρωσης alphafm.gr

Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.

Όροι χρήσης :απαγορεύεται η χρήση όλων των εικόνων, βίντεο, ειδήσεων, ρεπορτάζ, γραφικών χωρίς την άδεια του alphafm.gr και χωρίς την αναφορά πηγής

Στοιχεία Επικοινωνίας : Κολοκοτρώνη 20 - ΚΑΣΤΟΡΙΑ - ΤΚ 52100, 24670 26.945, apararas@gmail.com
Copyright ©2008-2017 alphafm.gr