Αντίδραση του Δήμου Άργους Ορεστικού για τα καμώματα του Διαμαντόπουλου

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ – Για άλλη μια χρονιά ολοκληρώθηκε το Καρναβάλι του Άργους Ορεστικού, το οποίο είναι το μοναδικό που διεξάγεται την Πρωτοχρονιά με κυρίαρχο στοιχείο τη σάτιρα. Κάθε συμμετέχων είναι υπεύθυνος για τα έργα, τα λόγια και τις πράξεις του. Η σάτιρα, όπως την κληρονομήσαμε από την αρχαιότητα, έχει σκοπό μέσω της διακωμώδησης, της υπερβολής ή της ειρωνείας να νουθετήσει και να οδηγήσει το πρόσωπο που σατιρίζεται, σε σωστές αποφάσεις και συμπεριφορές. Με το σκεπτικό αυτό αλλά και στα πλαίσια της παράδοσης, ο Δήμος Άργους Ορεστικού στηρίζει το καθιερωμένο πρωτοχρονιάτικο καρναβάλι.

Όμως, επειδή τα όρια της σάτιρας πρέπει να οριοθετούνται, ο Δήμος μας οφείλει όχι μόνο να διαχωρίσει τη θέση του αλλά και να καταδικάσει οποιαδήποτε προσπάθεια θελημένη ή μη με την οποία προσβάλλονται θεσμοί και ιερά σύμβολα, όπως η Εκκλησία και τα Ιερά Μυστήριά της.

Είναι γνωστή η μακρόχρονη συνεργασία της τοπικής Εκκλησίας και του Δήμου, η οποία τα τελευταία χρόνια λόγω της οικονομικής κρίσης έχει γίνει πιο στενή. Η συνεργασία αυτή θα συνεχιστεί και ο Δήμος θα συνεχίσει να συνδράμει κατά το μέτρο των δυνατοτήτων του στο κοινωνικό έργο που επιτελεί η τοπική Εκκλησία.

Δημοσιεύτηκε απο τον στις 3,Ιανουάριος, 2014, 2:59 μμ. στις Κατηγορίες HOT - ΕΙΔΗΣΕΙΣ, photos, ΑΡΓΟΣ ΟΡΕΣΤΙΚΟ, ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ, ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ. Νπορείτε να παρακολουθείσετε τισ απαντήσεις επι του άρθρου απο RSS 2.0. Παρακαλούμε σχολιάστε το άρθρο...( ή αφήστε σύνδεσμο trackback)

Δώστε απάντηση

Πρόσφατα Άρθρα

Προβεβλημένα Links

  • DIKTYO1 TV VIDEO PORTAL

Έυρεση στο Αρχείο

με ημερομηνία
με κατηγορία
'Ευρεση με Google

Photo Gallery

Kατηγορίες
blog καθημερινής ενημέρωσης alphafm.gr

Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.

Όροι χρήσης :απαγορεύεται η χρήση όλων των εικόνων, βίντεο, ειδήσεων, ρεπορτάζ, γραφικών χωρίς την άδεια του alphafm.gr και χωρίς την αναφορά πηγής

Στοιχεία Επικοινωνίας : Κολοκοτρώνη 20 - ΚΑΣΤΟΡΙΑ - ΤΚ 52100, 24670 26.945, apararas@gmail.com
Copyright ©2008-2017 alphafm.gr