Ανακοίνωση του Βαγγέλη Διαμαντόπουλου, βουλευτή Καστοριάς του ΣΥΡΙΖΑ, με αφορμή την ανοιχτή επιστολή του Μητροπολίτη Σιατίστης.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=HJQfLE72MEE[/youtube]ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ-Την Πρωτοχρονιά στο Άργος Ορεστικό της Καστοριάς έλαβε χώρα το πατροπαράδοτο καρναβάλι στο οποίο συμμετείχα, όπως κάνω ανελλιπώς τα τελευταία 20 χρόνια.
Το φετινό θέμα ήταν όπως πάντα σατιρικό παριστάνοντας την κρίση που τελειώνει σύμφωνα με τους κυβερνώντες και πραγματοποιώντας την κηδεία της. Τον ρόλο του ιερέα ανέλαβα να υποδυθώ εγώ.
Αυτό λοιπόν στάθηκε αφορμή, τόσο για μια μικρή μερίδα ιερέων να σχολιάσει αρνητικά ανωνύμως , όσο και για έναν προβεβλημένο ιεράρχη τον μητροπολίτη Σιατίστης.
Η αλήθεια είναι πως δεν έπεσα από τα σύννεφα καθώς η εκκλησία παραδοσιακά αποστρέφεται κάθε αρχέγονο έθιμο, το οποίο κατάφερε να διατηρηθεί για αιώνες.
Εάν λοιπόν είχαν προκύψει οι ίδιες αντιδράσεις για έναν πολίτη ,τότε θα μιλούσαμε για μια απαράδεκτη παρέμβαση στην λογική της επιβολής των ηθικών κανόνων της επικρατούσας θρησκείας σε όλο το φάσμα της κοινωνίας, στην καθημερινότητα των πολιτών. Η εποχή στην οποία είχε γίνει κατορθωτό αυτό είναι ο Μεσαίωνας με όλη την αρνητική φόρτιση που φέρει και μόνο η αναφορά αυτής της εποχής.
Όμως η αντίδραση δεν πυροδοτήθηκε προς κάποιον από τους πολλούς πολίτες που ντύνονται ιερείς στα καρναβάλια, αλλά προς έμενα λόγω της βουλευτικής ιδιότητας μου.
Και αυτό γεννά ένα τεράστιο ζήτημα το οποίο προκύπτει από την στρεβλή λογική της εκκλησίας, πως έχει κάθε δικαίωμα να επεμβαίνει σε ζητήματα που έχουν, κατά την εκτίμηση της, πολιτικές προεκτάσεις και μάλιστα να προσπαθεί να διαμορφώνει τις  πολιτικές εξελίξεις.
Όλα τα παραπάνω όντως συνιστούν μια διαφορετική αντίληψη περί πολιτισμού,
σε αντίθεση με το «δικό μου» πολιτισμό που χαρακτηρίζεται από την αποδοχή του διαφορετικού, τον σεβασμό στην  θρησκευτική, σεξουαλική, πολιτική επιλογή του καθενός -αρκεί αυτή να μην στρέφεται κατά του ανθρώπου- την ελευθερία έκφρασης της οποίας το απόγειο παραμένει η σάτιρα και ο αυτοσαρκασμός.


Το κυριότερο όμως σημείο στο οποίο ξεπέρασε τα εσκαμμένα στην ανοικτή επιστολή του ο Μητροπολίτης Σιατίστης ήταν το ζήτημα που έθεσε ευθέως προς τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ για την δυνατότητα να κυβερνήσει με πρόσωπα σαν έμενα.
Εδώ και πολλές δεκαετίες από την δημιουργία του ελληνικού κράτους κάποιοι από τους ιεράρχες της εκκλησίας έχουν μπερδέψει τον Σταυρό της Ορθοδοξίας με τον σταυρό των εκλογών και ποίμνιο τους με το εκλογικό σώμα.
Ο λαός προφανώς καλείται κάθε φορά να επιλέξει τους πολιτικούς που θα τον κυβερνήσουν όχι καθ’ υπόδειξη κάποιου ιεράρχη, αλλά με βάση την πρόταση τους για την κοινωνία που θέλουν να δημιουργήσουν.
Εδώ και χρόνια παλεύω σε όλα τα επίπεδα για μια κοινωνία ισότητας, ελευθερίας και ανεξιθρησκίας, μια κοινωνία δίκαιη και ανεκτική στην διαφορετικότητα, μια κοινωνία ίσων ευκαιριών και μηδενικής εκμετάλλευσης, μια κοινωνία με πρόσβαση όλων των πολιτών στα κοινά και κοινωνικά αγαθά, μια κοινωνία χωρίς πλούσιους και φτωχούς μια κοινωνία αλληλεγγύης στην οποία δεν θα χρειάζεται κανενός είδους φιλανθρωπία και ελεημοσύνη από κανέναν. Από τα παραπάνω λοιπόν με έκριναν οι συμπολίτες μου και από αυτά θα με κρίνουν και πάλι σύντομα, εάν αξίζω να τους εκπροσωπώ.

Δημοσιεύτηκε απο τον στις 3,Ιανουάριος, 2014, 3:45 μμ. στις Κατηγορίες HOT - ΕΙΔΗΣΕΙΣ, photos, ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ, ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ. Νπορείτε να παρακολουθείσετε τισ απαντήσεις επι του άρθρου απο RSS 2.0. Παρακαλούμε σχολιάστε το άρθρο...( ή αφήστε σύνδεσμο trackback)

6 Σχόλια για “Ανακοίνωση του Βαγγέλη Διαμαντόπουλου, βουλευτή Καστοριάς του ΣΥΡΙΖΑ, με αφορμή την ανοιχτή επιστολή του Μητροπολίτη Σιατίστης.”

 1. Μιχάλης Περβολαράκης

  Σε κάθε παράγραφο του απολογισμού σου δείχνει και το μέγεθος της βλακείας σου/
  .
  Δε λαβαίνω υπόψη τα της θρησκείας. Ζητάς ελευθερία λόγου, σκέψης κλπ, χωρίς να αναγνωρίζεις αυτό το δικαίωμα σε άλλους. Αναμασάς τα τετριμμένα αριστερίστικα συνθήματα περί παπάδων, ράσου κλπ. Ευτυχώς εξαιρείς και μερικούς. Όπως και συ είσαι εξαίρεση από τους υγιείς αριστερούς. Στον κλήρο η Ελλάδα οφείλει τη ύπαρξή της ως λαός, η γλώσσα μας διατηρήθηκε χάρη στο κρυφό σκολιό-,που δεν αποδέχεται η παρεούλα σου. Δεν είσαι ο ομφαλός της γης και το παίρνεις κοκορευόμενος. ένας πιθηκίζων άνθρωπος είσαι και τίποτε άλλο, που ανέβηκες έρποντας και ελισσόμενος προφανώς με 1000 λόγω συστήματος ψήφους. Αντί να κάνεις τον καραγκιόζη σε κάθε εφεύρεση από συλλόγους για κονόμες, θα έπρεπε να αποτελείς παράδειγμα για όλους μας εργατικότητας και προσπάθειας ανάτασης της χώρας. Εσύ τη διχάζεις με τις μαλακίες που κάνεις, αφού υπάρχουν πολλοί που διαφωνούν μαζί σου. Και μη μου πεις ότι σε έθιξε το μαλακίες γιατί τη λέξη την αναμασάς πολλάκις ημερησίως. Λυπάμαι αυτούς που σου έδωσαν την ψήφο τους. πιστεύω να λυπούνται για την επιλογή τους και του χρόνου ή αργότερα να μασκαρευτείς ως ο εκπεσών βουλευτής! έχετε γίνει ΟΛΟΙ σας ατραξιόν και μέσα στον πόνο μας, μας κάνετε να γελούμε με τα καμώματά σας.
  Κανόνισε και τις κανονικές απόκριες να ντυθείς πατριάρχης για προαγωγή
  Τσιπραντρέα, εσύ που κόπτεσαι για τα δικαιώματα των παράνομων και νόμιμων μεταναστών, που ζητά μετ’ επιτάσεως τζαμί τι απαντάς στις πράξεις του συντρόφου σου; Έχουν το ίδιο δικαίωμα οι χριστιανοί με αυτούς των άλλων θρησκειών;
  Ο κύριος γιατί δε ντύνεται ιμάμης; Γιατί βρωμάει μπαρούτι. Ας τολμήσει να γελάσουμε, όχι με το σχήμα, αλλά με τον ίδιο το τι θα τραβήξει και όχι μόνο. Αυτόματα το κονκλάβιο του τσιπραντρέα θα τον διαγράψει, γιατί οι αλλοδαποί ψηφοφόροι που τους κρατούν εν ζωή πάνε για άλλες πολιτείες.

 2. ΙΩΑΝΝΗΣ

  ΟΣΟ ΠΕΡΝΑΕΙ Ο ΚΑΙΡΟΣ ΜΟΝΟ ΤΟΥ ΟΛΟ ΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΘΑ ΞΕΒΡΑΚΩΘΕΙ ΚΑΙ ΤΟΤΕ (ΠΟΥ ΗΔΗ ΕΙΝΑΙ)ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΤΑ ΚΑΡΝΑΒΑΛΙΑ.ΟΛΟΙ ΨΕΥΤΟΔΗΜΟΚΡΑΤΕΣ ΤΟ ΠΑΙΖΟΥΝ.ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΨΕΥΤΟΚΟΜΟΥΝΙΣΤΕΣ ΔΕΝ ΑΝΤΕΧΟΥΝ ΚΑΛΑ ΚΑΛΑ ΣΤΟ ΑΚΟΥΣΜΑ ΤΟΥ ΩΡΕ ΓΙΩΡΓΟ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΕ. ΑΧ ΟΠΟΥ ΝΑΝΑΙ ΝΑ ΖΥΓΩΣΟΥΝ ΟΙ ΕΚΛΟΓΕΣ ΝΑ ΦΑΝΕ ΟΛΟΙ ΤΟΥΣ ΤΑ ΜΟΥΤΡΑ ΤΟΥΣ. ΝΤΡΟΠΗ ΑΙΣΧΟΣ… ΜΑ ΚΑΙ ΤΟΣΟ ΞΕΦΤΙΛΑ ΝΑ ΠΙΣΤΕΥΟΥΝ ΠΩΣΜΟΝΟ ΜΙΑ ΜΙΚΡΗ ΜΕΡΙΔΑ ΙΕΡΕΩΝ ΑΡΧΙΕΡΕΩΝ ΚΑΙ ΛΑΟΥ ΕΧΕΙ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙ?ΑΛΛΑ ΑΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΠΟΛΥ ΜΑΛΛΟΝ ΑΞΙΑ ΤΟΥΣ ΔΙΝΟΥΝ ΚΑΙ ΤΟΣΟ ΠΟΥ ΑΝΤΙΔΡΟΥΜΕ ΟΛΟΙ

 3. ilias

  οταν πριν απο καποιους μηνες ο Σιατιστης εκανε κριτικη κατα της Χρυσης Αυγης ο κ.βΟΛΕΥΤΗς ΤΟΥ συριζα ΔΕΝ ΤΗΝ εκρινε ….ηταν βλεπετε στα ιδια μηκη κυματος με το κομμα του.Τωρα που του κανουν κριτικη στην πραξη του μιλαει για πολιτικα παιχνιδια,οτι ειναι ταχα αγωνιστης της ανεξιθρησκειας κτλ αριστερες χαζομαρες.ωΡΑΙΑ ΔΕΧΟΜΑΣΤΑΙ ΟΤΙ Ο κ,ΔΙΑμαντοπουλος ειναι απλος αγωνιστης….του προτεινω λοιπον μεθαυριο στο καρναβαλι της Σιατιστης ή και της Καστοριας να διακομοδισει τον Μωαμεθ….τους κτηνωδεις δολοφονους της Συριας και τους παιδεραστες ιμαμηδες …..εχεται τα κοτσια κ.Διαμαντοπουλε?

Δώστε απάντηση

Πρόσφατα Άρθρα

Προβεβλημένα Links

 • DIKTYO1 TV VIDEO PORTAL

Έυρεση στο Αρχείο

με ημερομηνία
με κατηγορία
'Ευρεση με Google

Photo Gallery

Kατηγορίες
blog καθημερινής ενημέρωσης alphafm.gr

Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.

Όροι χρήσης :απαγορεύεται η χρήση όλων των εικόνων, βίντεο, ειδήσεων, ρεπορτάζ, γραφικών χωρίς την άδεια του alphafm.gr και χωρίς την αναφορά πηγής

Στοιχεία Επικοινωνίας : Κολοκοτρώνη 20 - ΚΑΣΤΟΡΙΑ - ΤΚ 52100, 24670 26.945, apararas@gmail.com
Copyright ©2008-2017 alphafm.gr