Ο ΕΟΠΥΥ αλλάζει και γίνεται «ΠΕΔΥ»

Το ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας.

Το Πρωτοβάθμιο Εθνικό Δίκτυο Υγείας  θα αποτελεί την υγειονομική ομπρέλα των ασφαλισμένων του ΕΟΠΥΥ – Θα λάβει την τελική του μορφή έως το τέλος Ιανουαρίου – Με τη διαδικασία του κατεπείγοντος θα κατατεθεί στη Βουλή

Τη «γέννηση» του νέου φορέα για την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας (ΠΦΥ) ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας, κ. Αδωνις Γεωργιάδης. Το Πρωτοβάθμιο Εθνικό Δίκτυο Υγείας (ΠΕΔΥ), οπως είναι η ονομασία του φορέα της ΠΦΥ θα λάβει την τελική του μορφή έως το τέλος Ιανουαρίου, οπότε θα ολοκληρωθεί η μετακίνηση του υγειονομικού, διοικητικού και ιατρικού προσωπικού του ΕΟΠΥΥ στις κατά τόπους Υγειονομικές Περιφέρειες.

Το ΠΕΔΥ θα αποτελεί την υγειονομική ομπρέλα των ασφαλισμένων του ΕΟΠΥΥ, αλλά και ένα ενιαίο σύστημα πρωτοβάθμιας υγείας με καθολική πρόσβαση όλων στις δομές του.
Οπως έχει εξηγήσει επανειλημμένως ο υπουργός, ο φορέας θα αγοράζει υπηρεσίες Υγείας από το ΕΣΥ ή από τους ιδιώτες της Υγείας και θα τις παρέχει στους ασφαλισμένους.

Οι σχετικές αλλαγές περιλαμβάνονται σε νομοσχέδιο που αναμένεται να κατατεθεί πιθανότατα σήμερα στη Βουλή και το οποίο θα ψηφιστεί με τη διαδικασία του κατεπείγοντος.

Kέντρα Υγειας και Πολυιατρεία θα αποτελέσουν σε πρώτη φάση τον βασικό κορμό του ΠΕΔΥ, όπως ανέφερε ο κ. Γεωργιάδης, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Star το μεσημέρι της Παρασκευής, ενώ κομβικό ρόλο θα έχει ο οικογενειακός γιατρός.

«O οικογενειακός γιατρός θα είναι ο καθ´ ύλην αρμόδιος να εξετάζει τους ασφαλισμένους στα αστικά κέντρα, κάτι ανάλογο με τον αγροτικό γιατρό της περιφέρειας. Θα παρακολουθεί συγκεκριμένο αριθμό πολιτών/ασφαλισμένων ανά περιοχή και θα χρεωθεί με τον ηλεκτρονικό τους φάκελο» είπε ο υπουργός.

Εκτιμάται ότι θα χρειαστούν περί τους 3000 οικογενειακούς γιατρούς, που θα προέρχονται είτε από τα Πολυιατρεία του ΕΟΠΥΥ είτε από τα Κέντρα Υγείας είτε θα είναι ιδιώτες συμβεβλημένοι με τον νέο φορέα.

Ο υπουργός Υγείας επανέλαβε ότι κάνεις γιατρός δεν θα χάσει τη θέση του, αλλά θα πρέπει να επιλέξει εάν επιθυμεί να εργαστεί με ωράριο πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης στο ΠΕΔΥ.

Δημοσιεύτηκε απο τον στις 10,Ιανουάριος, 2014, 1:51 μμ. στις Κατηγορίες photos, ΕΛΛΑΔΑ, ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ. Νπορείτε να παρακολουθείσετε τισ απαντήσεις επι του άρθρου απο RSS 2.0. Παρακαλούμε σχολιάστε το άρθρο...( ή αφήστε σύνδεσμο trackback)

Δώστε απάντηση

Πρόσφατα Άρθρα

Προβεβλημένα Links

  Έυρεση στο Αρχείο

  με ημερομηνία
  με κατηγορία
  'Ευρεση με Google

  Photo Gallery

  Kατηγορίες
  blog καθημερινής ενημέρωσης alphafm.gr

  Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.

  Όροι χρήσης :απαγορεύεται η χρήση όλων των εικόνων, βίντεο, ειδήσεων, ρεπορτάζ, γραφικών χωρίς την άδεια του alphafm.gr και χωρίς την αναφορά πηγής

  Στοιχεία Επικοινωνίας : Κολοκοτρώνη 20 - ΚΑΣΤΟΡΙΑ - ΤΚ 52100, 24670 26.945, apararas@gmail.com
  Copyright ©2008-2017 alphafm.gr