Μπλόκο από το ΣτΕ στις προσλήψεις κοινωφελούς εργασίας

Συνεχίζουν τα προβλήματα για τους επιτυχόντες του προγράμματος για τις προσλήψεις κοινωφελούς εργασίας μέσω του ΟΑΕΔ αφού μετά την προσωρινή διαταγή για αναστολή των προσλήψεων από τον Πρόεδρο του Άρειου Πάγου σχετικά με τις προσλήψεις στα δικαστήρια τώρα έρχεται το ΣτΕ να βάλει μπλόκο στις προσλήψεις των επιτυχόντων.

Συγκεκριμένα σύμφωνα με έγγραφο του Προέδρου του ΣτΕ κ. Σωτήριου Ρίζου που έχει στην διάθεση του αποκλειστικά το dikaiologitika.gr το Συμβούλιο της Επικρατείας βάζει νέα εμπόδια στις προσλήψεις των επιτυχόντων του προγράμματος κοινωφελούς εργασίας του ΟΑΕΔ. Είχε προηγηθεί λίγο πριν το νέο έτος έγγραφο του Αρείου Πάγου που επίσης αποκλειστικά είχαμε αποκαλύψει που έδινε διαταγή για προσωρινή αναστολή των προσλήψεων των επιτυχόντων κοινωφελούς εργασίας στα δικαστήρια της χώρας. Το έγγραφο του Προέδρου του ΣτΕ επικαλείται το ειδικό καθεστώς που διέπει τους δικαστικούς υπαλλήλους και δεν συνάδει με τις προϋποθέσεις πρόσληψης που ορίζει η κοινή υπουργική απόφαση για την υλοποίηση του προγράμματος της Κοινωφελούς Εργασίας. Επίσης το έγγραφο αναφέρει ότι η κοινή υπουργική απόφαση δεν μπορεί να εφαρμοστεί και δεν μπορεί να επιβάλλει στους προϊσταμένους των δικαστηρίων δικαστές την αναγκαστική πρόσληψη προσώπων επιλεγομένων από διοικητικό οργανισμό όπως ο ΟΑΕΔ, καθώς και να καθιερώσει την ευθύνη των δικαστών για την ασφάλεια εργαζομένων βάσει των διατάξεων του εργατικού δικαίου . Ο Πρόεδρος του ΣτΕ αναφέρει επίσης ότι οι κενές θέσεις στα Δικαστήρια της χώρας σε σύμφωνη γνώμη με το υπουργείο Δικαιοσύνης θα καλυφθούν από την διαθεσιμότητα. Έτσι και με την αναστολή των προσλήψεων των επιτυχόντων του ΟΑΕΔ στα Δικαστήρια της χώρας συνεχίζονται τα διαρκεί προβλήματα στο πρόγραμμα του ΟΑΕΔ αφού είναι η τρίτη φορά που οι επιτυχόντες αντιμετωπίζουν πρόβλημα στην πρόσληψη τους με αποκορύφωμα την ξαφνική αλλαγή των αποτελεσμάτων επιτυχόντων από τον ΟΑΕΔ.

www.dikaiologitika.gr

Το έγγραφο:

Δημοσιεύτηκε απο τον στις 11,Ιανουάριος, 2014, 1:22 μμ. στις Κατηγορίες HOT - ΕΙΔΗΣΕΙΣ, photos, ΕΛΛΑΔΑ, ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ. Νπορείτε να παρακολουθείσετε τισ απαντήσεις επι του άρθρου απο RSS 2.0. Παρακαλούμε σχολιάστε το άρθρο...( ή αφήστε σύνδεσμο trackback)

1 σχόλιο για “Μπλόκο από το ΣτΕ στις προσλήψεις κοινωφελούς εργασίας”

  1. Νίκος

    Όλοι οι οφελούμενοι του προγράμματος, και στα Δικαστήρια, στην Καστοριά εργάζονται κανονικά. Πρόβλημα υπάρχει μόνο στα Διοικητικά Δικαστήρια που υπάγονται στο Συμβούλιο τ Επικρατείας, τέτοιο δεν υπάρχει στην Καστοριά.

Δώστε απάντηση

Προβεβλημένα Links

  • DIKTYO1 TV VIDEO PORTAL

Έυρεση στο Αρχείο

με ημερομηνία
με κατηγορία
'Ευρεση με Google

Photo Gallery

Kατηγορίες
blog καθημερινής ενημέρωσης alphafm.gr

Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.

Όροι χρήσης :απαγορεύεται η χρήση όλων των εικόνων, βίντεο, ειδήσεων, ρεπορτάζ, γραφικών χωρίς την άδεια του alphafm.gr και χωρίς την αναφορά πηγής

Στοιχεία Επικοινωνίας : Κολοκοτρώνη 20 - ΚΑΣΤΟΡΙΑ - ΤΚ 52100, 24670 26.945, apararas@gmail.com
Copyright ©2008-2017 alphafm.gr