Στα χέρια του Βεργίνη τα τυριά της Καστοριάς

Υπό τον έλεγχο της Eurofood Ποιότητα Α.Ε, εταιρείας που ανήκει στον διοικητή του ΟΓΑ, Ξενοφώντα Βεργίνη λειτουργεί εδώ και µήνες το τυροκοµείο της ΕΑΣ Καστοριάς.

Σύµφωνα µε το ρεπορτάζ της Agrenda, η Eurofood Ποιότητα Α.Ε. προχώρησε το καλοκαίρι του 2012 στην ενοικίαση του τυροκοµείου και του εργοστασίου ζωοτροφών της ΕΑΣ Καστοριάς η οποία αντιµετωπίζει σοβαρά οικονοµικά προβλήµατα. Την υπόθεση χειρίστηκε η προηγούµενη διοίκηση της Ένωσης η οποία απήλθε πριν από ένα µήνα περίπου. Η τυροκοµική µονάδα λειτουργεί πλέον κανονικά υπό τη διεύθυνση της Eurofood (µάλιστα στο διαδικτυακό της τόπο διαφηµίζονται το κεφαλοτύρι και η φέτα που παράγονται εκεί) σε αντίθεση µε το ζωοτροφάδικο που παραµένει αδρανές.

Μιλώντας στην Agrenda ο πρόεδρος της ΕΑΣ Καστοριάς, Γιάννης Ελευθερίου σηµείωσε ότι στις αρχικές προθέσεις της νέας διοίκησης ήταν να επανεξετάσει τη συµφωνία –καθώς υπάρχουν καταγγελίες ότι δεν προηγήθηκε διαγωνισµός ή απόφαση της Γ.Σ. Ωστόσο τόνισε ότι επί του παρόντος σκοπεύει να ρίξει το βάρος στα υπόλοιπα «καυτά ζητήµατα» της Ένωσης και κυρίως τη µετατροπής της σε πρωτοβάθµιο συνεταιρισµό.

Να σηµειωθεί ότι η ΕΑΣ Καστοριάς επιδιώκει αυτό το διάστηµα να ρυθµίσει τα χρέη της προκειµένου να αποφύγει την εκκαθάριση και το τίµηµα (25.000 ευρώ το χρόνο) από την ενοικίαση του τυροκοµείου είναι ουσιαστικά το µόνο «ζεστό» χρήµα που µπαίνει στα ταµεία της.

agronews.gr

Δημοσιεύτηκε απο τον στις 12,Ιανουάριος, 2014, 11:51 μμ. στις Κατηγορίες HOT - ΕΙΔΗΣΕΙΣ, photos, ΑΓΡΟΤΙΚΑ, ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ. Νπορείτε να παρακολουθείσετε τισ απαντήσεις επι του άρθρου απο RSS 2.0. Παρακαλούμε σχολιάστε το άρθρο...( ή αφήστε σύνδεσμο trackback)

Δώστε απάντηση

Πρόσφατα Άρθρα

Προβεβλημένα Links

  • DIKTYO1 TV VIDEO PORTAL

Έυρεση στο Αρχείο

με ημερομηνία
με κατηγορία
'Ευρεση με Google

Photo Gallery

Kατηγορίες
blog καθημερινής ενημέρωσης alphafm.gr

Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.

Όροι χρήσης :απαγορεύεται η χρήση όλων των εικόνων, βίντεο, ειδήσεων, ρεπορτάζ, γραφικών χωρίς την άδεια του alphafm.gr και χωρίς την αναφορά πηγής

Στοιχεία Επικοινωνίας : Κολοκοτρώνη 20 - ΚΑΣΤΟΡΙΑ - ΤΚ 52100, 24670 26.945, apararas@gmail.com
Copyright ©2008-2017 alphafm.gr