Νέο πρόγραμμα για 10.000 προσλήψεις στον ιδιωτικό τομέα – Ποιους αφορά

Εντός των ημερών υπογράφεται η απόφαση για το νέο πρόγραμμα  του ΟΑΕΔ που αφορά στην πρόσληψη 10.000 νέων ανέργων. Αυτή τη φορά, αφορά προσλήψεις στον ιδιωτικό τομέα ενώ τα κίνητρα είναι πολύ ισχυρά.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τα βασικά χαρακτηριστικά του προγράμματος είναι τα εξής:

1.       Το πρόγραμμα θα έχει συνολική διάρκεια 12 μηνών

2.       Ιδιωτικές επιχειρήσεις θα μπορούν να κάνουν προσλήψεις και να λαμβάνουν ένα σημαντικό μέρος του μισθού από τον ΟΑΕΔ υπό μορφή επιδότησης. Δηλαδή, η εταιρεία θα προσλαμβάνει αλλά ένα μέρος του μισθού θα το πληρώνει ο ΟΑΕΔ

3.       Η επιδότηση θα ανέρχεται στα 450 ευρώ τον μήνα δηλαδή η επιχείρηση θα εισπράττει συνολικά 5.400 ευρώ για κάθε εργαζόμενο που θα προσλαμβάνει

4.       Συνολικά, θα προσληφθούν 10.000 άτομα. Αυτό ανεβάζει το συνολικό προϋπολογισμό του προγράμματος στα 54 εκατομμύρια ευρώ.

5.       Το πρόγραμμα θα αφορά στις προσλήψεις νέων. Θα τεθεί ηλικιακό κριτήριο έτσι ώστε να επιλεγούν άτομα ηλικίας από 19 έως 24 ετών.

Στόχος του προγράμματος είναι να περιοριστεί η ανεργία των νέων η οποία έχει πάρει εκρηκτικές διαστάσεις αγγίζοντας το 60%. Η απόφαση, όπως δήλωσε ο υπουργός Εργασίας θα υπογραφεί εντός των ημερών ενώ στην απόφαση θα καθορίζονται οι προϋποθέσεις και οι όροι του προγράμματος. Αναμένεται να ληφθούν μέτρα ώστε να εμποδιστεί το φαινόμενο η επιχείρηση να προχωρεί σε απολύσεις προκειμένου στη συνέχεια να αντικαταστήσει τους εργαζόμενους με φθηνότερους και επιδοτούμενους νέους.

Αν ληφθεί υπόψη το γεγονός ότι οι μισθοί των νέων έχουν περιοριστεί βάσει της συλλογικής σύμβασης στα 511 ευρώ μεικτά, το κίνητρο για τις επιχειρήσεις να ενταχθούν στο συγκεκριμένο πρόγραμμα είναι πολύ ισχυρό δεδομένου ότι, πρακτικά, θα εξασφαλίζουν δωρεάν εργατικό δυναμικό για έναν ολόκληρο χρόνο.

Εκτός από το συγκεκριμένο πρόγραμμα, θα υπάρξει ένα ακόμη επίσης για 10.000 άτομα τα οποία όμως ανήκουν στις λεγόμενες ευπαθείς ομάδες. Επίσης θα προσφέρει επιδότηση στις επιχειρήσεις για να προσλάβουν αλλά η διάρκειά του θα περιορίζεται στους τέσσερις αντί για τους 12 μήνες.

Δημοσιεύτηκε απο τον στις 13,Ιανουάριος, 2014, 6:31 μμ. στις Κατηγορίες HOT - ΕΙΔΗΣΕΙΣ, photos, ΕΛΛΑΔΑ, ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ, ΠΡΟΚΗΡΥΞΕΙΣ. Νπορείτε να παρακολουθείσετε τισ απαντήσεις επι του άρθρου απο RSS 2.0. Παρακαλούμε σχολιάστε το άρθρο...( ή αφήστε σύνδεσμο trackback)

Δώστε απάντηση

Πρόσφατα Άρθρα

Προβεβλημένα Links

  Έυρεση στο Αρχείο

  με ημερομηνία
  με κατηγορία
  'Ευρεση με Google

  Photo Gallery

  Kατηγορίες
  blog καθημερινής ενημέρωσης alphafm.gr

  Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.

  Όροι χρήσης :απαγορεύεται η χρήση όλων των εικόνων, βίντεο, ειδήσεων, ρεπορτάζ, γραφικών χωρίς την άδεια του alphafm.gr και χωρίς την αναφορά πηγής

  Στοιχεία Επικοινωνίας : Κολοκοτρώνη 20 - ΚΑΣΤΟΡΙΑ - ΤΚ 52100, 24670 26.945, apararas@gmail.com
  Copyright ©2008-2017 alphafm.gr