Χρήματα σε επιχειρήσεις για κατάρτιση του προσωπικού τους

O ΟΑΕΔ ενέκρινε την υλοποίηση του προγράμματος επαγγελματικής κατάρτισης εργαζομένων (ΛΑΕΚ 0,45%) έτους 2014.
Πρόκειται για ενά πρόγραμμα που υλοποιείται τα τελευταία χρόνια και επιχορηγεί τις επιχειρήσεις προκειμένου να καταρτίσουν το προσωπικό τους. Τα χρήματα εκταμιεύονται από ειδικό λογαριασμό για την επαγγελματική κατάρτιση που διατηρεί ο ΟΑΕΔ και τον οποίον χρηματοδοτούν οι ίδιοι οι εργοδότες.

Στο πρόγραμμα μπορούν να λάβουν μέρος ιδιωτικές επιχειρήσεις και φορείς του δημόσιου τομέα, όπως αυτός ορίζεται στο άρθρο 51 παρ. 1 του ν. 1892/1990 (ΦΕΚ Α΄101) και όπως ισχύει.

Οι επιχειρήσεις αυτές θα πρέπει να καταβάλλουν στο ΙΚΑ την εργοδοτική εισφορά 0,45% για τους εργαζόμενους σε αυτήν για το έτος 2014 και κατά τη διάρκεια ισχύος της παρούσης απόφασης και να μην συμμετέχουν σε πρόγραμμα κατάρτισης ΛΑΕΚ για εργαζόμενους σε μικρές επιχειρήσεις. Το προσωπικό το οποίο έχουν δικαίωμα να καταρτίσουν πρέπει να είναι ασφαλισμένο στο ΙΚΑ και να υπάγεται έστω και σε ένα κλάδο ασφάλισης του ΟΑΕΔ.

Προγράμματα κατάρτισης δύνανται να υλοποιούνται από την ημερομηνία δημοσίευσης της σχετικής απόφασης στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης (13 Ιανουαρίου 2014) έως και 20 Δεκεμβρίου 2014.

ΛΑΕΚ 2014

Δημοσιεύτηκε απο τον στις 14,Ιανουάριος, 2014, 9:57 πμ. στις Κατηγορίες HOT - ΕΙΔΗΣΕΙΣ, photos, ΕΛΛΑΔΑ, ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ, ΠΡΟΚΗΡΥΞΕΙΣ. Νπορείτε να παρακολουθείσετε τισ απαντήσεις επι του άρθρου απο RSS 2.0. Παρακαλούμε σχολιάστε το άρθρο...( ή αφήστε σύνδεσμο trackback)

Δώστε απάντηση

Πρόσφατα Άρθρα

Προβεβλημένα Links

  • DIKTYO1 TV VIDEO PORTAL

Έυρεση στο Αρχείο

με ημερομηνία
με κατηγορία
'Ευρεση με Google

Photo Gallery

Kατηγορίες
blog καθημερινής ενημέρωσης alphafm.gr

Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.

Όροι χρήσης :απαγορεύεται η χρήση όλων των εικόνων, βίντεο, ειδήσεων, ρεπορτάζ, γραφικών χωρίς την άδεια του alphafm.gr και χωρίς την αναφορά πηγής

Στοιχεία Επικοινωνίας : Κολοκοτρώνη 20 - ΚΑΣΤΟΡΙΑ - ΤΚ 52100, 24670 26.945, apararas@gmail.com
Copyright ©2008-2017 alphafm.gr