ΥΠΟΙΚ: Στέλνει στις ΔΟΥ ή στα δικαστήρια τους ιδιοκτήτες που δικαιούνται μειωμένο ΦΑΠ

Με αίτηση ΦΑΠ 1% στα διατηρητέα και εκπτώσεις για «τακτοποιημένα» αυθαίρετα

Νέο μέτωπο με ιδιοκτήτες ακινήτων που θέλουν να πληρώσουν μειωμένο ΦΑΠ ανοίγει το υπουργείο Οικονομικών. Πριν καλά-καλά καταλάβει τι πρέπει να πράξει με τους ενστόλους που προσέφυγαν και δικαιώθηκαν στο ΣτΕ, το υπουργείο καλεί τους ιδιοκτήτες να σπεύσουν να υποβάλουν αιτήσεις στις ΔΟΥ ή να καταφύγουν στα δικαστήρια (!) για να απαιτήσουν τις μειώσεις φόρου ή τις απαλλαγές που προβλέπει ο ίδιος ο νόμος για τον Φόρο Ακίνητης Περιουσίας.

Το υπουργείο Οικονομικών όμως δίνει ξανά εντολή στις εφορίες, να μην αναζητούν να επιβάλουν επιπρόσθετο φόρο στους ιδιοκτήτες αυθαιρέτων  ή κτισμάτων με πολεοδομικές υπερβάσεις και ημιϋπαίθριους, για τα χρόνια πριν την τακτοποίησή τους.

Λόγω της σύγχυσης που έχει προκληθεί την τελευταία τριετία από την πολυνομία των διατάξεων για τους φόρους ακινήτων και επειδή κάθε ΔΟΥ έκανε «τα δικά της», το υπουργείο εξέδωσε νέες οδηγίες  με τις οποίες αποσαφηνίζει ότι εφόσον πρόκειται για αυθαίρετα κτίσματα που τακτοποιήθηκαν ή νομιμοποιήθηκαν με τους σχετικούς νόμους (Μπιρμπίλη και Παπακωνσταντίνου) «η φορολογική αρχή δεν αναζητά την εγγραφή τους σε προηγούμενα, από την υπαγωγή τους σε τακτοποίηση, έτη.

Συνεπώς τα ακίνητα αυτά δηλώνονται στη δήλωση στοιχείων ακινήτων, τουλάχιστον, από το επόμενο έτος από την τακτοποίηση ή την νομιμοποίηση τους. Ως ημερομηνία τακτοποίησης ή νομιμοποίησης θεωρείται η ημερομηνία υποβολής της αίτησης υπαγωγής τους στη ρύθμιση των διατάξεων αυτών».

Διαβάστε περισσότερα από το newmoney.gr εδώ

Δημοσιεύτηκε απο τον στις 20,Ιανουάριος, 2014, 9:09 μμ. στις Κατηγορίες photos, ΕΛΛΑΔΑ, ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ. Νπορείτε να παρακολουθείσετε τισ απαντήσεις επι του άρθρου απο RSS 2.0. Παρακαλούμε σχολιάστε το άρθρο...( ή αφήστε σύνδεσμο trackback)

Δώστε απάντηση

Πρόσφατα Άρθρα

Προβεβλημένα Links

  • DIKTYO1 TV VIDEO PORTAL

Έυρεση στο Αρχείο

με ημερομηνία
με κατηγορία
'Ευρεση με Google

Photo Gallery

Kατηγορίες
blog καθημερινής ενημέρωσης alphafm.gr

Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.

Όροι χρήσης :απαγορεύεται η χρήση όλων των εικόνων, βίντεο, ειδήσεων, ρεπορτάζ, γραφικών χωρίς την άδεια του alphafm.gr και χωρίς την αναφορά πηγής

Στοιχεία Επικοινωνίας : Κολοκοτρώνη 20 - ΚΑΣΤΟΡΙΑ - ΤΚ 52100, 24670 26.945, apararas@gmail.com
Copyright ©2008-2017 alphafm.gr