Πώς για ένα λάθος 4 ευρώ πληρώνεις πρόστιμο 1.000 ευρώ στην εφορία

Ξεσηκωμός στην αγορά για τις εξοντωτικές ποινές – Εκστρατεία αναλαμβάνουν οι φορείς των αυτοαπασχολουμένων και των ελευθέρων επαγγελματιών

Εκστρατεία κατά της εφαρμογής των νέων εξωφρενικών προστίμων της εφορίας αναλαμβάνουν από κοινού οι φορείς των επαγγελματιών και αυταπασχολουμένων.

Με πρωτοβουλία της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Φοροτεχνικών (ΠΟΦΕΕ), οι εκπρόσωποι εμπόρων, βιοτεχνών, επαγγελματιών, νομικών, κτηματομεσιτών, βενζινοπωλών, αγροτών και άλλων, σχεδιάζουν να προβούν σε παραστάσεις στην πολιτική ηγεσία της χώρας και σε προσφυγές στη δικαιοσύνη, για να ανατρέψουν τα νέα μέτρα. Σε αυτό συμφωνούν όλοι οι φορείς της αγοράς που εκπροσωπήθηκαν στη διαβούλευση (ΕΣΕΕ, ΓΣΕΒΕΕ, ΟΒΕ, ΠΑΣΕΓΕΣ, Επιμελητήρια κλπ).

Όπως επισήμανε ο πρόεδρος της ΠΟΦΕΕ κ.Αβραάμ Πανίδης, τα πρόστιμα δεν τιμωρούν την φοροδιαφυγή αλλά ακόμα και το πιο απλό λάθος.  «Τι πρόστιμο θα έπρεπε να πληρώσει το υπουργείο Οικονομικών για όλες τις λάθος αποφάσεις και τους φορολογικές νόμους που εξέδωσε μεν, αλλά άλλαξε ξανά και ξανά τα τελευταία χρόνια» αναρωτήθηκε…

Ο Γενικός Γραμματέας της ΠΟΦΕΕ κ.Βασίλης Καμπάνης μάλιστα αποκάλυψε ότι, από συνομιλίες που είχαν με το υπουργείο Οικονομικών, όταν η Τρόικα ρωτήθηκε αν μπορεί να αλλάξει ο νόμος 4174/2013 με τα νέα πρόστιμα, η απάντηση που έδωσαν οι εκπρόσωποι των δανειστών ήταν «ο νομοθέτης που έγραψε το νόμο πέθανε και πλέον δεν αλλάζει»! Όπως υποστήριξε, το συγκεκριμένο νομοθέτημα μεταφέρθηκε με «copy-paste» στην ελληνική νομοθεσία χωρίς τροποποιήσεις όπως παραδόθηκε από την Τρόικα.

Το θέμα θα απασχολήσει αύριο και τα Επιμελητήρια. «Είναι πολιτικό το ζήτημα, το μέτρο δεν θα περπατήσει, έχει στόχο να κλείσουν οι μικρομεσαίες» υποστήριξε ο πρόεδρος του ΕΕΑ Γιάννης Χατζηθεοδοσίου. «Και χωρίς τα πρόστιμα η αγορά ήταν σε κακή κατάσταση, αλλά το 40% του ιδιωτικού τομέα αντέχει ακόμα να πληρώνει φόρους για όλους τους υπόλοιπους και για αυτό θέλουν να βάλουν  πρόστιμα ώστε να κλείσουν όλοι» τόνισε.

«Με τον τρόπο αυτό, το μόνο που θα καταφέρει η κυβέρνηση είναι τα 63 δισ. ληξιπρόθεσμα χρέη να φτάσουν στα 70 δισ.» ανέφερε ο λογιστής Αντώνης Μουζάκης. «Οι πελάτες μας θα ζητήσουν ευθύνες και θα μας κλείσουν» τόνισε.

Πάνω από 400 εκατ. ευρώ το χρόνο

Με τα ως νέα δεδομένα που ισχύουν από 1.1.2014 ένα λογιστικό λάθος 4 ευρώ μπορεί να φτάσει σε 12 μήνες στα 43.055,68 ευρώ.

Αν εφαρμόζονταν οι ποινές αυτές το 2012, τα πρόστιμα θα ξεκινούσαν από 400 εκατ. ευρώ το χρόνο (όσα ψάχνει το δημόσιο για να καλύψει την απόφαση του ΣτΕ για τους ένστολους) για περίπου 400.000 τροποποιητικές (χρεωστικές) δηλώσεις ΦΠΑ που υπεβλήθησαν κατά το 2012.

Το ποσό αυτό θα προέκυπτε αν στο «ολίσθημα» αυτό έπεφταν 400.000 φορολογούμενοι από μία μόνον φορά ο καθένας, αλλά τα 1.000 ευρώ πρόστιμο θα γίνονταν 2.000 αν ήταν μια φορά υπότροποι ή 4.000 ευρώ αν ήταν δεύτερη φορά υπότροποι –και θα διπλασιάζονταν αν ήταν Ανώνυμες Εταιρίες.

Διαβάστε περισσότερα στο newmoney.gr

Δημοσιεύτηκε απο τον στις 23,Ιανουάριος, 2014, 9:43 μμ. στις Κατηγορίες photos, ΕΛΛΑΔΑ, ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ. Νπορείτε να παρακολουθείσετε τισ απαντήσεις επι του άρθρου απο RSS 2.0. Παρακαλούμε σχολιάστε το άρθρο...( ή αφήστε σύνδεσμο trackback)

Δώστε απάντησηΠρόσφατα Άρθρα

Προβεβλημένα Links

  • DIKTYO1 TV VIDEO PORTAL

Έυρεση στο Αρχείο

με ημερομηνία
με κατηγορία
'Ευρεση με Google

Photo Gallery

Kατηγορίες
blog καθημερινής ενημέρωσης alphafm.gr

Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.

Όροι χρήσης :απαγορεύεται η χρήση όλων των εικόνων, βίντεο, ειδήσεων, ρεπορτάζ, γραφικών χωρίς την άδεια του alphafm.gr και χωρίς την αναφορά πηγής

Στοιχεία Επικοινωνίας : Κολοκοτρώνη 20 - ΚΑΣΤΟΡΙΑ - ΤΚ 52100, 24670 26.945, apararas@gmail.com
Copyright ©2008-2017 alphafm.gr