Ο βουλευτής Φλώρινας Ν.Δ Ευστάθιος Κωνσταντινίδης απώλεια του δικαιώματος της ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης

Κύριε Υπουργέ,

Η απώλεια του δικαιώματος της ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης, εξαιτίας της αντικειμενικής αδυναμίας των ασφαλισμένων του πρώην ΟΑΕΕ να εκπληρώσουν τις ασφαλιστικές τους υποχρεώσεις, εξελίσσεται σε μείζον κοινωνικό πρόβλημα.

Γνωρίζοντας καλά τις ανησυχίες σας που μετουσιώνονται σε δράσεις για τη δημιουργία ενός πλέγματος προστασίας και υποστήριξης των ατόμων αυτών, θα ήθελα να επικεντρωθώ σε δύο ειδικότερες περιπτώσεις οι οποίες χρήζουν ιδιαίτερης προσοχής και άμεσης παρέμβασης.

Ασφαλισμένοι, χωρίς θεωρημένο βιβλιάριο υγείας, βρέθηκαν στη δυσχερή θέση να αντιμετωπίσουν σοβαρά προβλήματα υγείας, ως του σημείου να κινδυνεύσει η ζωή τους, να υποστούν μόνιμες οργανικές βλάβες ή να έρθουν αντιμέτωποι με ανίατες ασθένειες και παθήσεις και δεν μπόρεσαν να κάνουν ούτε καν εξετάσεις.

Επίσης, ασφαλισμένοι πολλών ετών, οι οποίοι μέχρι την αρχή της οικονομικής κρίσης, υπήρξαν συνεπείς στις υποχρεώσεις τους στον ασφαλιστικό οργανισμό, βρέθηκαν σε ελάχιστο χρονικό διάστημα να μην μπορούν να ανταπεξέλθουν και να χάνουν τα δικαιώματα περίθαλψης, χωρίς διόλου να λαμβάνεται υπόψη η προηγούμενη πολύχρονη συνεπής συμπεριφορά. Παρότι είχαν καταβάλει υψηλά ποσά δε δικαιούνται ούτε ένα ευρώ ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης, ακόμα και οι χρόνια πάσχοντες.

Η επεξεργασία των περιπτώσεων αυτών με σκοπό την άμεση λήψη μέτρων καθίσταται απαραίτητη, προκειμένου να μην αποστερηθεί των παροχών υγείας ένα μεγάλο τμήμα του πληθυσμού.

Το δικαίωμα της ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης αποτελεί θεμέλιο λίθο των κοινωνιών και καθήκον μιας ευνομούμενης Πολιτείας που καταφέρνει και στις πιο δύσκολες συγκυρίες να ανταπεξέρχεται στις κοινωνικές ανάγκες.

Στη διάθεση σας για οποιαδήποτε περαιτέρω συνεργασία.

Κοινοποίηση:

κ. Κοκκόρη Παναγιώτη

Γ.Γ. Κοινωνικών Ασφαλίσεων

Με εκτίμηση

Ευστάθιος Κωνσταντινίδης

Βουλευτής Ν.Δ. Φλώρινας

 

Δημοσιεύτηκε απο τον στις 24,Ιανουάριος, 2014, 2:14 μμ. στις Κατηγορίες HOT - ΕΙΔΗΣΕΙΣ, photos, ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ, ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ Δ. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ, ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ. Νπορείτε να παρακολουθείσετε τισ απαντήσεις επι του άρθρου απο RSS 2.0. Παρακαλούμε σχολιάστε το άρθρο...( ή αφήστε σύνδεσμο trackback)

Δώστε απάντηση

Προβεβλημένα Links

  • DIKTYO1 TV VIDEO PORTAL

Έυρεση στο Αρχείο

με ημερομηνία
με κατηγορία
'Ευρεση με Google

Photo Gallery

Kατηγορίες
blog καθημερινής ενημέρωσης alphafm.gr

Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.

Όροι χρήσης :απαγορεύεται η χρήση όλων των εικόνων, βίντεο, ειδήσεων, ρεπορτάζ, γραφικών χωρίς την άδεια του alphafm.gr και χωρίς την αναφορά πηγής

Στοιχεία Επικοινωνίας : Κολοκοτρώνη 20 - ΚΑΣΤΟΡΙΑ - ΤΚ 52100, 24670 26.945, apararas@gmail.com
Copyright ©2008-2017 alphafm.gr