Ερώτηση στην Βουλή από την Αντωνίου για τις καθυστερήσεις πληρωμων στο πρόγραμμα εξοικονομώ

ΕΡΩΤΗΣΗ : 

ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΑΙ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑΣ

κ. ΚΩΣΤΗ ΧΑΤΖΗΔΑΚΗ.

Θέμα: Καθυστερήσεις πληρωμών στο πρόγραμμα «εξοικονομώ κατ’ οίκον»

Ένας από τους κλάδους που επηρεάστηκε περισσότερο από την οικονομική κρίση, είναι αυτός της οικοδομής. Μέσα σε τέσσερα χρόνια η οικοδομική δραστηριότητα στην χώρα μειώθηκε δραματικά, με αποτέλεσμα χιλιάδες επαγγέλματα που είναι αλληλοεξαρτώμενα με την οικοδομή να βρίσκονται και αυτά σε δεινή θέση.

Το πρόγραμμα «εξοικονομώ κατ’ οίκον» ξεκίνησε με τις καλύτερες προδιαγραφές για να δώσει ώθηση στην μειωμένη οικοδομική δραστηριότητα, με τον κόσμο της οικοδομής να το υποδέχεται με μεγάλη ικανοποίηση. Όμως αντί αυτό το πρόγραμμα να είναι όσο το δυνατόν πιο ευέλικτο και γρήγορο στις πληρωμές του, δυστυχώς παρατηρούνται καθυστερήσεις στις πληρωμές μιας σειράς επαγγελματιών (από εργολάβους ως τεχνίτες και συναφή επαγγέλματα ), που δυσχεραίνουν περαιτέρω την ήδη επιβαρυμένη οικονομική κατάσταση στην οποία βρίσκονται. Επίσης όλο το ποσό που διατίθεται για την λειτουργία αυτού του προγράμματος, αντί να μοιράζεται σε όσο το δυνατό περισσότερους επαγγελματίες, λόγω των καθυστερήσεων αυτών αποθαρρύνονται οι περισσότεροι, με συνέπεια να συμμετέχουν στο πρόγραμμα μόνο όσοι επαγγελματίες έχουν την δυνατότητα να αντέξουν οικονομικά την μεγάλη αναμονή.

ΕΡΩΤΑΤΑΙ Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ

 1. Που οφείλονται οι μεγάλες καθυστερήσεις στην πληρωμή των επαγγελματιών;

 2. Προτίθεστε να απλοποιήσετε τους όρους πληρωμής των επαγγελματιών ώστε το 50% να δίνεται στην προκαταβολή και το υπόλοιπο 50% να δίνεται το αργότερο εντός ενός μηνός από την ολοκλήρωση του έργου;

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

.

Δημοσιεύτηκε απο τον στις 24,Ιανουάριος, 2014, 11:46 πμ. στις Κατηγορίες photos, ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ, ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ. Νπορείτε να παρακολουθείσετε τισ απαντήσεις επι του άρθρου απο RSS 2.0. Παρακαλούμε σχολιάστε το άρθρο...( ή αφήστε σύνδεσμο trackback)

Δώστε απάντηση

Πρόσφατα Άρθρα

Προβεβλημένα Links

  Έυρεση στο Αρχείο

  με ημερομηνία
  με κατηγορία
  'Ευρεση με Google

  Photo Gallery

  Kατηγορίες
  blog καθημερινής ενημέρωσης alphafm.gr

  Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.

  Όροι χρήσης :απαγορεύεται η χρήση όλων των εικόνων, βίντεο, ειδήσεων, ρεπορτάζ, γραφικών χωρίς την άδεια του alphafm.gr και χωρίς την αναφορά πηγής

  Στοιχεία Επικοινωνίας : Κολοκοτρώνη 20 - ΚΑΣΤΟΡΙΑ - ΤΚ 52100, 24670 26.945, apararas@gmail.com
  Copyright ©2008-2017 alphafm.gr