«Έτσι θα γίνει η αξιολόγηση των Δημοσίων Υπαλλήλων»

Για την αξιολόγηση των Δημοσίων Υπαλλήλων μίλησε ο Υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης & Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, Κυριάκος Μητσοτάκης, στο mega, κάνοντας λόγο για ένα «αξιοκρατικό και δίκαιο» σύστημα.

Ο Υπουργός αποκαλύπτοντας μέρος του Σ/Ν, που κατατίθεται προς ψήφιση στη Βουλή, μίλησε για ένα σύστημα, που ως προτεραιότητα έχει την πραγματική αξιολόγηση του παραγόμενου και προσφερόμενου στην Υπηρεσία έργου του δημοσίου υπαλλήλου, πέρα από τα τυπικά του προσόντα. «Υπάρχουν δημόσιοι υπάλληλοι χωρίς τυπικά προσόντα, που προσφέρουν πολύ περισσότερο έργο, δουλεύουν πολλές περισσότερες ώρες από συνάδελφό τους, που κατέχει πανεπιστημιακό τίτλο, έχει μεταπτυχιακά και διδακτορικά. Αυτός ο δημόσιος υπάλληλος είναι που χρειάζεται το Κράτος» όπως τόνισε χαρακτηριστικά.
Σχετικά με την αξιολόγηση των δημοσίων υπαλλήλων από τους Γενικούς Διευθυντές, Διευθυντές και Προϊσταμένους Υπηρεσιών και Τμημάτων και την εκδοχή για μεροληψία και υποκειμενική «συμπάθεια», ο κ. Μητσοτάκης απάντησε πως, η αξιολόγηση εκ μέρους των ανωτέρω στελεχών του Δημοσίου πρέπει να γίνεται με τρόπο, που να συνάδει με τις θέσεις τους, το έργο και της ευθύνης που έχουν, χωρίς να αποκλείσει τέτοια φαινόμενα ιδιοτελούς και μη αντικειμενικής κρίσης. «Ο δημόσιος υπάλληλος, που πιστεύει ότι αδικήθηκε, φυσικά και θα έχει το δικαίωμα να προσφύγει σε μία ανώτερη Επιτροπή, που θα εξετάσει την ένστασή του» ανέφερε.
«Γνωρίζω πολύ καλά πως, η τοποθέτηση Γενικών Διευθυντών, Διευθυντών και Προϊσταμένων έχει γίνει με ανάθεση, χωρίς εξίσου αξιολόγηση, αλλά οι υπάλληλοι αυτοί οφείλουν να ανταποκριθούν στο σημαντικό έργο που τους ανατίθεται» απάντησε ο κ. Μητσοτάκης, σχολιάζοντας τον τρόπο τοποθέτησης των ανωτέρω στις θέσεις τους, προαναγγέλλοντας πως, θα αλλάξει ο τρόπος επιλογής αυτών, τρόπος που θα επεκταθεί ακόμη και στην επιλογή των Γενικών Γραμματέων των Υπουργείων.
Στη συνέχεια, ο Υπουργός Δ.Μ.Η.Δ. σχολιάζοντας τις απολύσεις του Δημοσίου, έκανε λόγο για «ανισοκατανομή των βαρών μεταξύ δημοσίου και ιδιωτικού τομέα», λέγοντας, επίσης, πως, οι απολύσεις φτάνουν μόλις το 2% του συνόλου των εργαζομένων του Δημοσίου.
«Θα υπάρξουν και προσλήψεις μέσα στο 2014, οι οποίες θα καλύψουν «νευραλγικούς» τομείς, όπως π.χ. ελλείψεις στο Υπουργείο Οικονομικών, που εκτιμάται ότι, θα φτάσουν τις 10.000» ανακοίνωσε ο κ. Κυριάκος Μητσοτάκης, αναφερόμενος στο θέμα αυτό.
Στο τέλος της συνέντευξης του, ο κ. Μητσοτάκης τόνισε πως, οι μόνες Εκλογές που «βλέπει» είναι αυτές των Ευρωεκλογών και των Αυτοδιοικητικών Εκλογών, «προβλέποντας» πως «ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α. θα εκπλαγεί δυσάρεστα από τα αποτελέσματα, τόσο των Ευρωεκλογών, όσο και των Αυτοδιοικητικών – Δημοτικών & Περιφερειακών – Εκλογών».
Επίσης, ο κ. Μητσοτάκης δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να μη γίνουν Βουλευτικές Εκλογές το 2015 – με αφορμή την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας – λέγοντας πως «πιθανά ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α. να μην τις θέλει ως τότε…».
Δημοσιεύτηκε απο τον στις 25,Ιανουάριος, 2014, 1:53 μμ. στις Κατηγορίες photos, ΕΛΛΑΔΑ, ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ. Νπορείτε να παρακολουθείσετε τισ απαντήσεις επι του άρθρου απο RSS 2.0. Παρακαλούμε σχολιάστε το άρθρο...( ή αφήστε σύνδεσμο trackback)

1 σχόλιο για “«Έτσι θα γίνει η αξιολόγηση των Δημοσίων Υπαλλήλων»”

  1. Νεοδημοκράτης

    Όσοι είναι εκτός ΑΣΕΠ να απολυθούν πάραυτα!!!Είτε σε Δήμους είτε στο ευρύτερο Δημόσιο!!!

Δώστε απάντησηΠρόσφατα Άρθρα

Προβεβλημένα Links

  • DIKTYO1 TV VIDEO PORTAL

Έυρεση στο Αρχείο

με ημερομηνία
με κατηγορία
'Ευρεση με Google

Photo Gallery

Kατηγορίες
blog καθημερινής ενημέρωσης alphafm.gr

Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.

Όροι χρήσης :απαγορεύεται η χρήση όλων των εικόνων, βίντεο, ειδήσεων, ρεπορτάζ, γραφικών χωρίς την άδεια του alphafm.gr και χωρίς την αναφορά πηγής

Στοιχεία Επικοινωνίας : Κολοκοτρώνη 20 - ΚΑΣΤΟΡΙΑ - ΤΚ 52100, 24670 26.945, apararas@gmail.com
Copyright ©2008-2017 alphafm.gr