ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΓΟΥΝΑΣ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ ΤΗΣ ΚΙΝΑΣ

Προς: ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ ΛΑΪΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΤΗΣ ΚΙΝΑΣ

κ. WEN JIABAO –

Εξοχότατε κύριε Πρωθυπουργέ,

στα πλαίσια των συμφωνιών που υπογράψατε με την χώρα μας και με την ευκαιρία της εδώ επίσκεψής σας, θα επιθυμούσαμε να σας γνωστοποιήσουμε τα εξής:

Η χώρα μας, όπως και η δική σας, αποτελεί έναν από τους μεγαλύτερους διεθνώς παραγωγούς και κατασκευαστές γούνινων ενδυμάτων.

Στα πλαίσια της συνεργασίας μεταξύ των χωρών μας, θα μπορούσε να συμπεριληφθεί και το εμπόριο της γούνας με την μορφή της αμοιβαίας εισαγωγής και εξαγωγής έτοιμων προϊόντων, αλλά και πρώτων υλών.

Ο κλάδος της γούνας αποτελεί έναν από τους κατεξοχήν εξαγωγικούς κλάδους και μια σημαντική πηγή εισαγωγής συναλλάγματος.

Τα τελευταία χρόνια η χώρα σας, εξαιτίας της ανόδου του βιοτικού επιπέδου των κατοίκων της, έχει εξελιχθεί σ’ έναν από τους μεγαλύτερους παγκοσμίως πελάτες των προϊόντων γούνας. Επιπλέον οι καιρικές συνθήκες σε μεγάλο τμήμα της επικράτειάς της ευνοούν την χρήση των προϊόντων τα οποία κατασκευάζουμε.

Θα επιθυμούσαμε, με αφορμή την περαιτέρω εμπορική συνεργασία μεταξύ των χωρών μας, να προχωρήσετε στην μείωση των δασμών εισαγωγής για τα προϊόντα έτοιμων ενδυμάτων γούνας, αναγνωρίζοντας το γεγονός ότι το εμπόριο αυτό αποτελεί έναν από τους δυναμικότερους κλάδους διεθνώς και μια τέτοια ενέργεια θα αποφέρει ευνοϊκά οικονομικά αποτελέσματα και για τις δύο πλευρές.

Όπως ασφαλώς γνωρίζετε η εξαγωγή ανάλογων προϊόντων της χώρας σας προς την δική μας επιβαρύνεται με την επιβολή πολύ μικρότερου δασμολογικού καθεστώτος. Επομένως οποιαδήποτε προσπάθεια εξίσωσής του με την ταυτόχρονη μείωση του δασμολογίου από την δική σας πλευρά, θα αποτελέσει το έναυσμα για την κατακόρυφη αύξηση της εμπορικής κίνησης μεταξύ των χωρών στον συγκεκριμένο τομέα.

Κρίνουμε σκόπιμο να υπάρξουν περαιτέρω συναντήσεις μεταξύ των εκπροσώπων των δύο χωρών για την θεσμοθέτηση κανόνων και την διευκρίνιση των λεπτομερειών προκειμένου να υπάρξει άμεση συνεργασία της Ελληνικής Ομοσπονδίας Γούνας με τις εμπορικές αρχές της χώρας σας, για την επίτευξη άμεσων αποτελεσμάτων στον τομέα αυτό.

Ελπίζουμε στην συνεργασία σας και στην ειλικρινή σας προσπάθεια, προκειμένου το εμπόριο της γούνας ν’ αποτελέσει έναν ακόμη δίαυλο επικοινωνίας και συνεργασίας μεταξύ των δύο λαών.


Με τιμή,


Ο Πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Γούνας


Γεώργιος Ντίνας


Δημοσιεύτηκε απο τον στις 4,Οκτώβριος, 2010, 5:08 μμ. στις Κατηγορίες ΓΟΥΝΑ, ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ. Νπορείτε να παρακολουθείσετε τισ απαντήσεις επι του άρθρου απο RSS 2.0. Παρακαλούμε σχολιάστε το άρθρο...( ή αφήστε σύνδεσμο trackback)

1 σχόλιο για “ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΓΟΥΝΑΣ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ ΤΗΣ ΚΙΝΑΣ”

Δώστε απάντηση

Προβεβλημένα Links

  Έυρεση στο Αρχείο

  με ημερομηνία
  με κατηγορία
  'Ευρεση με Google

  Photo Gallery

  Kατηγορίες
  blog καθημερινής ενημέρωσης alphafm.gr

  Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.

  Όροι χρήσης :απαγορεύεται η χρήση όλων των εικόνων, βίντεο, ειδήσεων, ρεπορτάζ, γραφικών χωρίς την άδεια του alphafm.gr και χωρίς την αναφορά πηγής

  Στοιχεία Επικοινωνίας : Κολοκοτρώνη 20 - ΚΑΣΤΟΡΙΑ - ΤΚ 52100, 24670 26.945, apararas@gmail.com
  Copyright ©2008-2017 alphafm.gr