Ερώτηση ΑΝΤΩΝΙΟΥ για περίεργα και ξαφνικά χρέη πολιτών προς τον τοπικό ΟΑΕΕ

Σας διαβιβάζουμε την ερώτηση που κατέθεσε η Βουλευτής Καστοριάς κ. Μαρία Αντωνίου προς τον Υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας, κ. Ιωάννη Βρούτση με θέμα: «Λανθασμένη μεταφορά ασφαλιστικών κατηγοριών κατά την αναβάθμιση του μηχανογραφικού συστήματος του τοπικού καταστήματος ΤΕΒΕ Καστοριάς και επαχθείς συνέπειες προς τους ασφαλισμένους».

Ακολουθεί το κείμενο της ερώτησης:

ΕΡΩΤΗΣΗ

Προς Τον: Υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας, κο Ιωάννη Βρούτση

ΘΕΜΑ: «Λανθασμένη μεταφορά ασφαλιστικών κατηγοριών κατά την αναβάθμιση του μηχανογραφικού συστήματος του τοπικού καταστήματος ΤΕΒΕ Καστοριάς και επαχθείς συνέπειες προς τους ασφαλισμένους».

Κύριε Υπουργέ,

Αναφερόμενη σε ένα ιδιαίτερο σημαντικό πρόβλημα που έχει προκύψει στην Υπηρεσία του ΟΑΕΕ Καστοριάς και σύμφωνα με σχετικό έγγραφο του Επιμελητηρίου Καστοριάς που μου κοινοποιήθηκε, σας ενημερώνω ότι κατά το έτος 1995 το τοπικό κατάστημα ΤΕΒΕ Καστοριάς προχώρησε στη μηχανοργάνωση του συστήματος και μετέφερε τα χειρόγραφα αρχεία των ασφαλισμένων σε ηλεκτρονική μορφή. Ωστόσο, η υπηρεσία πραγματοποίησε σφάλματα στις αντηχήσεις των κατηγοριών με αποτέλεσμα σε απροσδιόριστο αριθμό ασφαλισμένων να γίνει λανθασμένη καταγραφή της ασφαλιστικής κατηγορίας τους και να τοποθετηθούν σε υψηλότερες κατηγορίες. Σήμερα και μετά από επανελέγχους εικοσαετίας που πραγματοποιούνται, εμφανίζονται ασφαλισμένοι να χρωστούν ποσά τα οποία ανέρχονται από 1.000 έως και 8.000 Ευρώ, ποσά τα οποία είναι και επιβαρυμένα με τόκους και προσαυξήσεις που φτάνουν στο 100% της αρχικής οφειλής. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα επιχειρηματίες που συνταξιοδοτούνται και που έχουν υποβληθεί σε ρυθμίσεις αλλά και σε ρύθμιση αλλαγής κατηγορίας να φαίνεται ότι χρωστούν χιλιάδες Ευρώ αλλά και να χάνουν τις ρυθμίσεις τους.

Λαμβάνοντας υπόψη ότι η ορθή ανακατάταξη είναι καθαρά θέμα της υπηρεσίας, ότι οι ασφαλισμένοι δε φέρουν καμία απολύτως ευθύνη για το λάθος αυτό καθώς και ότι όσοι έχουν κατέβει κατηγορίες ή έχουν κάνει ρύθμιση αν δεν πληρώσουν τις νέες διαφορές χάνουν και τη χαμηλότερη κατηγορία αλλά και τη ρύθμιση και μετατρέπονται σε οφειλέτες.

Ερωτάται ο κύριος Υπουργός:

Τι ενέργειες σκοπεύετε να κάνετε για να λύσετε το ανωτέρω πρόβλημα, το οποίο έχει εξελιχθεί σε μείζον κοινωνικό ζήτημα για το Νομό Καστοριάς και να αποκαταστήσετε σε μία τόσο δύσκολη χρονική περίοδο μια αδικία που έχει μετατρέψει ενήμερους ασφαλισμένους χωρίς καμία ευθύνη τους και με αποκλειστική υπαιτιότητα της υπηρεσίας σε οφειλέτες;

Η ερωτώσα Βουλευτής

Μαρία Β. Αντωνίου

Γραφείο Τύπου

Δημοσιεύτηκε απο τον στις 27,Ιανουάριος, 2014, 10:58 πμ. στις Κατηγορίες HOT - ΕΙΔΗΣΕΙΣ, photos, ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ, ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ. Νπορείτε να παρακολουθείσετε τισ απαντήσεις επι του άρθρου απο RSS 2.0. Παρακαλούμε σχολιάστε το άρθρο...( ή αφήστε σύνδεσμο trackback)

2 Σχόλια για “Ερώτηση ΑΝΤΩΝΙΟΥ για περίεργα και ξαφνικά χρέη πολιτών προς τον τοπικό ΟΑΕΕ”

  1. Θα πέσει πολύ γιαούρτι

    Ερώτηση για Πετρέλαιο-Αρχιτεκτονική-Λαθρουλοτομία-Στρατό-Ανεργία θέλουμε κυρία της ΝΔ….Για ΟΑΕΕ ρώτησε ο Βαγγέλης που είναι κι αντιπολίτευση….

  2. Λίγη σοβαρότητα κύριοι και κυρίες

    Κι ο Διαμαντόπουλος έκανε για το ίδιο θέμα ερώτηση…..Είστε και οι δύο…Στρατός-ΤΕΙ-Ανεργία-Αρχιτεκτονική-Εγκληματικότητα…..Για τα τοπικά θέματα έχουμε τη ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ και το ΚΚΕ να κάνουν ερωτήσεις….Ας βγάλουν και βουλευτές Καστοριά να τελειώνουμε…

Δώστε απάντηση

Πρόσφατα Άρθρα

Προβεβλημένα Links

  • DIKTYO1 TV VIDEO PORTAL

Έυρεση στο Αρχείο

με ημερομηνία
με κατηγορία
'Ευρεση με Google

Photo Gallery

Kατηγορίες
blog καθημερινής ενημέρωσης alphafm.gr

Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.

Όροι χρήσης :απαγορεύεται η χρήση όλων των εικόνων, βίντεο, ειδήσεων, ρεπορτάζ, γραφικών χωρίς την άδεια του alphafm.gr και χωρίς την αναφορά πηγής

Στοιχεία Επικοινωνίας : Κολοκοτρώνη 20 - ΚΑΣΤΟΡΙΑ - ΤΚ 52100, 24670 26.945, apararas@gmail.com
Copyright ©2008-2017 alphafm.gr