Ντροπή: Μπλοκάρουν και τις γονικές παροχές για χρέη!

Ακόμα ένα χτύπημα: Υποθήκες ακινήτων ακόμα κι αν έχουμε μπει σε ρύθμιση.

Την ώρα που ο πρωθυπουργός έφτασε μέχρι Κεφαλονιά για να δείξει ότι η κυβέρνηση είναι κοντά στον πολίτη, το οικονομικό επιτελείο εφαρμόζει τερατώδεις διατάξεις κατά των φορολογουμένων – Εκτός από τις πέντε δόσεις σε τρεις μέρες, τώρα κόβουν και τις γονικές παροχές για τους οφειλέτες του Δημοσίου

Μπορεί ο πρωθυπουργός να δίνει μάχη σε διάφορα μέτωπα για να βελτιώσει την εικόνα της κυβέρνησης, όμως το υπουργείο Οικονομικών με τερατώδεις διατάξεις για τους φορολογούμενους δίνει ακόμα μία βολή στα ελληνικά νοικοκυριά.

Ετσι, ενώ ο Αντώνης Σαμαράς πέταγε από τις Βρυξέλλες στην Κεφαλονιά, όπου και έμεινε μαζί με τους κατοίκους προσπαθώντας να δείξει ότι η κυβέρνηση είναι κοντά στον πολίτη, το οικονομικό επιτελείο φέρνει το ένα χτύπημα μετά το άλλο στους φορολογούμενους.

Αφου κάλεσε τους πολίτες μέσα σε 5 μέρες να πληρώσουν πέντε φόρους, τώρα μπλοκάρει τις γονικές παροχές αν οι γονείς έχουν ληξιπρόθεσμα χρέη προς το Δημόσιο και μάλιστα ανεξαρτήτως ύψους και ορίου του χρέους!

Επίτηδες το κάνουν;

ΘΕΜΑ

Διαβάστε εδώ τις διατάξεις για τις γονικές παροχές

Το υπουργείο Οικονομικών μπλοκάρει τις γονικές παροχές αν οι γονείς έχουν ληξιπρόθεσμα χρέη προς το Δημόσιο. Και έχει και συνέχεια…Το μπλόκο ισχύει ακόμα και αν έχουν υπαχθεί σε ρύθμιση που αποπληρώνεται κανονικά!
Τι σημαίνει αυτό; Οτι υπό αυτές τις συνθήκες οι ιδιοκτήτες θα αναγκαστούν να βάλουν υποθήκη είτε το συγκεκριμένο ακίνητο, είτε κάποιο άλλο περιουσιακό τους στοιχείο, ώστε η εξόφληση της οφειλής να θεωρείται διασφαλισμένη.

Πιο συγκεκριμένα, η σχετική νομοθετική ρύθμιση που τέθηκε σε ισχύ από την 1-1-2014 προβλέπει ότι σε περίπτωση οποιασδήποτε μεταβίβασης ακινήτου άνευ τιμήματος από φορολογούμενο ο οποίος οφείλει στο Δημόσιο ληξιπρόθεσμο χρέος, η διαδικασία κατάρτισης του μεταβιβαστικού συμβολαίου δεν μπορεί να προχωρήσει αν προηγουμένως ο ενδιαφερόμενος δεν βάλει υποθήκη είτε το ίδιο το μεταβιβαζόμενο ακίνητο είτε κάποιο άλλο ακίνητο περιουσιακό στοιχείο του.

Ειδικότερα, με τη νέα διάταξη προβλέπεται ότι δεν θα χορηγείται αποδεικτικό ενημερότητας σε φορολογούμενο που θέλει να μεταβιβάσει ακίνητο με γονική παροχή ή δωρεά, εφόσον αυτός οφείλει στο Δημόσιο ληξιπρόθεσμο χρέος και δεν έχει προβεί στη διασφάλιση της οφειλής με εγγραφή υποθήκης, είτε επί του μεταβιβαζόμενου ακινήτου είτε επί οποιουδήποτε άλλου ακινήτου περιουσιακού στοιχείου του.

Ο φορολογούμενος είναι υποχρεωμένος να υποθηκεύσει κάποιο ακίνητό του, ακόμη κι αν έχει εντάξει την οφειλή του σε ρύθμιση τμηματικής καταβολής και είναι συνεπής στην καταβολή των μηνιαίων δόσεων.

Δημοσιεύτηκε απο τον στις 30,Ιανουάριος, 2014, 7:22 μμ. στις Κατηγορίες HOT - ΕΙΔΗΣΕΙΣ, photos, ΕΛΛΑΔΑ, ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ. Νπορείτε να παρακολουθείσετε τισ απαντήσεις επι του άρθρου απο RSS 2.0. Παρακαλούμε σχολιάστε το άρθρο...( ή αφήστε σύνδεσμο trackback)

Δώστε απάντηση

Προβεβλημένα Links

  • DIKTYO1 TV VIDEO PORTAL

Έυρεση στο Αρχείο

με ημερομηνία
με κατηγορία
'Ευρεση με Google

Photo Gallery

Kατηγορίες
blog καθημερινής ενημέρωσης alphafm.gr

Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.

Όροι χρήσης :απαγορεύεται η χρήση όλων των εικόνων, βίντεο, ειδήσεων, ρεπορτάζ, γραφικών χωρίς την άδεια του alphafm.gr και χωρίς την αναφορά πηγής

Στοιχεία Επικοινωνίας : Κολοκοτρώνη 20 - ΚΑΣΤΟΡΙΑ - ΤΚ 52100, 24670 26.945, apararas@gmail.com
Copyright ©2008-2017 alphafm.gr