Κονδύλια για εκπαίδευση ζητούν οι κτηνοτρόφοι

Πρέπει να ανανεωθεί ο κόσμος που πλαισιώνει τον κλάδο, δηλώνει ο γενικός γραμματέας της Πανελλήνιας Ένωσης Νέων Αγροτών

Την ανάγκη να επενδυθούν κονδύλια για την εκπαίδευση των νέων κτηνοτρόφων στην πράξη και όχι μόνο στη θεωρία, αλλά και να διατεθούν περισσότεροι πόροι στην έρευνα, ώστε οι αρμόδιοι επιστήμονες όχι μόνο να καθοδηγούν τους νέους που εισέρχονται στον πρωτογενή τομέα, αλλά και να τους εφοδιάζουν με νέες πρακτικές, υπογράμμισε μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο γενικός γραμματέας της Πανελλήνιας Ένωσης Νέων Αγροτών (ΠΕΝΑ), Στέλιος Βογιατζής, με αφορμή σχετική ημερίδα που πραγματοποιήθηκε απόψε στο πλαίσιο της 25ης Agrotica.

Τονίζοντας την ανάγκη οι αγρότες και κτηνοτρόφοι να μετεξελιχθούν σε επιχειρηματίες, ο κ. Βογιατζής σημείωσε ότι πρέπει να ανανεωθεί ο κόσμος που πλαισιώνει τον κλάδο, προσθέτοντας μάλιστα ότι κάτι τέτοιο όχι μόνο θα συνείσφερε σημαντικά για την ενίσχυσή του, αλλά και για τον περιορισμό της ανεργίας, προσφέροντας χιλιάδες νέες θέσεις εργασίες σε Έλληνες που βρίσκονται σε επαγγελματικό αδιέξοδο.

Μεταξύ άλλων ο ίδιος εξήρε τη σημασία της ενίσχυσης της συνεργασίας όλων των εμπλεκόμενων στον κλάδο της κτηνοτροφίας και τόνισε τη σπουδαιότητα των συνεργασιών μεταξύ των ίδιων των κτηνοτρόφων.

Τόνισε επίσης ότι τα ποσά που διατίθενται για τους Νέους Αγρότες είναι μικρά και πρόσθεσε ότι θα έπρεπε να αποτελούν το 6% του συνόλου που διατίθενται για τον αγροτικό τομέα, δεδομένου ότι αντίστοιχο είναι το ποσοστό όσων ανήκουν στον πρωτογενή τομέα και είναι κάτω των 40 χρόνων.

Δημοσιεύτηκε απο τον στις 2,Φεβρουάριος, 2014, 8:30 πμ. στις Κατηγορίες photos, ΑΓΡΟΤΙΚΑ, ΕΛΛΑΔΑ, ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ. Νπορείτε να παρακολουθείσετε τισ απαντήσεις επι του άρθρου απο RSS 2.0. Παρακαλούμε σχολιάστε το άρθρο...( ή αφήστε σύνδεσμο trackback)

Δώστε απάντηση

Πρόσφατα Άρθρα

Προβεβλημένα Links

  • DIKTYO1 TV VIDEO PORTAL

Έυρεση στο Αρχείο

με ημερομηνία
με κατηγορία
'Ευρεση με Google

Photo Gallery

Kατηγορίες
blog καθημερινής ενημέρωσης alphafm.gr

Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.

Όροι χρήσης :απαγορεύεται η χρήση όλων των εικόνων, βίντεο, ειδήσεων, ρεπορτάζ, γραφικών χωρίς την άδεια του alphafm.gr και χωρίς την αναφορά πηγής

Στοιχεία Επικοινωνίας : Κολοκοτρώνη 20 - ΚΑΣΤΟΡΙΑ - ΤΚ 52100, 24670 26.945, apararas@gmail.com
Copyright ©2008-2017 alphafm.gr