Μέτρα-σοκ για τον ΟΑΕΕ

Περικοπές συντάξεων και φόρους μελετά η κυβέρνηση να εφαρμόσει στον ΟΑΕΕ, για να αντιμετωπίσει το έλλειμμα άνω των 500.000.000 ευρώ που πρόκειται να δημιουργηθεί το 2014, σύμφωνα με τη Δημοκρατία.

Η κατάσταση είναι άκρως πιεστική και η διαχείρισή της γίνεται συγκαλυμμένα υπό το βάρος των επικείμενων εκλογών. Για το 2014 οι εκτιμήσεις λένε ότι τα έσοδα του Ταμείου δεν θα ξεπεράσουν τα 3,8 δισ. ευρώ, ενώ οι δαπάνες (καταβολή συντάξεων, επιδομάτων και παροχών ασθενείας) εκτιμάται ότι θα φτάσουν και θα ξεπεράσουν τα 4,3 δισ. ευρώ.
Τα μέτρα που έχουν θεσμοθετηθεί και αφορούν τη μηνιαία, αντί για διμηνιαία, καταβολή των εισφορών, αλλά και τη διεύρυνση της ασφαλιστικής βάσης, με ένταξη στον ΟΑΕΕ ασφαλισμένων που έως σήμερα υπάγονταν στον ΟΓΑ και στο ΙΚΑ, δεν λύνουν το πρόβλημα.
Στο υπουργείο Εργασίας διαπιστώνουν με τρόμο τη χάσκουσα μαύρη τρύπα και εξετάζουν σειρά μέτρων που θα μπορούσαν να εφαρμοστούν, για να αντιμετωπίσουν το ζήτημα.
Οι παρεμβάσεις που επεξεργάζεται και έχει στα συρτάρια του το υπουργείο Εργασίας αφορούν:

Την επιβολή φόρου επί του τζίρου των επιχειρήσεων. Πρόκειται για το μέτρο της επιβολής φόρου 0,2% στον τζίρο των επιχειρήσεων, που θεσμοθετήθηκε στον εφαρμοστικό νόμο του δεύτερου μνημονίου, αλλά δεν εφαρμόστηκε, έπειτα από παρέμβαση του Πρωθυπουργού, Αντώνη Σαμαρά.
Είχε υπολογιστεί ότι τη διετία 2013-2014 ο συγκεκριμένος φόρος θα απέδιδε στον ΟΑΕΕ έσοδα έως 500.000.000 ευρώ συνολικά. enikos.gr

Δημοσιεύτηκε απο τον στις 2,Φεβρουάριος, 2014, 8:42 μμ. στις Κατηγορίες photos, ΕΛΛΑΔΑ, ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ. Νπορείτε να παρακολουθείσετε τισ απαντήσεις επι του άρθρου απο RSS 2.0. Παρακαλούμε σχολιάστε το άρθρο...( ή αφήστε σύνδεσμο trackback)

Δώστε απάντηση

Προβεβλημένα Links

  • DIKTYO1 TV VIDEO PORTAL

Έυρεση στο Αρχείο

με ημερομηνία
με κατηγορία
'Ευρεση με Google

Photo Gallery

Kατηγορίες
blog καθημερινής ενημέρωσης alphafm.gr

Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.

Όροι χρήσης :απαγορεύεται η χρήση όλων των εικόνων, βίντεο, ειδήσεων, ρεπορτάζ, γραφικών χωρίς την άδεια του alphafm.gr και χωρίς την αναφορά πηγής

Στοιχεία Επικοινωνίας : Κολοκοτρώνη 20 - ΚΑΣΤΟΡΙΑ - ΤΚ 52100, 24670 26.945, apararas@gmail.com
Copyright ©2008-2017 alphafm.gr