Στον τόπο «εγγραφής» και όχι διαμονής ψηφίζουμε για τις Ευρωεκλογές

Δεν θα ισχύσει φέτος το ειδικό καθεστώς που ισχύει σε κάθε Ευρωεκλογές, να μπορούν δηλαδή οι ετεροδημότες να ψηφίζουν στον τόπο διαμονής και όχι αναγκαστικά στον τόπο όπου είναι εγγεγραμμένοι.

Αυτό εξήγγειλε με δηλώσεις του στον ΑΝΤ1, ο Υπουργός Εσωτερικών, Γιάννης Μιχελάκης, προαναγγέλλοντας την παραπάνω αλλαγή, μέσω της Τροπολογίας που θα έρθει στη Βουλή και για την οριστικοποίηση της ημερομηνίας διεξαγωγής των Αυτοδιοικητικών Εκλογών.

Μέχρι τώρα, στις Ευρωεκλογές ο καθένας μπορούσε να ψηφίσει εκεί που έμενε, μιας και τα ψηφοδέλτια ήταν κοινά για όλη την Επικράτεια, ενώ μπορούσε εύκολα να καταγραφεί η συμμετοχή στις εκλογές. Πλέον όμως, οι Ευρωεκλογές θα συμπίπτουν με τις Δημοτικές & Περιφερειακές Εκλογές.
Πέραν του ότι, στις δεύτερες είναι υποχρεωτική η ψήφος στο τόπο όπου κάποιος είναι εγγεγραμμένος, όπως σημειώνει ο κ. Μιχελάκης «με το σημερινό νομοθετικό πλαίσιο υπάρχει ο κίνδυνος να ψηφίσει ένας στον τόπο κατοικίας του και μετά να ξαναψηφίσει εκεί που είναι εγγεγραμμένος».
Δημοσιεύτηκε απο τον στις 3,Φεβρουάριος, 2014, 2:33 μμ. στις Κατηγορίες HOT - ΕΙΔΗΣΕΙΣ, photos, ΕΛΛΑΔΑ, ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ. Νπορείτε να παρακολουθείσετε τισ απαντήσεις επι του άρθρου απο RSS 2.0. Παρακαλούμε σχολιάστε το άρθρο...( ή αφήστε σύνδεσμο trackback)

Δώστε απάντηση

Προβεβλημένα Links

  • DIKTYO1 TV VIDEO PORTAL

Έυρεση στο Αρχείο

με ημερομηνία
με κατηγορία
'Ευρεση με Google

Photo Gallery

Kατηγορίες
blog καθημερινής ενημέρωσης alphafm.gr

Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.

Όροι χρήσης :απαγορεύεται η χρήση όλων των εικόνων, βίντεο, ειδήσεων, ρεπορτάζ, γραφικών χωρίς την άδεια του alphafm.gr και χωρίς την αναφορά πηγής

Στοιχεία Επικοινωνίας : Κολοκοτρώνη 20 - ΚΑΣΤΟΡΙΑ - ΤΚ 52100, 24670 26.945, apararas@gmail.com
Copyright ©2008-2017 alphafm.gr