Από σήμερα και κάθε μήνα ή τρίμηνο συγκεντρωτικές τιμολογίων ακόμα και για τους αγρότες

Αντιμέτωποι με έναν φορολογικό κυκεώνα ένα εκατομμύριο επαγγελματίες και επιχειρήσεις.

Έτοιμοι να «φάνε» και τα πρώτα πρόστιμα όσοι κρατούν βιβλία.

Αντιμέτωποι με έναν φορολογικό κυκεώνα, λάθη και βαριές ποινές βρίσκονται ένα εκατομμύριο επαγγελματίες και επιχειρήσεις, αλλά επιπλέον και οι αγρότες που αναγκάζονται να τηρούν βιβλία. Πριν καν καλά-καλά υποβάλουν τις συγκεντρωτικές καταστάσεις πελατών προμηθευτών για το 2013, θα πρέπει όλοι πλέον να ετοιμάζονται για να καταθέτουν και ανά μήνα ή τρίμηνο πλέον –και όχι μια φορά τον χρόνο- καταστάσεις τιμολογίων για επανέλεγχο.

Το νέο σύστημα δηλώσεων και διασταυρώσεων (για τιμολόγια που έχουν εκδοθεί από την 1.1.2014 και μετά ξεκινά από σήμερα που άνοιξε το ηλεκτρονικό σύστημα στο Taxisnet. Από τις 17 Απριλίου όμως που λήγει η πρώτη διορία υποβολής και μετά, θα υποβάλουν όλοι τα στοιχεία των συναλλαγών που είχαν με τιμολόγια από τον Ιανουάριο έως και τον Μάρτιο. Την υποχρέωση αυτήν θα έχουν μετά και όποτε καταθέτουν περιοδική δήλωση ΦΠΑ (ανά μήνα ή τρίμηνο). Μαζί τους όμως θα τις υποβάλλουν και όσοι δεν υπάγονται σε ΦΠΑ ή δεν τηρούν βιβλία, ακόμα και για συναλλαγές ευτελούς αξίας (κάτω των 300 ευρώ).

«Στα μανταλάκια» από το πρώτο λάθος

Αμέσως μόλις παραλάβει τις καταστάσεις η ΓΓΠΣ θα τις διασταυρώνει με βάση το ΑΦΜ των συναλλασσομένων. Αν μεταξύ δύο υποχρέων διαπιστωθεί διαφορά για το πόσα τιμολόγια έλαβε και πόσα πήρε ο κάθε ένας από τον άλλον, τα ευρήματα θα αναρτώνται αμέσως στον ατομικό λογαριασμό και των δύο στο taxisnet για να τα εντοπίσουν και να διορθώσουν τα λάθη ή να δώσουν εξηγήσεις στην εφορία για την μεταξύ τους ασυμφωνία.

Και αν ως τώρα όμως μια παράλειψη υποβολής δήλωσης ή τιμολογίου μπορούσε να θεωρηθεί «πταίσμα» (με πρόστιμα που ξεκινούσαν από 40 ευρώ ανά παράβαση) ο νέος τιμοκατάλογος της εφορίας προβλέπει ποινές που, ακόμα και για μια απλή αμέλεια, απειλούν να «ξετινάξουν» τους υπόχρεους με πρόστιμα εκατοντάδων και χιλιάδων ευρώ.

Διαβάστε περισσότερα από το newmoney.gr εδώ
Δημοσιεύτηκε απο τον στις 4,Φεβρουάριος, 2014, 11:58 πμ. στις Κατηγορίες HOT - ΕΙΔΗΣΕΙΣ, photos, ΑΓΡΟΤΙΚΑ, ΕΛΛΑΔΑ, ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ. Νπορείτε να παρακολουθείσετε τισ απαντήσεις επι του άρθρου απο RSS 2.0. Παρακαλούμε σχολιάστε το άρθρο...( ή αφήστε σύνδεσμο trackback)

Δώστε απάντηση

Πρόσφατα Άρθρα

Προβεβλημένα Links

  • DIKTYO1 TV VIDEO PORTAL

Έυρεση στο Αρχείο

με ημερομηνία
με κατηγορία
'Ευρεση με Google

Photo Gallery

Kατηγορίες
blog καθημερινής ενημέρωσης alphafm.gr

Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.

Όροι χρήσης :απαγορεύεται η χρήση όλων των εικόνων, βίντεο, ειδήσεων, ρεπορτάζ, γραφικών χωρίς την άδεια του alphafm.gr και χωρίς την αναφορά πηγής

Στοιχεία Επικοινωνίας : Κολοκοτρώνη 20 - ΚΑΣΤΟΡΙΑ - ΤΚ 52100, 24670 26.945, apararas@gmail.com
Copyright ©2008-2017 alphafm.gr