Την ακύρωση της υποψηφιότητας Καρυπίδη αποφασίζει ο ΣΥΡΙΖΑ

Την τελική απόφαση θα πάρει ο Αλέξης Τσίπρας σήμερα Πέμπτη, αφού ενημερωθεί από τους στενούς του συνεργάτες και με την πολιτική γραμματεία να είναι έτοιμη να συνεδριάσει ανά πάσα ώρα μόλις ξεκαθαρίσει το τοπίο

Υποψήφιος Περιφερειάρχης Δ. Μακεδονίας

Ο κακός χαμός, που έγινε το τελευταίο τριήμερο με τον υποψήφιο που επέλεξε ο ΣΥΡΙΖΑ για την περιφέρεια της Δυτικής Μακεδονίας Θόδωρο Καρυπίδη, αναγκάζει πλέον την ηγεσία του κόμματος να επανεξετάσει το θέμα και σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις και πληροφορίες θεωρείται εξαιρετικά πιθανό πλέον να αλλάξει η Κουμουνδούρου την αρχική απόφαση και να άρει τη στήριξή της στο πρόσωπό του, δίδοντας το χρίσμα σε άλλο πρόσωπο.

Την τελική απόφαση θα πάρει ουσιαστικά ο ίδιος ο Αλέξης Τσίπρας σήμερα Πέμπτη, αφού ενημερωθεί από τους στενούς του συνεργάτες και με την πολιτική γραμματεία να είναι έτοιμη να συνεδριάσει ανά πάσα ώρα μόλις ξεκαθαρίσει το τοπίο. Η αναβολή της χθεσινής συνεδρίασης είναι ενδεικτική των διεργασιών. Αποφασιστικής σημασίας θα είναι και η εικόνα που θα διαμορφώσουν και οι αρμόδιοι για το θέμα, ο γραμματέας της κεντρικής επιτροπής Δημήτρης Βίτσας και ο υπεύθυνος του τμήματος τοπικής αυτοδιοίκησης Κώστας Πουλάκης, που μεταβαίνουν από το πρωί στην Κοζάνη για να συζητήσουν με τις τοπικές οργανώσεις.

Σε κάθε περίπτωση το κλίμα είναι βαρύ, καθώς δεν αντιδρούν μόνο τα στελέχη της αριστερής πτέρυγας, που έτσι κι αλλιώς πολύ έγκαιρα είχαν διαφωνήσει με την υποψηφιότητα αυτή, αλλά και τα μισά στελέχη της πλειοψηφίας.

Το πρόβλημα με μία τυχόν ακύρωση της απόφασης είναι ότι θα πρέπει να καταλογιστούν με κάποιο τρόπο και οι ευθύνες στα στελέχη, που πρότειναν και επέμειναν στην υποψηφιότητα Καρυπίδη, δηλαδή ακριβώς οι δύο προαναφερθέντες Βίτσας και Πουλάκης. Για να μετριαστούν οι εντυπώσεις και να εφαρμόσει η ηγεσία μία ήπια τακτική, που δεν θα δημιουργήσει κι άλλα προβλήματα, η Κουμουνδούρου επισημαίνει με έμφαση από χθες ότι η πρόταση για τον κ. Καρυπίδη έγινε από την περιφερειακή οργάνωση του κόμματος, άρα οι δύο αρμόδιοι δεν φέρουν καίρια ευθύνη και προφανώς δεν τίθεται και θέμα ανάληψης κάποιας επιπλέον ευθύνης.

Άκρως ενδεικτική των προθέσεων της ηγεσίας πρέπει να θεωρείται πάντως η ανάρτηση που έγινε αργά το βράδυ της Τετάρτης στην ιστοσελίδα της Αυγής, η οποία για πρώτη φορά παραδεχόταν ότι «προβληματίζει η υποψηφιότητα Καρυπίδη».

Η εφημερίδα αναφέρει μεταξύ άλλων ότι «αναστάτωση έχει προκληθεί στις οργανώσεις του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και ευρύτερα στον κόσμο της Αριστεράς, από τις κατά καιρούς τοποθετήσεις του υποψήφιου περιφερειάρχη Δυτ. Μακεδονίας Θεόδωρου Καρυπίδη, που βλέπουν το φως της δημοσιότητας.

Ο ίδιος ο Θ. Καρυπίδης σε δήλωσή του φρόντισε να τονίσει ότι μεγάλωσε και γαλουχήθηκε «με τις αξίες της Δημοκρατίας και της Αριστεράς που πληρώθηκαν με διωγμούς, ταλαιπωρίες και φυλακίσεις», ωστόσο η συνέντευξή του με τον Ηλ. Κασιδιάρη (και κυρίως, ο τρόπος που τον αντιμετώπισε), η«ετυμολογική ανάλυση» της «εβραϊκής λέξης Νερίτ», καθώς και οι πληροφορίες για κατά καιρούς επιχειρούμενες συγκλίσεις του είτε με τη ΝΔ είτε με το ΠΑΣΟΚ, έχουν προκαλέσει σοβαρούς προβληματισμούς και στο στελεχικό δυναμικό του ΣΥΡΙΖΑ και στους πολίτες που προσβλέπουν σε αυτόν, όχι μόνο για την αποτελεσματικότητα της συγκεκριμένης υποψηφιότητας αλλά και για το κατά πόσον συνάδει με το όλο αξιακό σύστημα της Αριστεράς».

Αποστάσεις από την ΝΕ Κοζάνης

Η Αυγή δημοσιεύει και την ανακοίνωση της νομαρχιακής επιτροπής Κοζάνης του ΣΥΡΙΖΑ, η οποία τηρεί προσεκτικές αποστάσεις και μάλλον ανοίγει την πόρτα για την καρατόμηση του κ. Καρυπίδη. Η ανακοίνωση έχει ως εξής:

«Αναφορικά με όλα όσα ήρθαν στο φως της δημοσιότητας για τις διαδικασίες των τοπικών οργανώσεων και την ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ ΠΕ ΚΟΖΑΝΗΣ οφείλουμε να διευκρινίσουμε τα εξής:

1. Στην διευρυμένη ΝΕ της ΠΕ Κοζάνης τέθηκαν προς συζήτηση τα ονόματα που πρότεινε η Περιφερειακή Συντονιστική Επιτροπή, ενώ  ζητήθηκε από τους συντρόφους που συμμετείχαν στη διαδικασία  η κατάθεση προτάσεων για υποψηφίους περιφερειάρχες και αντιπεριφερειάρχες. Σε αυτήν την διαδικασία προτάθηκαν και πολλά άλλα ονόματα εκτός της εισήγησης και ως εκ΄ τούτου  κρίθηκε απαραίτητο να γίνουν οι απαραίτητες διερευνητικές επαφές, όπως και έγιναν. Η συντριπτική πλειοψηφία των προτεινόμενων υποψηφίων αρνήθηκε να αποδεχθεί την πρόταση για να επωμιστεί αυτό τον ρόλο.

2. Την Κυριακή 26-1-14 η Περιφερειακή Συντονιστική Επιτροπή ΣΥΡΙΖΑ Δ.Μ ολοκλήρωσε έναν πρώτο κύκλο πολιτικών πρωτοβουλιών και διαβουλεύσεων για την ολοκλήρωση του προγραμματικού μας λόγου σε τοπικό και περιφερειακό επίπεδο. Η ΠΣΕ επικύρωσε τις πολιτικές διαδικασίες που δρομολόγησαν οι διευρυμένες συσκέψεις των Νομαρχιακών Επιτροπών, με στόχο την ανάδειξη του υποψήφιου περιφερειάρχη και υποψηφίων αντιπεριφερειαρχών στη Δ.Μ.

Σε αυτήν την διαδικασία έγιναν οι συνθέσεις για οριστικοποίηση της πρότασης στην ΚΕ και μάλιστα ο Θεόδωρος Καρυπίδης  ήταν μεταξύ αυτών που προτάθηκαν.

3. Το αποτέλεσμα αυτών των διαδικασιών μεταφέρθηκε στην ΚΕ ώστε να λάβει την οριστική της απόφαση.

Τα σχόλια και οι επιθέσεις που έγιναν για τις διαδικασίες είναι ανυπόστατα και μάλιστα σε αυτή την συγκυρία το μόνο που κάνουν είναι να τραυματίζουν την οργάνωση, η οποία κινήθηκε με βάση το καταστατικό  και τις προβλεπόμενες από αυτό διαδικασίες».

protothema.gr

Δημοσιεύτηκε απο τον στις 6,Φεβρουάριος, 2014, 8:53 πμ. στις Κατηγορίες HOT - ΕΙΔΗΣΕΙΣ, photos, ΕΛΛΑΔΑ, ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ Δ. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ, ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ. Νπορείτε να παρακολουθείσετε τισ απαντήσεις επι του άρθρου απο RSS 2.0. Παρακαλούμε σχολιάστε το άρθρο...( ή αφήστε σύνδεσμο trackback)

2 Σχόλια για “Την ακύρωση της υποψηφιότητας Καρυπίδη αποφασίζει ο ΣΥΡΙΖΑ”

  1. Αυτοί θα μας κυβερνήσουν...δεν καταδικάζουν τις επιθέσεις κατά της Ορθοδοξίας....Αλλά υπακούουν στους Εβραίους

    Όταν ο Βουλευτής Καστοριάς επεχείρησε να ευτελίσει το ιερώτερο Μυστήριο της Ορθοδόξου Εκκλησίας που είναι το Μυστήριον της Θείας Ευχαριστίας, δεν είδα να ιδρώνει το αυτάκι του Τσίπρα παρά την κατακραυγή και οργή των πιστών και Μητροπολιτών……

  2. Λένα+63

    Aυτός είναι ο πραγματικός ΦΑΣΙΣΜΟΣ!!!

Δώστε απάντηση

Πρόσφατα Άρθρα

Προβεβλημένα Links

  • DIKTYO1 TV VIDEO PORTAL

Έυρεση στο Αρχείο

με ημερομηνία
με κατηγορία
'Ευρεση με Google

Photo Gallery

Kατηγορίες
blog καθημερινής ενημέρωσης alphafm.gr

Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.

Όροι χρήσης :απαγορεύεται η χρήση όλων των εικόνων, βίντεο, ειδήσεων, ρεπορτάζ, γραφικών χωρίς την άδεια του alphafm.gr και χωρίς την αναφορά πηγής

Στοιχεία Επικοινωνίας : Κολοκοτρώνη 20 - ΚΑΣΤΟΡΙΑ - ΤΚ 52100, 24670 26.945, apararas@gmail.com
Copyright ©2008-2017 alphafm.gr