Όλες οι αλλαγές και οδηγίες των φετινών Πανελλαδικών Εξετάσεων

Από την ερχόμενη Δευτέρα, 10 Φεβρουαρίου 2014, θα μπορούν οι ενδιαφερόμενοι μαθητές να υποβάλουν τις αιτήσεις – δηλώσεις συμμετοχής για τις Πανελλαδικές Εξετάσεις 2014.

Σύμφωνα με τη σχετική  Εγκύκλιο του Υπουργείου Παιδείας & Θρησκευμάτων, οι υποψήφιοι έχουν προθεσμία για να καταθέσουν ηλεκτρονικά την αίτηση τους, στο Λύκειο το οποίο φοιτούν, έως τις 25 Φεβρουαρίου 2014.

Υπενθυμίζεται ότι, για πρώτη χρονιά φέτος, δεν θα υπάρχει ως επιλογή η εισαγωγή σε Αστυνομικές Σχολές, αφού υπάρχει «πάγωμα», για τα έτη 2013 – 2014.
Μία ακόμη αλλαγή αφορά τους υποψήφιους για το Τμήμα Φωτογραφίας & Οπτικοακουστικών Μέσων του Τ.Ε.Ι. Αθήνας, οι οποίοι δεν θα εξετάζονται πλέον στα Ειδικά Μαθήματα Ελεύθερο και Γραμμικό Σχέδιο, όπως ίσχυε μέχρι πέρσι.
Οι γενικές οδηγίες
– Οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να προμηθεύονται την αίτηση, είτε από το Λύκειο όπου φοιτούν, είτε από το διαδίκτυο, στην επίσημη ιστοσελίδα του Υπουργείου ΠΑΙ.Θ. www.minedu.gov.gr στο σύνδεσμο ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ/Γενικό Λύκειο ή ΕΠΑΛ ΤΕΕ/Έντυπα Εξετάσεων.
– Οι υποψήφιοι καλούνται να συμπληρώσουν το δεύτερο μάθημα Γενικής Παιδείας που επιθυμούν να εξεταστούν, την κατεύθυνση την οποία ακολουθούν και τυχόν ειδικά μαθήματα που είναι υποχρεωτικά για την εισαγωγή σε ορισμένες Σχολές Α.Ε.Ι. και Τ.Ε.Ι.
– Για όσους επιθυμούν να δηλώσουν την εισαγωγή τους σε Οικονομικές Σχολές θα πρέπει να επιλέξουν την πανελλαδική εξέταση του μαθήματος «Αρχές Οικονομικής Θεωρίας» και υποχρεωτικά ως δεύτερο μάθημα Γενικής Παιδείας τα «Μαθηματικά & Στοιχεία Στατιστικής».
– Στην αίτηση υπάρχει επιλογή εισαγωγής σε Αστυνομικές Σχολές, η οποία απευθύνεται αποκλειστικά σε αστυνομικούς και όχι σε υποψηφίους ιδιώτες, και αφορά μόνο τη Σχολή Αξιωματικών Ελληνικής Αστυνομίας.
– Όσοι μαθητές δεν επιθυμούν να συμμετάσχουν στις Πανελλαδικές Εξετάσεις θα πρέπει την ίδια χρονική περίοδο (10 – 25 Φεβρουαρίου 2014) να κάνουν σχετική δήλωση στο Λύκειο όπου φοιτούν. Αποκλείονται για την εισαγωγή τους στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, μέσα στο 2014, μπορούν όμως να συμμετάσχουν οποιαδήποτε άλλη χρονιά, τηρουμένων των προθεσμιών για τη σχετική δήλωση.
– Σχετικά με τους υποψηφίους που επιθυμούν την εισαγωγή τους με το 10%, η οποία δεν εμπεριέχει νέα εξέταση, η εγκύκλιος επισημαίνει ότι, μόνο όσοι εξετάστηκαν πανελλαδικά σε ΓΕΛ και ΕΠΑΛ στις εξετάσεις του 2013 έχουν αυτήν την επιλογή.
– Για την εισαγωγή σε Στρατιωτικές και Αστυνομικές Σχολές και σε Σχολές Ακαδημιών Εμπορικού Ναυτικού, οι υποψήφιοι θα πρέπει να παρακολουθούν τις αντίστοιχες προκηρύξεις των αρμόδιων Υπουργείων, ώστε να υποβάλουν τα απαιτούμενα δικαιολογητικά και να υποβληθούν στις προκαταρκτικές εξετάσεις.
Ελεύθερος Τύπος
Δημοσιεύτηκε απο τον στις 8,Φεβρουάριος, 2014, 3:53 μμ. στις Κατηγορίες HOT - ΕΙΔΗΣΕΙΣ, photos, ΕΛΛΑΔΑ, ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ. Νπορείτε να παρακολουθείσετε τισ απαντήσεις επι του άρθρου απο RSS 2.0. Παρακαλούμε σχολιάστε το άρθρο...( ή αφήστε σύνδεσμο trackback)

Δώστε απάντηση

Πρόσφατα Άρθρα

Προβεβλημένα Links

  • DIKTYO1 TV VIDEO PORTAL

Έυρεση στο Αρχείο

με ημερομηνία
με κατηγορία
'Ευρεση με Google

Photo Gallery

Kατηγορίες
blog καθημερινής ενημέρωσης alphafm.gr

Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.

Όροι χρήσης :απαγορεύεται η χρήση όλων των εικόνων, βίντεο, ειδήσεων, ρεπορτάζ, γραφικών χωρίς την άδεια του alphafm.gr και χωρίς την αναφορά πηγής

Στοιχεία Επικοινωνίας : Κολοκοτρώνη 20 - ΚΑΣΤΟΡΙΑ - ΤΚ 52100, 24670 26.945, apararas@gmail.com
Copyright ©2008-2017 alphafm.gr