Τρεις βουλευτές της ΝΔ έστειλαν 3,5 εκ. € στο εξωτερικό – Δεν δικαιολογούνται από το πόθεν έσχες

– 600 μεγαλογιατροί, δικηγόροι, επιχειρηματίες και μηχανικοί έχουν φυγαδεύσει άλλα 2 δισ.€
– Δύο γνωστοί επιχειρηματίες «έβγαλαν» από τη χώρα πάνω από 40 εκ. €
– Όλοι τους θα κληθούν να δώσουν εξηγήσεις για το πού βρέθηκαν τα χρήματα καθώς δεν έχουν δηλωθεί τα τελευταία 10 χρόνια.

Το ποσό των 3,5 εκ € έστειλαν με εμβάσματα σε τράπεζες του εξωτερικού την περίοδο 2009-2012 τρεις βουλευτές της ΝΔ, όπως προκύπτει από τους ελέγχους των αρμοδίων υπηρεσιών.

Σύμφωνα με την εφημερίδα ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ, το Κέντρο Ελέγχου Φορολογουμένων Μεγάλου Πλούτου ανακάλυψε άλλους 600 φορολογούμενους που έχουν διακινήσει μεγάλα ποσά χωρίς προηγουμένως να έχουν δηλωθεί στην Εφορία.

Στον κατάλογο που έστειλε το Κέντρο στην ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών περιλαμβάνονται γνωστοί έλληνες επιχειρηματίες, γιατροί δικηγόροι, πολιτικοί μηχανικοί, αλλά και πολιτικοί, για τους οποίους ο έλεγχος διαπίστωσε ότι έχουν διακινήσει συνολικά σε τράπεζες του εξωτερικού από το 2009 έως το 2012, πάνω από 2 δισ. € μαύρο χρήμα.

Για τους τρεις βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, αναφέρεται πως διαπιστώνεται ακόμα ότι τα εμβάσματά τους στο εξωτερικό δεν δικαιολογούνται από τα “πόθεν έσχες” που έχουν καταθέσει και είναι δημοσιοποιημένα.

Επίσης, σύμφωνα με τον έλεγχο που έγινε δύο πολύ γνωστοί έλληνες επιχειρηματίες έχουν καταθέσεις πάνω από 20 εκατ. ο καθένας, που δεν δικαιολογούνται.

Θα κληθούν τα δώσουν εξηγήσεις

Τις επόμενες ημέρες, οι 600 φορολογούμενοι θα κληθούν από τις φορολογικές αρχές να δικαιολογήσουν πού βρήκαν τα χρήματα, τα οποία η εφορία θεωρεί μαύρα καθώς δεν έχουν δηλωθεί στις φορολογικές δηλώσεις των τελευταίων 10 ετών.

Τη Δευτέρα θα παραλάβουν επιστολή, στην οποία θα αναγράφεται ότι μέσα στις επόμενες 5 μέρες θα πρέπει να προσέλθουν στα γραφεία του ΚΕΦΟΜΕΠ στη λεωφόρο Κηφισίας.

Στην περίπτωση που δεν μπορέσουν να δικαιολογήσουν τα αδήλωτα ποσά, τότε θα επιβληθούν φόροι και πρόστιμα που προβλέπονται από τη νομοθεσία. Αυτό αφορά και τους τρεις βουλευτές της ΝΔ με τα αδήλωτα χρήματα που έβγαλαν στο εξωτερικό, το ύψος των οποίων είναι λίγο παραπάνω από 1 εκατ. ευρώ για τον καθένα.

Δημοσιεύτηκε απο τον στις 9,Φεβρουάριος, 2014, 1:52 μμ. στις Κατηγορίες HOT - ΕΙΔΗΣΕΙΣ, photos, ΕΛΛΑΔΑ, ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ. Νπορείτε να παρακολουθείσετε τισ απαντήσεις επι του άρθρου απο RSS 2.0. Παρακαλούμε σχολιάστε το άρθρο...( ή αφήστε σύνδεσμο trackback)

Δώστε απάντηση

Προβεβλημένα Links

  • DIKTYO1 TV VIDEO PORTAL

Έυρεση στο Αρχείο

με ημερομηνία
με κατηγορία
'Ευρεση με Google

Photo Gallery

Kατηγορίες
blog καθημερινής ενημέρωσης alphafm.gr

Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.

Όροι χρήσης :απαγορεύεται η χρήση όλων των εικόνων, βίντεο, ειδήσεων, ρεπορτάζ, γραφικών χωρίς την άδεια του alphafm.gr και χωρίς την αναφορά πηγής

Στοιχεία Επικοινωνίας : Κολοκοτρώνη 20 - ΚΑΣΤΟΡΙΑ - ΤΚ 52100, 24670 26.945, apararas@gmail.com
Copyright ©2008-2017 alphafm.gr