Σοβαρευτείτε θα έχουμε κοινωνικές εκρήξεις….Στενάζει ο υπάλληλος και ο εργάτης… και οι εθνοπατέρες έχουν φοροελαφρύνσεις, ενώ οι υπάλληλοι της Βουλής διατηρούν τον 15ο και τον 16ο μισθό!

15:51 – Κόβεται ο 13ος και ο 14ος μισθός, κόβονται οι συντάξεις, έρχονται νέες αυξήσεις ως και 10% στους ειδικούς φόρους, αυξάνεται και ο Φ.Π.Α. αλλά για όλους τους άλλους. Οι βουλευτές την ώρα που όλη η χώρα στενάζει διατηρούν το αφορολόγητο ύψους 25% στις αποδοχές τους, ενώ παράλληλα βρίσκουν και τεχνάσματα για να βγάλουν ακόμη περισσότερα χρήματα για να αντισταθμίσουν τη… χασούρα απ’ τη φορολόγηση του υπόλοιπου 75%.

Οι βουλευτές μέχρι να αρχίσουν να φορολογούνται είχαν κατά μέσο όρο ένα εισόδημα περί τα 7.500 ευρώ το μήνα. Πλέον ο μέσος όρος έχει πέσει στις 5.500 ευρώ.

Η … δραματική κατά τα άλλα μείωση όμως είναι φαίνεται μόνο στα χαρτιά αφού τον τελευταίο καιρό έχουν πάρει “φωτιά” οι αίθουσες όπου συνεδριάζουν οι επιτροπές.

Ως και 10 συνεδριάσεις επιτροπών την ημέρα υπάρχουν πλέον! Γιατί;

Για κάθε συμμετοχή σε συνεδρίαση μιας επιτροπής ο κάθε βουλευτής δικαιούται αποζημίωση. Παίρνει δηλαδή χρήματα. Υπάρχουν βουλευτές που μετέχουν μάλιστα σε δυο και σε τρεις επιτροπές… Ιδού πως αντισταθμίζουν τη… χασούρα απ’ το φόρο!

Την ίδια ώρα και ενώ ακούμε για περικοπές ακόμη και στον ιδιωτικό τομέα, δεν έχουμε ακούσει τίποτε για τους διαβόητους έξτρα μισθούς των υπαλλήλων της Βουλής. Ο 15ος και ο 16ος μισθός που μέχρι χθες ήταν αφορολόγητοι πλέον φορολογείται, αλλά την ώρα που σε όλο το υπόλοιπο δημόσιο γίνονται περικοπές, δικαίως, κάποιοι αναρωτιούνται γιατί δεν ακούγεται κάτι για τους έξτρα μισθούς.

Δημοσιεύτηκε απο τον στις 30,Απρίλιος, 2010, 3:51 μμ. στις Κατηγορίες ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ. Νπορείτε να παρακολουθείσετε τισ απαντήσεις επι του άρθρου απο RSS 2.0. Παρακαλούμε σχολιάστε το άρθρο...( ή αφήστε σύνδεσμο trackback)

Δώστε απάντηση

Πρόσφατα Άρθρα

Προβεβλημένα Links

  • DIKTYO1 TV VIDEO PORTAL

Έυρεση στο Αρχείο

με ημερομηνία
με κατηγορία
'Ευρεση με Google

Photo Gallery

Kατηγορίες
blog καθημερινής ενημέρωσης alphafm.gr

Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.

Όροι χρήσης :απαγορεύεται η χρήση όλων των εικόνων, βίντεο, ειδήσεων, ρεπορτάζ, γραφικών χωρίς την άδεια του alphafm.gr και χωρίς την αναφορά πηγής

Στοιχεία Επικοινωνίας : Κολοκοτρώνη 20 - ΚΑΣΤΟΡΙΑ - ΤΚ 52100, 24670 26.945, apararas@gmail.com
Copyright ©2008-2017 alphafm.gr