Τσίπρας: Δημοψήφισμα για μνημόνιο και Τρόικα οι ευρωεκλογές

Τι έγινε στην πρώτη προεκλογική εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ.

Ευθεία επίθεση κατά Σαμαρά – Μήνυμα στην εσωκομματική αντιπολίτευση: Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει χρέος να αναμετρηθεί με τον ίδιο του τον εαυτό – Τι είπε για τις επιλογές των υποψηφίων για τις αυτοδιοικητικές εκλογές.

Στην πρώτη κεντρική προεκλογική εκδήλωση για τις εκλογές της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και τις ευρωεκλογές, μίλησε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ κ. Αλέξης Τσίπρας.

Ο κ. Τσίπρας σημείωσε ότι «η εκλογική μάχη που έχουμε μπροστά μας δεν είναι απλώς μια αναμέτρηση για κάποια ποσοστά, για κάποια εναλλαγή στην εξουσία, για το συνηθισμένο καυγά ποιος θα καταλάβει το κράτος-λάφυρο. Είναι μια μάχη που θα κρίνει το αύριο: Θα συνεχιστεί αυτή η καταστροφή; Θα εξακολουθήσουν εκατομμύρια άνθρωποι να βουλιάζουν αβοήθητοι στη φτώχεια και στην απελπισία; Θα απλωθεί η ελληνική τραγωδία ως success story και σε άλλες χώρες της Ευρώπης; Ή θα πει ο ελληνικός λαός φτάνει πια, ως εδώ!»

Ο κ. Τσίπρας υπογράμμισε επίσης ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει χρέος να αναμετρηθεί με τον ίδιο του τον εαυτό, στέλνοντας έτσι μηνύματα στην εσωκομματική αντιπολίτευση. Είπε συγκεκριμένα: «Με το χρέος αυτό έχουμε να αναμετρηθούμε όλοι μας. Και αυτό το χρέος μας υποχρεώνει να αναμετρηθούμε όχι μόνο με τον αδίστακτο ταξικό αντίπαλο, τη διαπλοκή, τα μεγάλα συμφέροντα, την τραπεζοκλεπτοκρατία, και τους πολιτικούς τους εκπροσώπους. Όχι μόνο με τη γερμανική τάξη πραγμάτων στην Ευρώπη. Αυτό το χρέος μας υποχρεώνει να αναμετρηθούμε με τον ίδιο τον εαυτό μας. Απέναντι σε έναν έμπειρο στο ψέμα, στην ίντριγκα και στην προβοκάτσια εχθρό, δεν έχουμε το προνόμιο της άγνοιας. Δεν έχουμε την πολυτέλεια της προκαταβολικής πολεμικής για ένα αύριο που ακόμα παλεύουμε να κατακτήσουμε».

Ο κ. Τσίπρας έδωσε δημοψηφισματικό χαρακτήρα στις εκλογές, λέγοντας: «Αυτές οι ευρωεκλογές θα είναι οι πιο κρίσιμες στην ιστορία και για την Ελλάδα και για την Ευρώπη. Γιατί θα παίξουν αποφασιστικό ρόλο στη διαμόρφωση του αύριο. Θέλουν δεν θέλουν οι δυνάμεις του μνημονίου και της συγκυβέρνησης, για την Ελλάδα οι ευρωεκλογές αυτές θα είναι δημοψήφισμα για τα μνημόνια, την τρόικα, τις απάνθρωπες και καταστροφικές πολιτικές της λιτότητας.
Ναι ή όχι στις πολιτικές της ανθρωπιστικής τραγωδίας;
Ναι ή όχι στις πολιτικές καταστροφής της χώρας και των ανθρώπων της;
Ναι ή όχι σε κείνους που επιβάλλουν μια αδιέξοδη και απάνθρωπη πολιτική για να αντιμετωπίσουν δήθεν την κρίση που οι ίδιοι δημιούργησαν;
Αυτή είναι η ουσία των ευρωεκλογών».

Εξαπέλυσε, επίσης, δριμύα κριτική στην κυβέρνηση: «Κάθε Έλληνας και κάθε Ευρωπαίος βρίσκεται μπροστά στο ερώτημα: Στην Ελλάδα υπάρχει success story ή ανθρωπιστική καταστροφή; Όποιος πιστεύει ότι η τραγωδία είναι επιτυχία, μπορεί να επιλέξει τον κ. Σαμαρά και τον εκλεκτό της κ. Μέρκελ. Όποιος πιστεύει ότι η Ελλάδα έχει ανθρωπιστική κρίση και ότι κάτι πρέπει να γίνει για αυτό, θα στρατευτεί μαζί μας».

Συμπλήρωσε ότι ο κρίσιμος χαρακτήρας των ευρωεκλογών τρομάζει την κυβέρνηση «γι’ αυτό επιστρατεύουν ανοησίες, ανακατεύουν σταυροδοσίες και πιλατεύουν ημερομηνίες. Γι’ αυτό και κοροϊδεύουν με όλη τους τη τέχνη, όπως χτες ο κύριος Σαμαράς που μας διαβεβαίωσε ότι ο φαύλος κύκλος κλείνει».

Είπε επίσης, αναφερόμενος στον κ. Σαμαρά: «Κλείνει ο φαύλος κύκλος σας κύριε πρωθυπουργέ. Θα φροντίσει ο ελληνικός λαός γι’ αυτό. Και μαζί με το φαύλο κύκλο κλείνουν και οι φαύλοι που οδήγησαν την Ελλάδα ως εδώ και εξακολουθούν να υπηρετούν την ίδια φαυλότητα».

Ο κ. Τσίπρας επίσης έδωσε πολιτικό τόνο στις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές: «Κάθε φορά η εκάστοτε κυβέρνηση προσπαθεί να αποσυνδέσει τις δημοτικές εκλογές από το λεγόμενο κεντρικό πολιτικό σκηνικό και τις κεντρικές πολιτικές επιλογές. Και προχτές άκουσα ένα δήμαρχο της κυβερνητικής λογικής να αναρωτιέται δημοσίως: τι σχέση έχουν τα μνημόνια με τα σκουπίδια; Ε, λοιπόν, έχουν σχέση με τα μνημόνια και οι βρώμικες πόλεις, και οι ρημαγμένοι παιδικοί σταθμοί, και οι αποστραγγισμένες κοινωνικές υπηρεσίες, και τα πάντα στην τοπική αυτοδιοίκηση. Φυσικά τα πρόσωπα, οι απόψεις, η αποφασιστικότητα, η αγωνιστικότητα του δημάρχου ή του περιφερειάρχη και της διοίκησης παίζουν το ρόλο τους, που κανείς δεν πρέπει να υποτιμά.

Αλλά όταν το μνημόνιο διατάζει και η κυβέρνηση απολύει, όταν ελέω μνημονίων αποψιλώνονται οι κοινωνικές υπηρεσίες, μηδενίζονται τα κοινωνικά κονδύλια, στερείται η αυτοδιοίκηση πόρων, ενώ διαβάλλεται συνεχώς και συστηματικά, ποιος μπορεί να υποστηρίζει ότι δεν έχει σχέση το έργο των δήμων με το σημερινό καθεστώς;

Κι όταν ένας δήμαρχος αντί να αντιστέκεται και να πιέζει την κεντρική εξουσία, γίνεται συνεργός της στις βαρβαρότητες, τότε τι ακριβώς παριστάνει;

Είναι απλώς Πόντιος Πιλάτος ή προδίνει την εμπιστοσύνη των δημοτών του;» διερωτήθηκε.

Ο κ. Τσίπρας εξαπέλυσε επίθεση στην Νέα Δημοκρατία σε σχέση με τις επιλογές της στην Τοπική Αυτοδιοίκηση: «Είδαμε τις τελευταίες μέρες το θέατρο του παραλόγου. Από τη μία το ΣΥΡΙΖΑ να έχει καταλήξει σε στήριξη υποψηφίων σε όλες εκτός μίας περιφέρειας και στους δήμους Αθήνας και Πειραιά. Από την άλλη τη ΝΔ να έχει παντού διπλές υποψηφιότητες ή και καθόλου υποψηφιότητες. Αλλά παρόλα αυτά οι διπλές υποψηφιότητες να μην είναι πρόβλημα της ΝΔ αλλά πλούτος της αυτοδιοίκησης. Ο δε κ. Σαμαράς, στη χθεσινή του συνέντευξη έσπασε κάθε ρεκόρ ευελιξίας στην τακτική. Έχω και δεν έχω υποψήφιο, δίνω και δε δίνω χρίσμα, εμπιστεύομαι τους πολίτες αλλά πιο πολύ τις δημοσκοπήσεις», και τέλος αυτός είναι ο υποψήφιός μας και αν δεν σας αρέσει έχω κι άλλον για να παραφράσουμε και μια φράση του Γκράουτσο Μάρξ».

Αναφερόμενος στις υποψηφιότητες του ΣΥΡΙΖΑ σε Αττική, Αθήνα και Πειραιά, είπε «Τρία πρόσωπα που η υποψηφιότητά τους έχει ένα ιδιαίτερο συμβολισμό. Γιατί δίνουν τη μάχη στα πιο κρίσιμα σημεία του εκλογικού μετώπου. Γιατί η νίκη τους θα σημάνει πέραν πάσης αμφιβολίας την αρχή της μεγάλης αλλαγής. Θα συμβολίσει τη μεγάλη Ανατροπή. Γιατί η νίκη τους επίσης θα δώσει το μήνυμα ότι ένα νέο πολιτικό κύμα, με νέα αντίληψη για την πολιτική, για τους πολιτικούς, και για τους πολίτες, έρχεται για να αλλάξει το πρόσωπο της χώρας. Και γιατί απόψε, στη συγκέντρωσή μας αυτή, οι τρεις τους εκπροσωπούν όλους τους υποψήφιους που στηρίζουμε. Και κυρίως εκπροσωπούν την αντίληψή μας για το είδος της πολιτικής και των πολιτικών που χρειάζεται η χώρα. Αυτά είναι τα πρόσωπα, ή αν θέλετε το πρόσωπο του ΣΥΡΙΖΑ. Η νεότητα με την ανατρεπτική διάθεση και η δοκιμασμένη στο χρόνο αγωνιστική ανιδιοτέλεια, συνθέτουν το θεμέλιο της αισιοδοξίας μας. Και εγγυώνται ότι θα σταθούν και θα σταθούμε αταλάντευτοι στις δεσμεύσεις μας».

Δημοσιεύτηκε απο τον στις 18,Φεβρουάριος, 2014, 7:06 πμ. στις Κατηγορίες HOT - ΕΙΔΗΣΕΙΣ, photos, ΕΛΛΑΔΑ, ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ. Νπορείτε να παρακολουθείσετε τισ απαντήσεις επι του άρθρου απο RSS 2.0. Παρακαλούμε σχολιάστε το άρθρο...( ή αφήστε σύνδεσμο trackback)

Δώστε απάντηση

Προβεβλημένα Links

  • DIKTYO1 TV VIDEO PORTAL

Έυρεση στο Αρχείο

με ημερομηνία
με κατηγορία
'Ευρεση με Google

Photo Gallery

Kατηγορίες
blog καθημερινής ενημέρωσης alphafm.gr

Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.

Όροι χρήσης :απαγορεύεται η χρήση όλων των εικόνων, βίντεο, ειδήσεων, ρεπορτάζ, γραφικών χωρίς την άδεια του alphafm.gr και χωρίς την αναφορά πηγής

Στοιχεία Επικοινωνίας : Κολοκοτρώνη 20 - ΚΑΣΤΟΡΙΑ - ΤΚ 52100, 24670 26.945, apararas@gmail.com
Copyright ©2008-2017 alphafm.gr