Ευρωεκλογές: Από τρεις έως πέντε σταυρούς για τους υποψηφίους

Τι θα γίνει με τους μετανάστες και το θέμα με τις έδρες των βουλευτών που επιθυμούν να είναι υποψήφιοι ευρωβουλευτές.

Τις τελευταίες λεπτομέρειες της ρύθμισης για τον τρόπο διεξαγωγής των επερχόμενων ευρωεκλογών και τις κατάργησης της λίστας επεξεργάζονται στο υπουργείο Εσωτερικών προκειμένου να την καταθέσουν το επόμενο διάστημα στην Βουλή. Αναφορικά δε με τον αριθμό των «σταυρών» που θα μπορούν να βάλουν οι ψηφοφόροι, ο υπουργός Γιάννης Μιχελάκης αναφέρει στο protothema.gr πως «3 σταυροί είναι το ελάχιστο, 5 το μέγιστο» προσθέτοντας  ότι οι 4 σταυροί θα ήταν μια λογική προσέγγιση για να αντιμετωπιστεί το ζήτημα της μεγάλης περιφέρειας της Β Αθηνών.

Πέραν αυτού αξίζει να σημειωθεί ότι κύκλοι του υπουργείου εκτιμούν ότι θα ξεπεραστεί και το θέμα που έχει προκύψει σύμφωνα με το οποίο οι βουλευτές που επιθυμούν να είναι υποψήφιοι ευρωβουλευτές θα πρέπει πρώτα να παραιτηθούν από την βουλευτική τους έδρα. Παραδέχονται ότι υπάρχει ζήτημα, εξηγούν όμως ότι θα βρεθεί η κατάλληλη νομοθετική φόρμουλα ώστε να αρθεί το ασυμβίβαστο.

Πέραν αυτών, να σημειωθεί ότι ο κ. Μιχελάκης μιλώντας στην επιτροπή Δημόσιας Διοίκησης της Βουλής αναφέρθηκε τόσο στον νέο μεταναστευτικό κώδικα όσο και στην ρύθμιση που απαγορεύει το δικαίωμα εκλέγειν και εκλέγεσθαι στις ευρωεκλογές. Είπε ότι «με την άδεια επί μακρόν διαμένοντος θα μπορούν να μετακινηθούν οι μετανάστες σε άλλες χώρες ενώ εισάγονται ευνοϊκές διατάξεις και για τα παιδιά των μεταναστών». Αναφορικά δε με την τροπολογία που αφαιρεί το δικαίωμα ψήφου στις ευρωεκλογές σε μετανάστες εξήγησε ότι η νομοθεσία προσαρμόζεται στην απόφαση του ΣτΕ.

Πάντως, την εν λόγω τροπολογία θα υπερψηφίσει – όπως όλα δείχνουν – και το σύνολο της ΚΟ του ΠΑΣΟΚ.

Δημοσιεύτηκε απο τον στις 19,Φεβρουάριος, 2014, 8:28 πμ. στις Κατηγορίες HOT - ΕΙΔΗΣΕΙΣ, photos, ΔΙΕΘΝΗ, ΕΛΛΑΔΑ, ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ. Νπορείτε να παρακολουθείσετε τισ απαντήσεις επι του άρθρου απο RSS 2.0. Παρακαλούμε σχολιάστε το άρθρο...( ή αφήστε σύνδεσμο trackback)

Δώστε απάντηση

Πρόσφατα Άρθρα

Προβεβλημένα Links

  • DIKTYO1 TV VIDEO PORTAL

Έυρεση στο Αρχείο

με ημερομηνία
με κατηγορία
'Ευρεση με Google

Photo Gallery

Kατηγορίες
blog καθημερινής ενημέρωσης alphafm.gr

Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.

Όροι χρήσης :απαγορεύεται η χρήση όλων των εικόνων, βίντεο, ειδήσεων, ρεπορτάζ, γραφικών χωρίς την άδεια του alphafm.gr και χωρίς την αναφορά πηγής

Στοιχεία Επικοινωνίας : Κολοκοτρώνη 20 - ΚΑΣΤΟΡΙΑ - ΤΚ 52100, 24670 26.945, apararas@gmail.com
Copyright ©2008-2017 alphafm.gr