Κάνει κακό το κινητό; Δείτε τα ευρήματα έρευνας που κράτησε… 11 χρόνια

Πόσο επιβλαβή είναι τελικά τα κινητά τηλέφωνα για την υγεία μας; Αυτό είναι το ερώτημα εδώ και τουλάχιστον δύο δεκαετίες,  εκατομμύρια χρήστες σε όλο τον κόσμο. Μια ακόμη απάντηση, έρχεται από μία έρευνα που έγινε στην Βρετανία. Το γεγονός ότι η έρευνα διήρκησε 11 χρόνια και στοίχισε 16,6 εκατομμύρια ευρώ, μας κάνει να δείξουμε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τα ευρήματα. Επηρεάζει τα παιδιά; Τις εγκύους; Επηρεάζει τον ύπνο ή τη λειτουργία του εγκεφάλου; Δείτε αναλυτικά.

Η έρευνα η οποία διεξήχθη από τον Οργανισμό Κινητές Τηλεπικοινωνίες και Έρευνα Υγείας (MTHR) , χρηματοδοτήθηκε από πληθώρα κυβερνητικών και βιομηχανικών πηγών και για να βεβαιωθεί η ακεραιότητα της, ο επιστημονικός έλεγχος του προγράμματος δόθηκε σε μία ανεξάρτητη επιτροπή ελέγχου που αποτελούνταν από ανεξάρτητους ειδικούς, κυρίως έμπειρους ακαδημαϊκούς.
Σύμφωνα με το αποτέλεσμα της έρευνας δεν διαπιστώθηκε » καμία ένδειξη » βιολογικών ή δυσμενών επιπτώσεων στην υγεία .
Το εν λόγω πολύχρονο ερευνητικό πρόγραμμα δεν βρήκε κανένα αποδεικτικό στοιχείο ότι η έκθεση στην ακτινοβολία των κινητών τηλεφώνων και στους σταθμούς βάσης τους κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης επηρεάζει τον κίνδυνο ανάπτυξης καρκίνου στην πρώιμη παιδική ηλικία , όπως και ότι δεν υπάρχουν στοιχεία ότι η χρήση των κινητών τηλεφώνων μπορεί να οδηγήσει σε αυξημένο κίνδυνο λευχαιμίας.
Ο καθηγητής David Coggon , Πρόεδρος της MTHR , δήλωσε: «Όταν το πρόγραμμα MTHR συγκροτήθηκε για πρώτη φορά , υπήρχαν πολλές επιστημονικές αβεβαιότητες σχετικά με τους πιθανούς κινδύνους για την υγεία από τα κινητά τηλέφωνα και οι σχετικές τεχνολογίες . Αυτό το ανεξάρτητο πρόγραμμα έχει πλέον ολοκληρωθεί , και παρά την εξαντλητική έρευνα , δεν βρήκαμε αποδείξεις για τους κινδύνους για την υγεία από τα ραδιοκύματα που παράγονται από τα κινητά τηλέφωνα ή από τους σταθμούς βάσης τους.
Χάρη στην έρευνα που διεξάγεται στο πλαίσιο του προγράμματος , μπορούμε τώρα να είμαστε πολύ πιο σίγουροι για την ασφάλεια των σύγχρονων συστημάτων τηλεπικοινωνιών . Για να είμαστε σίγουροι ότι δεν υπάρχουν καθυστερημένη δυσμενείς επιπτώσεις , τα οποία γίνονται εμφανή μόνο μετά από πολλά χρόνια , το πρόγραμμα παρείχε χρηματοδότηση για να δημιουργήσει μια επιδημιολογική έρευνα (μελέτη COSMOS ), η οποία θα παρακολουθήσει ένα μεγάλο μέρος του πληθυσμού των χρηστών κινητών τηλεφώνων μακροπρόθεσμα».
Πάντως η έρευνα καταλήγει προτείνοντας περαιτέρω μελέτες για να δούμε τις συμπεριφορές / νευρολογικά αποτελέσματα της χρήσης του κινητού τηλεφώνου στα παιδιά, καθώς και την εξέταση σε άλλους τομείς, όπως οι ενδεχόμενες επιπτώσεις τους κατά τον ύπνο και τη λειτουργία του εγκεφάλου .fpress.gr

Δημοσιεύτηκε απο τον στις 19,Φεβρουάριος, 2014, 8:42 πμ. στις Κατηγορίες photos, ΕΛΛΑΔΑ, ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ. Νπορείτε να παρακολουθείσετε τισ απαντήσεις επι του άρθρου απο RSS 2.0. Παρακαλούμε σχολιάστε το άρθρο...( ή αφήστε σύνδεσμο trackback)

Δώστε απάντηση

Προβεβλημένα Links

  • DIKTYO1 TV VIDEO PORTAL

Έυρεση στο Αρχείο

με ημερομηνία
με κατηγορία
'Ευρεση με Google

Photo Gallery

Kατηγορίες
blog καθημερινής ενημέρωσης alphafm.gr

Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.

Όροι χρήσης :απαγορεύεται η χρήση όλων των εικόνων, βίντεο, ειδήσεων, ρεπορτάζ, γραφικών χωρίς την άδεια του alphafm.gr και χωρίς την αναφορά πηγής

Στοιχεία Επικοινωνίας : Κολοκοτρώνη 20 - ΚΑΣΤΟΡΙΑ - ΤΚ 52100, 24670 26.945, apararas@gmail.com
Copyright ©2008-2017 alphafm.gr