Ποιοι γιατροί απαγορεύεται να γράφουν φάρμακα ασφαλισμένων του ΕΟΠΥΥ

Την αφαίρεση της δυνατότητας να συνταγογραφούν φάρμακα από 5 ειδικότητες ιατρών αποφάσισε ο ΕΟΠΥΥ μετά από γνωμοδότηση του Κεντρικού Συμβουλίου Υγείας (ΚΕΣΥ). Πρόκειται για τις ειδικότητες.
Α. Μικροβιολογία-Ιατρική Βιοπαθολογία
Β. Κυτταρολογία
Γ. Παθολογική Ανατομική
Δ. Πυρηνική Ιατρική
Ε.Ιατροδικαστική

Με βάση την απάντηση της Εκτελεστικής Επιτροπής του ΚΕΣΥ οι εργαστηριακές ιατρικές ειδικότητες που αναφέρονται πιο πάνω «δύνανται να συνταγογραφούν μόνο τα σκευάσματα που απαιτούνται για την διενέργεια αποκλειστικά της εξέτασης που πραγματοποιούν.»
Έτσι οι εργαστηριακές αυτές ειδικότητες δεν μπορούν να παραπέμπουν για εξετάσεις, ενώ μπορούν να συνταγογραφούν μόνο τα φαρμακευτικά σκευάσματα (π.χ. σκιαγραφικά) που τυχόν απαιτούνται για την πραγματοποίηση των εξετάσεων που κάθε ειδικότητα μπορεί να διεξάγει.

Δημοσιεύτηκε απο τον στις 19,Φεβρουάριος, 2014, 8:45 πμ. στις Κατηγορίες HOT - ΕΙΔΗΣΕΙΣ, photos, ΕΛΛΑΔΑ, ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ. Νπορείτε να παρακολουθείσετε τισ απαντήσεις επι του άρθρου απο RSS 2.0. Παρακαλούμε σχολιάστε το άρθρο...( ή αφήστε σύνδεσμο trackback)

Δώστε απάντηση

Προβεβλημένα Links

  • DIKTYO1 TV VIDEO PORTAL

Έυρεση στο Αρχείο

με ημερομηνία
με κατηγορία
'Ευρεση με Google

Photo Gallery

Kατηγορίες
blog καθημερινής ενημέρωσης alphafm.gr

Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.

Όροι χρήσης :απαγορεύεται η χρήση όλων των εικόνων, βίντεο, ειδήσεων, ρεπορτάζ, γραφικών χωρίς την άδεια του alphafm.gr και χωρίς την αναφορά πηγής

Στοιχεία Επικοινωνίας : Κολοκοτρώνη 20 - ΚΑΣΤΟΡΙΑ - ΤΚ 52100, 24670 26.945, apararas@gmail.com
Copyright ©2008-2017 alphafm.gr