Έγγραφο του ΥΠΟΙΚ: Σε διαθεσιμότητα το Μάρτιο 3.000 δημοτικοί υπάλληλοι

Μέχρι τα τέλη Μαρτίου θα τεθούν σε διαθεσιμότητα ακόμα 3.000 δημοτικοί υπάλληλοι από την τοπική Αυτοδιοίκηση, σύμφωνα με έγγραφο του υπουργείου Οικονομικών το οποίο αποκαλύπτει σήμερα το «Έθνος».

Η διεύθυνση προϋπολογισμού του υπουργείου Οικονομικών σε επιστολή που απέστειλε στο υπουργείο Εσωτερικών με ημερομηνία 14 Φεβρουαρίου 2014, απαντώντας σε σχετικό ερώτημα για την περικοπή περίπου 100 εκατ. ευρώ από την επιχορήγηση των ΟΤΑ, επικαλείται τη μείωση της μισθοδοσίας λόγω των υπαλλήλων που θα τεθούν σε καθεστώς διαθεσιμότητας.

Συγκεκριμένα αναφέρει τον σχεδιασμό του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης που προβλέπει ότι μέχρι τα τέλη Μαρτίου θα τεθούν σε διαθεσιμότητα ακόμα 3.000 δημοτικοί υπάλληλοι στο πλαίσιο του δεύτερου κύματος κινητικότητας εκ των οποίων:

* 1.500 υπάλληλοι θα τεθούν σε καθεστώς κινητικότητας για ένα μήνα στο πλαίσιο της ενδοδημοτικής κινητικότητας οι οποίοι θα τοποθετηθούν σε κενές θέσεις σε οργανισμούς τοπικής αυτοδιοίκησης

* 1.500 δημοτικοί υπάλληλοι που θα παραμείνουν σε διαθεσιμότητα έως και 8 μήνες και εκτιμάται ότι θα  επανατοποθετηθούν σε άλλους φορείς του δημοσίου.

Η εξοικονόμηση των ποσών προκύπτει από μη καταβολή των αποδοχών 6.489 δημοτικών υπαλλήλων που βρίσκονται σε διαθεσιμότητα και θα επανατοποθετηθούν σε άλλους φορείς του δημοσίου απ΄ όπου και θα πληρώνονται μετά την οχτάμηνη παραμονή τους στο καθεστώς κινητικότητας όπου αμείβονται με το 75% του μισθού τους.

Από τα στοιχεία που παραθέτει η επιστολή του υπουργείου Οικονομικών σημειώνεται από το πρώτο κύμα της κινητικότητας έχουν τεθεί σε διαθεσιμότητα από το 2013, συνολικά 4.989 δημοτικοί υπάλληλοι εκ των οποίων 1.993 σχολικοί φύλακες και 2.996 δημοτικοί αστυνόμοι.

Διαβάστε περισσότερες οικονομικές ειδήσεις από το www.newmoney.gr

Δημοσιεύτηκε απο τον στις 19,Φεβρουάριος, 2014, 11:34 πμ. στις Κατηγορίες HOT - ΕΙΔΗΣΕΙΣ, photos, ΕΛΛΑΔΑ, ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ. Νπορείτε να παρακολουθείσετε τισ απαντήσεις επι του άρθρου απο RSS 2.0. Παρακαλούμε σχολιάστε το άρθρο...( ή αφήστε σύνδεσμο trackback)

Δώστε απάντηση

Πρόσφατα Άρθρα

Προβεβλημένα Links

  Έυρεση στο Αρχείο

  με ημερομηνία
  με κατηγορία
  'Ευρεση με Google

  Photo Gallery

  Kατηγορίες
  blog καθημερινής ενημέρωσης alphafm.gr

  Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.

  Όροι χρήσης :απαγορεύεται η χρήση όλων των εικόνων, βίντεο, ειδήσεων, ρεπορτάζ, γραφικών χωρίς την άδεια του alphafm.gr και χωρίς την αναφορά πηγής

  Στοιχεία Επικοινωνίας : Κολοκοτρώνη 20 - ΚΑΣΤΟΡΙΑ - ΤΚ 52100, 24670 26.945, apararas@gmail.com
  Copyright ©2008-2017 alphafm.gr