Η ΚΕΔΕ ζητεί ονόματα

Να δημοσιοποιηθούν άμεσα όλα τα ονόματα των αιρετών που περιλαμβάνονται στη «λίστα Νικολούδη», καθώς και το είδος της παράβασης για την οποία κάθε αιρετός έχει συμπεριληφθεί στην εν λόγω έκθεση, ζητεί η ΚΕΔΕ με ανακοίνωσή της. Το ίδιο αίτημα διατύπωσαν χθες και 20 βουλευτές της Ν.Δ. προς τους υπουργούς Εσωτερικών και Δικαιοσύνης.

Με αφορμή τη δημοσίευση της έκθεσης της Αρχής Καταπολέμησης Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες για το έτος 2013, η Κεντρική Ενωση Δήμων Ελλάδας, αφού τονίζει ότι αποτελεί πάγια θέση της η απόλυτη διαφάνεια στη λειτουργία της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, σημειώνει ότι ο τρόπος με τον οποίο δημοσιεύονται τα στοιχεία, αλλά και ο χρόνος -σε μια κρίσιμη περίοδο για τη χώρα και λίγους μήνες πριν από τις δημοτικές εκλογές- θίγουν βάναυσα και συλλήβδην όλους τους αιρετούς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Σε ανακοινώσεις προέβη και η ΠΕΔ Αττικής, τονίζοντας ότι από τον Οκτώβριο του 2012 με ομόφωνη απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου της η ΠΕΔΑ έχει ζητήσει από την Εισαγγελία την εξέταση των περιουσιακών στοιχείων όλων των δημάρχων, ώστε να μην υπάρχει καμία σκιά και να προστατευτεί η αξιοπρέπεια της Αυτοδιοίκησης.

«Αυτές τις μέρες έχει ξεκινήσει και πάλι σε κάποια ΜΜΕ μια εκστρατεία συκοφάντησης της Αυτοδιοίκησης, χωρίς να έχουν δημοσιευτεί καθόλου συγκεκριμένα στοιχεία, ούτε για το ποιους αφορά ούτε για το περιεχόμενο των επίμαχων δηλώσεων «πόθεν έσχες».

»Το σκηνικό αυτό απόπειρας διασυρμού των θεσμών της Αυτοδιοίκησης επαναλαμβάνεται κάθε φορά που επίκειται επίσκεψη της «τρόικας» και ασκούνται πιέσεις για νέες περικοπές στους δήμους.

»Ζητάμε την άμεση δημοσιοποίηση των ονομάτων των αιρετών της Αυτοδιοίκησης που περιλαμβάνονται στη «λίστα» αυτή, του περιεχομένου του «πόθεν έσχες» τους και των σημείων που αμφισβητείται η ακρίβειά του.

»Ωστε να μην καλλιεργούνται συνολικά αρνητικές εντυπώσεις για τους αιρετούς της Αυτοδιοίκησης, αλλά αντίθετα, με την υπεύθυνη στάση όλων, να περιφρουρηθεί το κύρος των θεσμών».

Βουλευτές: Δημοσιοποίηση τώρα

Στο μεταξύ, 20 βουλευτές της Ν.Δ. συνδέουν τις αποκαλύψεις αυτές με τις επικείμενες εκλογές, τονίζοντας ότι είναι αναφαίρετο δικαίωμα του πολίτη προτού φτάσει στην κάλπη να γνωρίζει κάθε στοιχείο που αφορά το ήθος, την ειλικρίνεια, την πρότερη διαχείριση δημοσίου χρήματος και εν γένει την τυχόν παράνομη δραστηριότητα των υποψηφίων στην επερχόμενη εκλογική αναμέτρηση.

Αποτελεί υποχρέωση της Πολιτείας, προσθέτουν, να ενημερώσει τους πολίτες πριν από τις εκλογές, δίδοντας τα ονόματα και ποιες είναι οι κατηγορίες που βαρύνουν δημάρχους, περιφερειάρχες και συμβούλους, οι οποίοι πιθανόν και πάλι να είναι υποψήφιοι.

Σημειώνεται ότι σύμφωνα με τα πεπραγμένα της ανεξάρτητης Αρχής για το 2013, υπήρξαν 413 βεβαιωμένες παραβάσεις, από τις οποίες 75 αφορούν δημάρχους και δημοτικούς συμβούλους και έξι περιφερειάρχες και αντίστοιχους περιφερειακούς συμβούλους.enet.gr

Δημοσιεύτηκε απο τον στις 21,Φεβρουάριος, 2014, 8:50 πμ. στις Κατηγορίες HOT - ΕΙΔΗΣΕΙΣ, photos, ΕΛΛΑΔΑ, ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ. Νπορείτε να παρακολουθείσετε τισ απαντήσεις επι του άρθρου απο RSS 2.0. Παρακαλούμε σχολιάστε το άρθρο...( ή αφήστε σύνδεσμο trackback)

Δώστε απάντησηΠρόσφατα Άρθρα

Προβεβλημένα Links

  • DIKTYO1 TV VIDEO PORTAL

Έυρεση στο Αρχείο

με ημερομηνία
με κατηγορία
'Ευρεση με Google

Photo Gallery

Kατηγορίες
blog καθημερινής ενημέρωσης alphafm.gr

Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.

Όροι χρήσης :απαγορεύεται η χρήση όλων των εικόνων, βίντεο, ειδήσεων, ρεπορτάζ, γραφικών χωρίς την άδεια του alphafm.gr και χωρίς την αναφορά πηγής

Στοιχεία Επικοινωνίας : Κολοκοτρώνη 20 - ΚΑΣΤΟΡΙΑ - ΤΚ 52100, 24670 26.945, apararas@gmail.com
Copyright ©2008-2017 alphafm.gr