Αυτοί είναι οι μισθοί των γενικών και ειδικών γραμματέων των υπουργείων

Διαβιβάστηκαν στη Βουλή, από τα υπουργεία, έγγραφες απαντήσεις για τις αποδοχές των γενικών και ειδικών γραμματέων, που αποτελούν και το ανώτατο όριο αποδοχών στο δημόσιο.

Ενδεικτικά, οι αποδοχές του γενικού γραμματέα του υπουργείου Οικονομικών -που το 2010, μετά τις μειώσεις, είχαν διαμορφωθεί στα 5.981 ευρώ- από 1.1.2013 διαμορφώθηκαν στο ποσό των 4.750 ευρώ.

Σήμερα οι γενικοί γραμματείς του υπουργείου Οικονομικών είναι:

– η Χριστίνα Παπακωνσταντίνου (γγ υπουργείου Οικονομικών η οποία ασκεί παράλληλα και καθήκοντα του γγ Δημοσιονομικής Πολιτικής),
– ο Χάρης Θεοχάρης (γγ Δημοσίων Εσόδων),
– ο Χαράλαμπος Τσαβδαρής (γγ Πληροφοριακών Συστημάτων),
– ο Αβραάμ Γούναρης (γγ Δημόσιας Περιουσίας).

Οι αποδοχές των ειδικών γραμματέων των υπουργείων μειώθηκαν, με συνέπεια να έχουν διαμορφωθεί στα 4.050 ευρώ. Το υπουργείο Οικονομικών έχει έναν ειδικό γραμματέα, τον Στυλιανό Στασινόπουλο, ειδικό γραμματέα του ΣΔΟΕ.

Στο υπουργείο Οικονομικών υπηρετούν, επίσης, 7 ειδικοί σύμβουλοι, 5 ειδικοί συνεργάτες και 11 αποσπασμένοι υπάλληλοι, με το κόστος μισθοδοσίας τους να ανέρχεται στα 51.918 ευρώ (συμπεριλαμβάνονται και οι εργοδοτικές εισφορές).

Στο υπουργείο Εξωτερικών οι αποδοχές των γενικών γραμματέων διαμορφώνονται ως εξής:

-ο βασικός μισθός ανέρχεται σε 3.450 ευρώ,
-το επίδομα θέσης ευθύνης σε 1.000 ευρώ και
-τα έξοδα παράστασης (μεικτά) σε 300 ευρώ.

Τα στοιχεία είχε ζητήσει η βουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων Χρυσούλα Γιαταγάνα, η οποία είχε απευθύνει, επίσης, ξεχωριστή ερώτηση στο υπουργείο Οικονομικών για τις αποδοχές στο Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας και το ΤΑΙΠΕΔ.

Για τα δύο τελευταία, ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας επαναλαμβάνει ότι το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΤΧΣ) δεν ανήκει στο Δημόσιο ούτε στον ευρύτερο δημόσιο τομέα. Αποτελεί Νομικό Πρόσωπο Ιδιωτικού Δικαίου, το οποίο διαθέτει διοικητική και οικονομική αυτοτέλεια και λειτουργεί αμιγώς κατά τους κανόνες της ιδιωτικής οικονομίας, βάσει του ιδρυτικού του νόμου.

Ως προς το ζήτημα των αμοιβών, ο κ. Στουρνάρας σπεύδει να επισημάνει ότι «δεδομένων των αυξημένων προκλήσεων που αντιμετωπίζει το ΤΧΣ στο πλαίσιο αναδιάταξης του τραπεζικού τομέα και διασφάλισης της χρηματοπιστωτικής σταθερότητας, γνώμονα για τον τρόπο καθορισμού των αμοιβών των οργάνων διοίκησής του αποτελεί η ανάγκη προσέλκυσης και διατήρησης στις θέσεις αυτές προσωπικοτήτων με εκείνα τα χαρακτηριστικά εξειδίκευσης, εμπειρίας και προσανατολισμού, ώστε ο ρόλος του Ταμείου να υπηρετείται αποτελεσματικά και απρόσκοπτα».

Οι αμοιβές και αποζημιώσεις μελών και οργάνων διοίκησης του ΤΧΣ (Γενικό Συμβούλιο και Εκτελεστική Επιτροπή) καθορίζονται με απόφαση του υπουργού Οικονομικών και ορίζονται στις εκάστοτε αποφάσεις διορισμού τους.

Ο υπουργός Οικονομικών επισημαίνει ότι η πολιτική των αποδοχών του προσωπικού του ΤΧΣ εμπίπτει στις εξουσίες και αρμοδιότητες του Γενικού Συμβουλίου του ΤΧΣ, στα πλαίσια της διοικητικής και οικονομικής του αυτοτέλειας και ότι το σύνολο των δαπανών για το προσωπικό και τη διοίκηση του ΤΧΣ αποτυπώνεται στην ετήσια έκθεση του Ταμείου.
Αντίστοιχα, στην τελευταία ετήσια οικονομική έκθεση του Ταμείου Αξιοποίησης της Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου αποτυπώνεται το σύνολο των δαπανών για το προσωπικό και τη διοίκηση του ΤΑΙΠΕΔ.

Δημοσιεύτηκε απο τον στις 21,Φεβρουάριος, 2014, 2:45 μμ. στις Κατηγορίες HOT - ΕΙΔΗΣΕΙΣ, photos, ΕΛΛΑΔΑ, ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ. Νπορείτε να παρακολουθείσετε τισ απαντήσεις επι του άρθρου απο RSS 2.0. Παρακαλούμε σχολιάστε το άρθρο...( ή αφήστε σύνδεσμο trackback)

1 σχόλιο για “Αυτοί είναι οι μισθοί των γενικών και ειδικών γραμματέων των υπουργείων”

  1. panagus

    Ο ΑΡΙΘΜΟΣ ΤΩΝ ΓΕΝΙΚΩΝ ΚΑΙ ΕΙΔΙΚΩΝ ΓΡΑΜΜΑΤΕΩΝ ΕΙΝΑΙ ΜΗ ΠΡΟΣΔΙΟΡΙΣΜΕΝΟΣ…ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ..ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΠΛΕΙΣΤΕΣ ΤΩΝ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΩΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΓΙΑΓΝΩΣΤΑ ΛΑΜΟΓΙΑ..ΠΑΡΑΤΡΕΧΑΜΕΝΟΥΣ..ΓΛΥΦΤΕΣ…ΑΔΕΛΦΕΣ…ΓΚΟΜΕΝΕΣ ΚΑΙ ΑΛΛΟΥΣ ΑΠΙΘΑΝΟΥΣ..ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΑΠΛΟΥΣ ΠΡΩΗΝ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ ΠΟΥ ΕΤΥΧΕ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ Ή ΤΟΝ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟ…ΚΑΙ ΕΠΕΙΔΗ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΑΝΘΡΩΠΟΕΙΔΗ ΕΙΝΑΙ ΑΝΩΤΕΡΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ…ΞΕΡΕΤΕ ΕΣΕΙΣ..ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ 800.00 ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΣΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ..Ή ΤΟ 1.500.000 ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΝΕΡΓΟΙ…ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΙΚΑ ΛΑΜΒΑΝΟΥΝ ΑΠΟΔΟΧΕΣ 4.500 ΕΥΡΩ…ΚΑΙ ΠΟΣΑ ΑΚΟΜΑ ΑΠΟ ΤΑ ΣΥΜΒΟΥΛΙΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΚΑΘΕ ΕΙΔΟΥΣ ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ…! ΕΝΑΣ ΑΚΟΜΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΟΛΛΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΥΣ ΞΑΝΑΨΗΦΙΣΟΥΜΕ…!

Δώστε απάντηση

Προβεβλημένα Links

  • DIKTYO1 TV VIDEO PORTAL

Έυρεση στο Αρχείο

με ημερομηνία
με κατηγορία
'Ευρεση με Google

Photo Gallery

Kατηγορίες
blog καθημερινής ενημέρωσης alphafm.gr

Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.

Όροι χρήσης :απαγορεύεται η χρήση όλων των εικόνων, βίντεο, ειδήσεων, ρεπορτάζ, γραφικών χωρίς την άδεια του alphafm.gr και χωρίς την αναφορά πηγής

Στοιχεία Επικοινωνίας : Κολοκοτρώνη 20 - ΚΑΣΤΟΡΙΑ - ΤΚ 52100, 24670 26.945, apararas@gmail.com
Copyright ©2008-2017 alphafm.gr