Μπουτάρης: Θα καταθέσω πρόταση νόμου υπέρ των καπνιστών

Στο Δημοτικό Συμβούλιο.

Τα δικαιώματα που έχουν οι μη καπνίζοντες να έχουν και οι καπνιστές, ζήτησε ο δήμαρχος της Θεσσαλονίκης, ενώ για το δικαίωμα παρέκτασης που αρνείται να αναγνωρίσει στις καθαρίστριες είπε: «Ξέρω ότι θα με μαυρίσουν στις εκλογές»

Ακόμα και πρόταση νόμου προς το υπουργείο Υγείας προτίθεται να καταθέσει ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης, προκειμένου να υπερασπιστεί τα δικαιώματα των καπνιστών. Αυτό δήλωσε ο ίδιος από το βήμα του δημοτικού συμβουλίου, επιχειρώντας να εξηγήσει παλαιότερη σχετική δήλωσή του. Σύμφωνα με τις πληροφορίες του thestival.gr, ο κ. Μπουτάρης δήλωσε πως «Δεν μπορεί να υπάρχει αυτή η τρομοκρατία. Τα μαγαζιά βογκάνε. Κόβουν πρόστιμα χοντρά και μάλιστα από καταγγελίες που δεν ξέρουμε με ποιον τρόπο γίνονται. Σε άλλες Ευρωπαϊκές χώρες επιτρέπεται το κάπνισμα υπό όρους. Δεν είναι πονάει κεφάλι, κόβει κεφάλι».

«Εγώ λέω τα δικαιώματα που έχουν οι μη καπνίζοντες, να έχουν και οι καπνιστές. Μη με βγάζεις εμένα έξω στο κρύο και στο χιόνι να καπνίσω. Προτίθεμαι πάνω σε αυτό το θέμα να καταθέσω πρόταση στο υπουργείο για τροποποίηση του νόμου», συμπλήρωσε για το θέμα ο Δήμαρχος της Θεσσαλονίκης.

Ένταση προκλήθηκε στο δημοτικό συμβούλιο της Θεσσαλονίκης, με αφορμή τη συζήτηση για το αν θα δοθεί το δικαίωμα της παρέκτασης σε συμβασιούχους που εργάστηκαν με οκτάμηνες συμβάσεις στην καθαριότητα του δήμου. Οι εργαζόμενοι ζήτησαν από τη διοίκηση να τους δώσει τη δυνατότητα να διεκδικήσουν τη επιστροφή τους στη δουλειά σε δικαστήρια στην Αθήνα, ωστόσο, η διοίκηση Μπουτάρη δεν έκανε αποδεκτό το αίτημά τους, με τη λογική ότι εδώ και δύο χρόνια έχει αποφασιστεί να μη δίδεται το δικαίωμα παρέκτασης σε εργαζόμενους, παρά μόνο να δίδεται μια βεβαίωση, στην οποία αναφέρεται ότι οι συμβασιούχοι καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες.

Ξέρω ότι θα με μαυρίσουν με τα δύο χέρια στις εκλογές, αλλά δεν μπορώ να το κάνω!

Σε άλλη στιγμή της συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου προκλήθηκε ένταση, όταν σύσσωμη σχεδόν η αντιπολίτευση ζητούσε από τον Γιάννη Μπουτάρη να δώσει το δικαίωμα παρέκτασης στους συμβασιούχους του δήμου. Ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης ξεκαθάρισε ότι την απόφαση αυτή λαμβάνει η διοίκηση και ότι δεν μπορεί να κάνει κάτι τέτοιο, ενώ έχει ληφθεί απόφαση περί του αντιθέτου πριν από μια διετία. «Δεν μπορούμε κατά το δοκούν να δίνουμε παρεκτάσεις. Δεν βλέπω ποια η διαφορά των δικαστών σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Δεν μπορώ να εισηγηθώ κάτι παράνομο, διότι θα καθαιρεθώ και η παρέκταση είναι παράνομη» ανέφερε ο κ. Μπουτάρης και συνέχισε: «Βρισκόμαστε σε περίοδο προεκλογικής εκστρατείας. Θα ήταν εύκολο για ‘μενα να δώσω παρέκταση. Τώρα ξέρω ότι όλοι αυτοί θα με μαυρίσουν με τα δύο χέρια. Όμως δεν μπορώ να αδικήσω τους άλλους που μου ζήτησαν παρέκταση και δεν την έδωσα όλο το προηγούμενο διάστημα».

Δημοσιεύτηκε απο τον στις 24,Φεβρουάριος, 2014, 9:05 μμ. στις Κατηγορίες HOT - ΕΙΔΗΣΕΙΣ, photos, ΕΛΛΑΔΑ, ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ. Νπορείτε να παρακολουθείσετε τισ απαντήσεις επι του άρθρου απο RSS 2.0. Παρακαλούμε σχολιάστε το άρθρο...( ή αφήστε σύνδεσμο trackback)

1 σχόλιο για “Μπουτάρης: Θα καταθέσω πρόταση νόμου υπέρ των καπνιστών”

  1. bourou bourou

    Και πολύ σωστά λέει για τους καπνιστές ο Μπουτάρης. Βρήκε το ληστοκράτος τρόπο να βγάζει χρήμα από τα πρόστιμα χωρίς να υπολογίσει τα πόσα χάνει από την πτώση της κίνησης…. Σε όλες τις χώρες του κόσμου αυτό δεν ισχύει και εμείς με το γιωργάκη γινόμαστε πιο ευρωπέοι (η ορθογραφία είναι σωστή…) από όλα τα άλλα ευρωπέη…..Ιστορία πετρελαίου θέρμανσης Νο 2

Δώστε απάντηση

Προβεβλημένα Links

  • DIKTYO1 TV VIDEO PORTAL

Έυρεση στο Αρχείο

με ημερομηνία
με κατηγορία
'Ευρεση με Google

Photo Gallery

Kατηγορίες
blog καθημερινής ενημέρωσης alphafm.gr

Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.

Όροι χρήσης :απαγορεύεται η χρήση όλων των εικόνων, βίντεο, ειδήσεων, ρεπορτάζ, γραφικών χωρίς την άδεια του alphafm.gr και χωρίς την αναφορά πηγής

Στοιχεία Επικοινωνίας : Κολοκοτρώνη 20 - ΚΑΣΤΟΡΙΑ - ΤΚ 52100, 24670 26.945, apararas@gmail.com
Copyright ©2008-2017 alphafm.gr