Πως θα διώξουμε για πάντα την τρόϊκα!

Πως θα διώξουμε για πάντα την τρόϊκαΑν ακούσει κάποιος παρατηρητής μια συζήτηση σ΄ένα ελληνικό καφενείο και καταγράψει τις απόψεις που ακούγονται θα αιτιολογήσει την αντιμεταρρυθμιστική στάση των Ελλήνων. Γιατί ο μέσος Έλληνας νοιώθει ότι τα πάντα γυρίζουν γύρω από ένα τεράστιο εγώ . Οι απόψεις έχουν μία ατομική και ωφελιμιστική θεώρηση . Το χειρότερο. Τυγχάνουν της επιδοκιμασία ή και της ανοχής της παρέας. Επομένως ο μέσος Έλληνας θεωρεί αυτονόητο να παραμείνει πελατειακό όλο το σύστημα για να μπορεί ο ίδιος να εισχωρεί ελεύθερα σ΄αυτό (να είναι αυτό που λέμε το κράτος μπάτε σκύλοι αλέστε) και να απολαμβάνει τα ευεργετήματα του όποτε και όταν θέλει. Οι αλλαγές λοιπόν φέρνουν σε αντιπαράθεση ένα μικρό ελάχιστο κομμάτι που τοις επιβάλλει και τον λαό σχεδόν στο σύνολο. Η έλλειψη ηγεσίας και μπροστάρηδων που θα αλλάξουν το κλίμα και θα δημιουργήσουν μέσα στο λαό συνθήκες αμφισβήτησης της τωρινής κατάστασης και της ανάγκης να αλλάξουμε για να μείνουμε μέσα στα ανεπτυγμένα κράτη είναι κάθε μέρα φανερή. Τώρα πια η παλιά φρουρά είναι πολύ αργά να αλλάξει. Τα νέα παιδιά έχουν «μολυνθεί» από τον λαϊκισμό και το χαβαλέ πανεπιστημιακό κλίμα . Όλοι τα θέλουν όλα όπως τους βολεύει. Οι πιστοί στις μεταρρυθμίσεις πολιτικά είναι λίγοι και απομονωμένοι. Γι αυτό και περιμέναμε από την τρόϊκα να μιλήσει για αλλαγές και να γίνεται αυτό το προσβλητικό για ένα κράτος. Να αδυνατεί από μόνο του να επιβάλλει τις απαραίτητες αλλαγές . Μπλέξαμε λοιπόν. Δεν έχουμε ξεκαθαρίσει αν η τρόϊκα έφερε την κρίση ή η κρίση έφερε την τρόϊκα. Ενώ είναι αυτονόητο εμείς καταφέραμε να το κάνουμε αυγό του Κολόμβου. Πολεμούμε την τρόϊκα λες και πριν από αυτήν είχαμε ένα κράτος και μια οικονομία διαμάντι. Γι αυτό η συνειδητοποίηση της κρίσης όπως για έναν ασθενή είναι η αποδοχή της αρρώστιας του είναι το πρώτο βήμα για να γίνουν μεταρρυθμίσεις. Αν παραδεχτούμε ότι αυτό το κράτος που είχαμε μας έφερε την τρόϊκα τότε θα θα μπορούμε πια να δικαιολογούμε την αρνητική στάση μας σε κάθε τι που μας ξεβολεύει! Έτσι θα αρχίσουμε να αυτομεταρρυθμιζόμαστε.Για πολλά χρόνια θα έχουμε ένα ισχυρό και δυναμικό κράτος μέσα στην ομάδα των ανεπτυγμένων κρατών!ς θα διώξουμε για πάντα την Τρόϊκα.

Δημοσιεύτηκε απο τον στις 25,Φεβρουάριος, 2014, 8:21 πμ. στις Κατηγορίες photos, ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ. Νπορείτε να παρακολουθείσετε τισ απαντήσεις επι του άρθρου απο RSS 2.0. Παρακαλούμε σχολιάστε το άρθρο...( ή αφήστε σύνδεσμο trackback)

Δώστε απάντηση

Προβεβλημένα Links

  • DIKTYO1 TV VIDEO PORTAL

Έυρεση στο Αρχείο

με ημερομηνία
με κατηγορία
'Ευρεση με Google

Photo Gallery

Kατηγορίες
blog καθημερινής ενημέρωσης alphafm.gr

Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.

Όροι χρήσης :απαγορεύεται η χρήση όλων των εικόνων, βίντεο, ειδήσεων, ρεπορτάζ, γραφικών χωρίς την άδεια του alphafm.gr και χωρίς την αναφορά πηγής

Στοιχεία Επικοινωνίας : Κολοκοτρώνη 20 - ΚΑΣΤΟΡΙΑ - ΤΚ 52100, 24670 26.945, apararas@gmail.com
Copyright ©2008-2017 alphafm.gr