Πρόβλημα με το εξάμηνο πάγωμα προσλήψεων – απολύσεων λόγω εκλογών ΟΤΑ

Αστάθμητος παράγοντας για την εξέλιξη της διαπραγμάτευσης με την Τρόικα που ξεκινά σήμερα με τη φιλοδοξία να έχει ολοκληρωθεί μέχρι τις 7 Μαρτίου είναι η πορεία της ενδοδημοτικής κινητικότητας και η τύχη των εργαζόμενων που βρίσκονται σε καθεστώς διαθεσιμότητας με το οκτάμηνο να λήγει την άνοιξη. Ο νόμος προβλέπει πάγωμα προσλήψεων-απολύσεων-μετακινήσεων για ένα ολόκληρο εξάμηνο, που ξεκινά δύο μήνες πριν από τις εκλογές και φθάνει μέχρι να ορκιστούν οι νέοι δήμαρχοι και περιφερειάρχες. Από την πλευρά των αιρετών έχει διαμηνυθεί στο υπουργείο Εσωτερικών ότι δεν πρόκειται να συναινέσουν σε παραβίαση αυτής της νομικής απαγόρευσης πρόσληψης, απόλυσης ή ακόμα και μετακίνησης προσωπικού στην περίοδο 18ης Μαρτίου – 1 Σεπτεμβρίου.

Ωστόσο, το υπουργείο Εσωτερικών υποστηρίζει, σύμφωνα με αρμόδιες πηγές, ότι αυτοί οι περιορισμοί δεν ισχύουν πλέον. Μέχρι στιγμής δεν έχει δοθεί στη δημοσιότητα ή στους ΟΤΑ κάποια νομική γνωμοδότηση που να στηρίζει την επιχειρηματολογία του υπουργείου Εσωτερικών. Από την άλλη, η Τρόικα αποκλείεται να αποδεχθεί την ακύρωση όλου του προγράμματος αναδιάρθρωσης στο Δημόσιο για έξι ολόκληρους μήνες. Ετσι, ο κόμπος που έχει δημιουργηθεί μοιάζει με αυτούς που δεν λύνονται.

Δημοσιεύτηκε απο τον στις 25,Φεβρουάριος, 2014, 8:27 πμ. στις Κατηγορίες photos, ΕΛΛΑΔΑ, ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ. Νπορείτε να παρακολουθείσετε τισ απαντήσεις επι του άρθρου απο RSS 2.0. Παρακαλούμε σχολιάστε το άρθρο...( ή αφήστε σύνδεσμο trackback)

Δώστε απάντηση

Προβεβλημένα Links

  • DIKTYO1 TV VIDEO PORTAL

Έυρεση στο Αρχείο

με ημερομηνία
με κατηγορία
'Ευρεση με Google

Photo Gallery

Kατηγορίες
blog καθημερινής ενημέρωσης alphafm.gr

Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.

Όροι χρήσης :απαγορεύεται η χρήση όλων των εικόνων, βίντεο, ειδήσεων, ρεπορτάζ, γραφικών χωρίς την άδεια του alphafm.gr και χωρίς την αναφορά πηγής

Στοιχεία Επικοινωνίας : Κολοκοτρώνη 20 - ΚΑΣΤΟΡΙΑ - ΤΚ 52100, 24670 26.945, apararas@gmail.com
Copyright ©2008-2017 alphafm.gr