Τα νέα κριτήρια για την προνοιακή σύνταξη του ΟΓΑ

Με 10 χρόνια διαμονή στη Ελλάδα θα καταβάλλεται η προνοιακή σύνταξη των 360 ευρώ του ΟΓΑ στους υπερήλικες ενώ προβλέπετε και η δυνατότητα συμψηφισμού με τυχόν σύνταξη που λαμβάνει ο συνταξιούχος από το εξωτερικό.
Συγκεκριμένα η προνοιακή σύνταξη ανασφάλιστων υπερήλικων του ΟΓΑ θα επανέλθει αφού θα αλλάξει το κριτήριο διαμονής και θα θεσπιστεί πλέον η 10 ετής διαμονή στην χώρα και όχι τα 20 έτη που προέβλεπε η αρχική ρύθμιση.
Την αλλαγή των κριτηρίων για τις συντάξεις του ΟΓΑ σε ανασφάλιστους υπερήλικές προανήγγειλε στη Βουλή ο υφυπουργός Εργασίας κ.Β. Κεγκέρογλου αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι τα κριτήρια που θεσπίστηκαν οδήγησαν σε μεγάλες αδικίες και χιλιάδες υπερήλικες χωρίς σύνταξη.
Το Υπουργείο επεξεργάζεται σχετική νομοθετική ρύθμιση για την άρση των αδικιών αυτών και την επιστροφή των συντάξεων σε μεγάλη μερίδα συνταξιούχων είπε ο Β. Κεγκέρογλου.
Η σύνταξη υπερήλικων ανασφάλιστων σύμφωνα με την πρόταση που είχε καταθέσει ο Διοικητής του ΟΓΑ κ Βεργίνης και έκανε αποδεκτή το υπουργείο Εργασίας η σύνταξη αναμένεται να επανέλθει σε τρία στάδια.
Σύμφωνα με την πρόταση , το 2014 να δοθεί ποσό 216 ευρώ, το 2015 να καταβάλλονται 270 ευρώ και το 2016 να αποκατασταθεί πλήρως η σύνταξη, στα 360 ευρώ.Αν ο δικαιούχος εισπράττει σύνταξη από ξένω κράτος, αυτή θα αφαιρείται από τη σύνταξη του ΟΓΑ – dikaiologitika.gr
Δημοσιεύτηκε απο τον στις 25,Φεβρουάριος, 2014, 9:04 πμ. στις Κατηγορίες photos, ΕΛΛΑΔΑ, ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ. Νπορείτε να παρακολουθείσετε τισ απαντήσεις επι του άρθρου απο RSS 2.0. Παρακαλούμε σχολιάστε το άρθρο...( ή αφήστε σύνδεσμο trackback)

Δώστε απάντηση

Πρόσφατα Άρθρα

Προβεβλημένα Links

  • DIKTYO1 TV VIDEO PORTAL

Έυρεση στο Αρχείο

με ημερομηνία
με κατηγορία
'Ευρεση με Google

Photo Gallery

Kατηγορίες
blog καθημερινής ενημέρωσης alphafm.gr

Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.

Όροι χρήσης :απαγορεύεται η χρήση όλων των εικόνων, βίντεο, ειδήσεων, ρεπορτάζ, γραφικών χωρίς την άδεια του alphafm.gr και χωρίς την αναφορά πηγής

Στοιχεία Επικοινωνίας : Κολοκοτρώνη 20 - ΚΑΣΤΟΡΙΑ - ΤΚ 52100, 24670 26.945, apararas@gmail.com
Copyright ©2008-2017 alphafm.gr