Η ομάδα ΑΛΚΙΒΙΑΔΗ κέρδισε τον ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟ – Νέα Ν.Ε για τον ΣΥΡΙΖΑ στην Καστοριά

Η ομάδα Αλκιβιάδη – Ζαγάρα κυριάρχησε στις εκλογές, εκλέγοντας τα 10 από τα 15 μέλη της νέας Ν. Ε.

Παλιές ''καλές'' στιγμές.....

Τις πτέρυγες των κομμάτων του κοινοβουλίου θύμιζε η συνδιάσκεψη του ΣΥΡΙΖΑ στην Καστοριά, στο πλαίσιο των εκλογών για την ανάδειξη της νέας Νομαρχιακής Επιτροπής του κόμματος, οπότε η αίθουσα πολλαπλών χρήσεων της Π.Ε. Καστοριάς ήταν χωρισμένη στα δύο, με τους μεν «οπαδούς» του Βαγγέλη Διαμαντόπουλου να κάθονται στη μία πλευρά και να χειροκροτούν τους ομιλητές της δικής τους ομάδας, του δε «φίλους» των Ζαγάρα – Αλκιβιάδη να κάθονται από την άλλη και να χειροκροτούν τους …δικούς τους συντρόφους.

Από τη συνδιάσκεψη, όπως ήταν φυσικό, δεν έλειψαν οι εντάσεις και οι προστριβές με την πρώτη να καταγράφεται με την έναρξη σχεδόν της συνεδρίασης, όταν έγινε ο οικονομικός απολογισμός της απερχόμενης Ν.Ε., αφού ο Περικλής Ζαγάρας υποστήριξε πως υπάρχει οφειλή της τάξεως των 3.000 ευρώ στο πρόσωπό του από την προηγούμενη θητεία, οπότε αυτός διατηρούσε το ταμείο, ποσό όμως που δεν αναγνωρίστηκε επίσημα από τα κεντρικά του κόμματος.

Αυτό προκάλεσε ένα ξέσπασμα θυμού από την πλευρά του κ. Ζαγάρα, ο οποίος, μάλιστα, αναφερόμενος στην ταμεία της Ν.Ε., Κική Ζεφτυρίδου, είπε χαρακτηριστικά ότι «δεν έχει τσίπα επάνω της», ενώ στη συζήτηση ενεπλάκησαν και άλλα μέλη του κόμματος προκειμένου να υποστηρίξουν τον κ. Ζαγάρα, στον οποίο απάντησε, τελικά, το μέλος της Κ.Ε. του κόμματος, Νίκος Παυλίδης, ο οποίος ήταν παρών, λέγοντας κατ’ αρχάς ότι αν συνεχιστεί αυτή η διαδικασία της ανταλλαγής …πυρών θα λήξει τη συνεδρίαση. Σε ό,τι αφορά την ουσία του θέματος, ο κ. Παυλίδης υποστήριξε ότι με το ζήτημα αυτό ασχολήθηκε η Κεντρική Επιτροπή του κόμματος, που κάλεσε τον κ. Ζαγάρα στην Αθήνα, «απαλλάσσοντας», τρόπον τινά, τη Ν.Ε. από αυτό το θέμα.

Νέοι κύκλοι αντιπαραθέσεων…

Στη συνέχεια και αφού τα πνεύματα …ηρέμησαν, ο κ. Παυλίδης αναφέρθηκε στα ζητήματα της κεντρικής πολιτικής σκηνής, δίνοντας κατευθύνσεις στα τοπικά μέλη για τον τρόπο με τον οποίο θα λειτουργήσουν, μη παραλείποντας να κάνει έκκληση για ενότητα, η οποία, μάλλον, έπεσε στο …κενό, αφού, αμέσως μετά το λόγο πήραν και πάλι τα τοπικά στελέχη, προκειμένου να ανοίξει ένας μεγάλος κύκλος αντιπαράθεσης και από τις δύο πλευρές.

Στο βήμα, πρώτος ανέβηκε ο Σίμος Καβελίδης, ο οποίος ήταν και υποψήφιος για την Περιφερειακή Επιτροπή του κόμματος, όπου και εξελέγη, που, χρησιμοποιώντας χαμηλούς τόνους, δεν παρέλειψε να αναφερθεί στα ζητήματα των προστριβών που δημιουργήθηκαν όλο το προηγούμενο διάστημα μεταξύ των δύο ομάδων του τοπικού κόμματος, τονίζοντας πως ευθύνες για τη …διάσπαση της παράταξης έχουν όλοι, ενώ αυτή η εικόνα απομάκρυνε τους πολίτες. Ο κ. Καβελίδης, μάλιστα, ζήτησε να εξαλειφθούν αυτές οι αντιπαραθέσεις προκειμένου να υπάρξει μία καλύτερη πορεία του τοπικού ΣΥΡΙΖΑ και να γίνει ένα άνοιγμα στην κοινωνία.

«Υβριστική και επαίσχυντη» για την απερχόμενη Ν.Ε. επιστολή προς τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ

Στη συνέχεια, το λόγο πήρε ο Στέφανος Λιούζας, ο οποίος έκανε μια μεγάλη αναφορά στα θέματα της διάσπασης, μιλώντας για μία επιστολή που τον περασμένο Σεπτέμβρη συνυπέγραψαν μέλη του τοπικού ΣΥΡΙΖΑ και απέστειλαν στον πρόεδρο του κόμματος, Αλέξη Τσίπρα, και με την οποία υποστήριξαν ότι η απερχόμενη Ν.Ε. ήταν ουσιαστικά παράνομη, εμπεριέχοντας μέσα στο κείμενο τους σφοδρές κατηγορίες για τα μέλη της.

«Μια ομάδα συντρόφων έχει αναπτύξει μια ιδιαίτερη εναντίωση στον βουλευτή Διαμαντόπουλο και σε μια υποτιθέμενη ομάδα που τον στηρίζει. Έχω την τιμή να συμπεριλαμβάνομαι σε αυτήν. Θα παρακαλούσα, όμως, να τεθούν όλα τα επίδικα, γιατί εγώ δεν έχω κατανοήσει μέχρι τώρα τέτοιου είδους ζητήματα, τα οποία μόνο …αιωρούνται. Τι συγκεκριμένα έχουν να καταλογίσουν στη συγκεκριμένη υποτιθέμενη ομάδα που στηρίζει τον βουλευτή; Ότι τον στηρίζουμε, όπως θα στηρίζαμε θεσμικά όποιον εκλέγονταν στη θέση του; Αυτό δεν είναι ένα στοιχειώδες καθήκον; Έχουμε αισθανθεί εσωκομματική πίεση από έναν ακατανόητο πολιτικά λόγο, που δεν επιδέχεται καν αντίλογο. Θίγει την προσωπική και πολιτική μας αξιοπρέπεια», σημείωσε, μεταξύ άλλων, ο κ. Λιούζας και πρόσθεσε: «Προσωπικά έμεινα άφωνος από το περιεχόμενο της επιστολής. Υπήρχαν χαρακτηρισμοί που ήταν …τρομακτικοί».

Ελάχιστη ήταν η αναφορά που έγινε από πλευράς βουλευτή στα θέματα των εσωκομματικών προστριβών, ο οποίος μίλησε στο σώμα,, υποστηρίζοντας, ωστόσο, τη δράση της απερχόμενης Ν.Ε., σε αντίθεση, όμως, με την Κική Μιχαηλίδου, η οποία άνοιξε εκ νέου το θέμα της επίμαχης επιστολής που την χαρακτήρισε «επαίσχυντη», υποστηρίζοντας πως μέσα σε αυτήν περιέχονταν «ανεπίτρεπτοι, συκοφαντικοί χαρακτηρισμοί». Η κ. Μιχαηλίδου εμφανίστηκε αρκετά επιθετική, κάνοντας μάλιστα λόγο για «συντρόφους γιαλατζί και …καναπεδάκηδες» και για λασπολογίες κατά των μελών της Ν.Ε.

Ο …αντίλογος

Στη συνέχεια, στο βήμα ανέβηκαν τα μέλη του «άλλου» μπλοκ, οι οποίοι θεώρησαν ότι η ομάδα Διαμαντόπουλου – Λιούζα, δεν θέλει το άνοιγμα της παράταξης σε στελέχη που προέρχονται από άλλους χώρους, με αποτέλεσμα τον διαχωρισμό των παλαιών αριστερών στελεχών του κόμματος από τα νέα μέλη, ενώ οι τόνοι ανέβηκαν όταν το λόγο πήρε ο πρώτος πλειοψηφών της εκλογικής αναμέτρησης, που έγινε μετά το πέρας της συνδιάσκεψης, Δημήτρης Σμιξιώτης, ο οποίος εκφράστηκε σκληρά για την προαναφερόμενη ομάδα.

’’Μας κατηγορήσατε ότι ήρθαμε στον ΣΥΡΙΖΑ για να πάρουμε θέσεις και αξιώματα, τις οποίες, όμως, μέχρι τώρα είχατε εσείς. Εκτός, αν εννοούσατε ότι δεν θέλετε να πάρουμε τις δικές σας θέσεις», είπε ο κ. Σμιξιώτης, προκαλώντας την αντίδραση του Γιάννη Δέλλα, ο οποίος χρησιμοποίησε υβριστικούς χαρακτηρισμούς, με αποτέλεσμα να ξεσηκωθεί η αίθουσα, ενώ αμέσως μετά ο κ. Δέλλας αποχώρησε.

Η συνεδρίαση ολοκληρώθηκε και με αρκετές άλλες εντάσεις, που είχαν να κάνουν και με τα αυτοδιοικητικά ζητήματα, όπου ενεπλάκη και ο συνδυασμός ΕΝ ΔΗΜΟ, ενώ, τελικά, και παρά το αρνητικό κλίμα έγινε η ψηφοφορία για την ανάδειξη της νέας Νομαρχιακής Επιτροπής και των υπολοίπων οργάνων του κόμματος, όπου κυριάρχησε σε ψήφους η ομάδα Ζαγάρα – Αλκιβιάδη, εκλέγοντας τα 10 από τα 15 συνολικά μέλη της νέας Ν.Ε., η σύνθεση της οποίας είναι η εξής:

Σμιξιώτης Δημήτρης                     29
Χατζηζαμάνης Σάκης                    27
Ζαγάρας Περικλής                        26
Μαυροδήμου Αγορίτσα                26
Τεληγιορίδου Ολυμπία                  26
Μιχούλας Μάνος                            25
Μιχαηλίδου Ευδοξία                     23
Βασιλείου Θόδωρος                     22
Ζάνος Δημήτρης                          21
Μπινοπούλου Πανάτσα Μαρία   21
Καβελίδης Σίμος                          20
Μωϋσίδης Διονύσης                    20
Χασιώτης Γιάννης                        20
Μορφίδου Ερυφίλη                      19
Τζουμάκης Βασίλης                     19
Στο Συντονιστικό Όργανο της Περιφέρειας εξελέγησαν οι:

Καβελίδης Σίμος                        25
Μιχούλας Μάνος                        24
Τσίπος Δημήτρης                      24

sentra.com.gr

Δημοσιεύτηκε απο τον στις 25,Φεβρουάριος, 2014, 8:52 πμ. στις Κατηγορίες HOT - ΕΙΔΗΣΕΙΣ, photos, ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ. Νπορείτε να παρακολουθείσετε τισ απαντήσεις επι του άρθρου απο RSS 2.0. Παρακαλούμε σχολιάστε το άρθρο...( ή αφήστε σύνδεσμο trackback)

3 Σχόλια για “Η ομάδα ΑΛΚΙΒΙΑΔΗ κέρδισε τον ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟ – Νέα Ν.Ε για τον ΣΥΡΙΖΑ στην Καστοριά”

  1. Πήρατε μια γεύση ποιεί θέλουν να κυβερνήσουν την Ελλάδα?? Είναι σαν να μας λένε να βάλουμε τον κωλο μάγειρα να μαγειρεύει σκατα κάθε μέρa

  2. Ψαρας

    Οι άπλυτοι που θα γίνουν κυβερνηση. ετσι ειναι χαλαστηκαν μερικοι που ο τρομοκρατης βγηκε βουλευτης απο σπονδα και λενε δευτερη φορα δεν θα ξαναγινει. Παντως ολοι, ενας προς ενα

  3. ANAPODOS

    Καλα “ξεκινηματα” !!!! Ωρε εσεις θα κανετε κυβερνηση ? Τα βρακια σας δεν μπορειτε να μαζεψετε , θα κανετε “συμαζωμα” στην Ελλαδα ?
    ΘΕΟΣ ΦΥΛΑΞΕΙ ! ! !

Δώστε απάντηση

Πρόσφατα Άρθρα

Προβεβλημένα Links

  • DIKTYO1 TV VIDEO PORTAL

Έυρεση στο Αρχείο

με ημερομηνία
με κατηγορία
'Ευρεση με Google

Photo Gallery

Kατηγορίες
blog καθημερινής ενημέρωσης alphafm.gr

Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.

Όροι χρήσης :απαγορεύεται η χρήση όλων των εικόνων, βίντεο, ειδήσεων, ρεπορτάζ, γραφικών χωρίς την άδεια του alphafm.gr και χωρίς την αναφορά πηγής

Στοιχεία Επικοινωνίας : Κολοκοτρώνη 20 - ΚΑΣΤΟΡΙΑ - ΤΚ 52100, 24670 26.945, apararas@gmail.com
Copyright ©2008-2017 alphafm.gr