Η Δ. Μακεδονία χάνει και την Περιφερειακή Υπηρεσία Τουρισμού – Σε διαβούλευση νομοσχέδιο του Υπουργείου πολιτισμού μέχρι 28.2

Άλλη μια περιφερειακή μεγάλη ήττα. Η Περιφερειακή Υπηρεσία Τουρισμού μεταφέρεται στα Ιωάννινα

» Δημόσια διαβούλευση στο σχέδιο νόμου «Αναδιοργάνωση Υπουργείου Τουρισμού και Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού, Ρυθμίσεις Ειδικών Τουριστικών Υποδομών, Εκπαίδευση και Κατάρτιση στον Τουρισμό, Αγροτουρισμός και Λοιπές Διατάξεις » .

Άρθρο 03: Σύσταση Περιφερειακών Υπηρεσιών Τουρισμού

 1. Περιφερειακή Υπηρεσία Τουρισμού Ηπείρου – Δυτ. Μακεδονίας με έδρα τα Ιωάννινα που διαρθρώνεται από τα Τμήματα:
  α) Τουριστικών Επιχειρήσεων & Επαγγελμάτων και
  β) Τουριστικής Ανάπτυξης – Επιθεωρήσεων και Ελέγχου

Δείτε όλη την δημόσια διαβούλευση . ΕΔΩ

Διαβάστε μερικά σχόλια που γίνονται στην επίσημη σελίδα της διαβούλευσης :

Σχόλια

 • 26 Φεβρουαρίου 2014, 12:49 | Γ. Ν. Νικητίδης

  Με το σχέδιο του συγκεκριμένου άρθρου προβλέπεται (ουσιαστικά) η συγχώνευση των ΠΥΤ της Ηπείρου με εκείνη της Δυτ. Μακεδονίας. Και οι δύο περιοχές αποτελούν χώρο όπου είναι εγκατεστημένος ένας σημαντικός αριθμός τουριστικών επιχειρήσεων και καταλυμάτων (παραλίες της Ηπείρου, Ζαχοροχώρια, Καστοριά, Γρεβενά, Φλώρινα κλπ).
  Κατά το τελευταίο διάστημα που η ΠΥΤ της Δυτ. Μακεδονίας ήταν υποστελεχωμένη (κυρίως σε ότι αφορά μηχανικούς για ελέγχους μελετών και εγκαταστάσεων) διαπιστώθηκε ότι το κενό αυτό δημιούργησε σημαντικά προβλήματα στις επιχειρήσεις που λειτουργούν στην περιφέρεια Δυτ. Μακεδονίας.
  Αναρωτιέται λοιπόν εύλογα κανείς, γιατί δεν προβλέπεται ένα «τμήμα» της ΠΥΤ Ηπείρου-Δ.Μακεδονίας με χωρική αρμοδιότητα την Δυτ. Μακεδονίας και έδρα την Κοζάνη, κατά τα προβλεπόμενα για άλλες περιοχές (Κέρκυρα, Σύρος, Μυτηλήνη).
  Ας σημειωθεί ότι αναφερόμαστε σε δύο περιφέρειες της χώρας που αντιμετωπίζουν τα μεγαλύτερα προβλήματα (προσβασιμότητας, καιρικών συνθηκών κλπ) που καθιστούν δύσκολη την εξυπηρέτησή τους σε αποστάσεις 300 και 400 χλμ αλλά και άλλα όπως αυτό της ανεργίας που επιβάλει την πρόβλεψη από πλευράς της πολιτείας για συνθήκες διευκόλυνσης της επιχειρηματικότητας και όχι αποκλεισμού της.
  Αν ληφθούν σοβαρά υπόψη, όσα παραπάνω αναφέρω, καθώς και όσα μπορούν να ζητηθούν σαν ενημέρωση από τα ίδια τα στελέχη της σημερινής υπηρεσίας της Κοζάνης, θεωρώ ότι η ανταπόκριση του Υπουργείου για τροποποίηση του συγκεκριμένου σημείου του άρθρου θα θεωρηθεί αυτονόητη.
  Ευχαριστώ
  Γ.Ν. Νικητίδης – Καστοριά

 • 26 Φεβρουαρίου 2014, 10:43 | Στρατάκης Αριστείδης

  Αναφορικά με το άρθρο αυτό που δημιουργούνται δύο τμήματα και συγκεκριμένα το ένα Τουριστικών Εγκαταστάσεων & Επαγγελμάτων και το άλλο Ανάπτυξης και Επιθεώρησης για το μεν πρώτο τμήμα γίνεται ένα υπερτμήμα με 80% του διοικητικού φόρτου(αδειοδοτήσεις,εγκρίσεις καταστήματα Υγειονομικού ενδιαφέροντος ,Τουριστικά γραφεία,ΤΕΟΜ κλπ) και το 2ο τμήμα Ανάπτυξης & Επιθεώρησης το υπόλοιπο 20%.Συνεπώς ο Προϊστάμενος του 1ου τμήματος είναι σαν Προϊστάμενος Δνσης!Προτείνεται να παραμείνει το 1ο τμήμα σαν Τουριστικών Εγκαταστάσεων και τα Τουριστικά Επαγγέλματα να ενσωματωθούν με το Τουριστικής Ανάπτυξης & Επιθεώρησης. Έτσι θα επέλθει σχετική ισορροπία.

 • 26 Φεβρουαρίου 2014, 09:50 | Μπέττυ Χατζηνικολάου

  Για να ολοκληρωθεί το ζητούμενο (η διάλυση του ΕΟΤ) θα πρέπει το Υπουργείο να πάρει και τις Π.Υ.Τ ΕΟΤ. ΄Ομως :
  • Αρμοδιότητα που αποκεντρώνεται (στις Περιφέρειες ή σε ΝΠΔΔ, όπως ο ΕΟΤ) δεν μπορεί να ανασυγκεντρωθεί σε κεντρικό υπουργείο και
  • Δεν υπάρχουν υπουργεία με περιφερειακές υπηρεσίες. Αν ένα υπουργείο επιθυμεί να αποκεντρώσει αρμοδιότητες, και μάλιστα εν έτει 2014, τις μεταβιβάζει στις Περιφέρειες, αφού όμως φροντίσει να υπάρχει το κατάλληλο προσωπικό, τα μέσα και οι πόροι και φυσικά αφού φροντίσει για την εξασφάλιση του υπηρετούντος προσωπικού. Η ύπαρξη περιφερειακών υπηρεσιών σε Υπουργείο είναι πανελλήνια πρώτη!
  Με το άρθρο 3, το υπουργείο «ανακατεύει και πάλι τα χαρτιά» σε σχέση με τις έδρες των περιφερειακών υπηρεσιών (πχ μία υπηρεσία για Πελοπόννησο-Δυτική Ελλάδα και Ιόνια Νησιά) και κεντρίζει και πάλι τους τοπικισμούς, αλλά και προκαλεί βάσιμες διαμαρτυρίες, που οφείλονται σε λόγους συγκοινωνίας-προσπέλασης (αλήθεια πώς η Μυτιλήνη θα ανήκει στη Ρόδο;). Οι έδρες των Π.Υ.Τ του ΕΟΤ είχαν λίγο-πολύ «καθιερωθεί» χωρίς να υπάρχουν πλέον αντιρρήσεις ή διαμαρτυρίες…..

 • 25 Φεβρουαρίου 2014, 13:22 | Σταρίδας Αλέξανδρος

  Ωραία!!! Συμπτύσσουν τα τμήματα. Π.χ. στη Κρήτη, από 4 σε 2 εκ των οποίων το ένα θα έχει αρμοδιότητες και φόρτο εργασίας σχεδόν όσο όλη η ΠΥΤ σήμερα.

 • Είμαι 30 ετών με αρκετά μεγάλη εμπειρία ως εργαζόμενος στο χώρο της εστίασης και ιδιαίτερα σε χώρους εστίασης τουριστών. Φέτος αποφάσισα να ασχοληθώ με την προώθηση των επιχειρήσεων της Κρήτης στην νεοανοιγόμενη τουριστική αγορά της Ρωσίας των 150 εκατ κατοίκων και των Ρωσόφωνων χωρών με άλλα 150 εκατ κατοίκους. Το σύνολο:300 εκατομμύρια κάτοικοι. Σε έρευνα της αγοράς, των προορισμών και των τάσεων για τους Ρώσους Τουρίστες διαπίστωνεται ότι ο πρώτος προορισμός είναι η Τουρκία και δεύτερος η Αίγυπτος η Ελλάδα ακολουθεί στην τρίτη θέση. Αυτό οφείλεται σύμφωνα με μαρτυρίες των ίδιων των τουριστών όχι στο ότι η Ελλάδα είναι κακή ή άσχημη, αλλά πολύ απλά στη δυσκολία που συναντούν όσοι θέλουν να έρθουν στην Ελλάδα λόγω της ανάγκης ύπαρξης Visa. Όταν λοιπόν ο ένας από τα 300 εκατ ψάχνει για διακοπές και συγκρίνει τους προορισμούς βλέπει το εμπόδιο της Visa και αποφασίζει να πάει στην Τουρκία ή την Αίγυπτο. Ζώντας λοιπόν σε μία Περιφέρεια (Κρήτη), η οποία ζει από τον τουρισμό και είναι οι προβλέψεις για το 2014 παραπάνω από ευοίωνες για τη Ρωσική Αγορά, αναφέρονται 700.000 αφίξεις για τη σεζόν στο νησί, σας εφιστώ την προσοχή στο θέμα της κατάργησης της VISA, για να ανοίξει πλήρως η αγορά αυτή, θα υπάρξει ραγδαία αύξηση του τουριστικού ρεύματος με ότι αυτό συνεπάγεται (δημιουργία θέσεων εργασίας, αύξηση ΑΕΠ, έσοδα για όλους τους κλάδους) Μετά τιμής Κοκκινάκης Ιωάννης

Δημοσιεύτηκε απο τον στις 26,Φεβρουάριος, 2014, 10:28 μμ. στις Κατηγορίες HOT - ΕΙΔΗΣΕΙΣ, photos, ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ Δ. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ, ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ. Νπορείτε να παρακολουθείσετε τισ απαντήσεις επι του άρθρου απο RSS 2.0. Παρακαλούμε σχολιάστε το άρθρο...( ή αφήστε σύνδεσμο trackback)

Δώστε απάντηση

Προβεβλημένα Links

 • DIKTYO1 TV VIDEO PORTAL

Έυρεση στο Αρχείο

με ημερομηνία
με κατηγορία
'Ευρεση με Google

Photo Gallery

Kατηγορίες
blog καθημερινής ενημέρωσης alphafm.gr

Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.

Όροι χρήσης :απαγορεύεται η χρήση όλων των εικόνων, βίντεο, ειδήσεων, ρεπορτάζ, γραφικών χωρίς την άδεια του alphafm.gr και χωρίς την αναφορά πηγής

Στοιχεία Επικοινωνίας : Κολοκοτρώνη 20 - ΚΑΣΤΟΡΙΑ - ΤΚ 52100, 24670 26.945, apararas@gmail.com
Copyright ©2008-2017 alphafm.gr