Ρύθμιση χρεών για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις από τον Τσίπρα

Σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση για την άγρια φορολογική της πολιτική.

«Η κυβέρνηση Σαμαρά – Βενιζέλου επιλέγει να δουλεύει με «μονταζιέρες» – Απομονώνουν φράσεις, κάνουν κοπτοραπτική με ερωτήσεις και απαντήσεις» είπε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ

Σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση για την άγρια φορολογική της πολιτική, την ώρα μάλιστα που παραποιεί τις δηλώσεις στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ  και τον κατηγορεί ότι θα φέρει περισσότερους φόρους, εξαπέλυσε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Αλέξης Τσίπρας, μιλώντας σε εκδήλωση για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις.

Με τον τρόπο αυτό, ο κ. Τσίπρας παρείχε πλήρη κάλυψη στο βουλευτή του κόμματος Γιώργο Σταθάκη, που είχε αφήσει να εννοηθεί ότι μια κυβέρνηση της Αριστεράς θα διατηρήσει τους σημερινούς φορολογικούς συντελεστές.

Περνώντας ο κ. Τσίπρας στην αντεπίθεση, ήταν ιδιαίτερα καυστικός για τον τρόπο που αντιμετωπίστηκε ο κ. Σταθάκης, τονίζοντας, μεταξύ άλλων: «Η κυβέρνηση Σαμαρά – Βενιζέλου επιλέγει να δουλεύει με «μονταζιέρες». Απομονώνουν φράσεις, κάνουν κοπτοραπτική με ερωτήσεις και απαντήσεις, βρίσκουν πολύ εύκολα πρόθυμους στα μέσα ενημέρωσης για να αναπαράγουν ό,τι θέλουν και ότι τους συμφέρει. Ανακαλύπτουν επικοινωνιακά παιχνίδια, συγκροτούν στρατηγήματα του ενός μηνός, αλλάζουν την εκλογική διαδικασία στο παρά πέντε, προπαγανδίζουν πρωτογενές πλεόνασμα πριν καν το αντικρύσουν. Πίσω από αυτήν την ψεύτικη εικόνα, όμως, υπάρχει η αλήθεια. Και η αλήθεια είναι τόσο σκληρή που δε μπορεί να κρυφτεί».

«Υπάρχει η θλιβερή πραγματικότητα της ισοπέδωσης της κοινωνίας, της καταστροφής της οικονομίας. Υπάρχει η κυβερνητική και μνημονιακή φορο-επιδρομή στα μεσαία και χαμηλά στρώματα. Και είναι τουλάχιστον προκλητικό, αυτοί που επιδίδονται σε αυτή την επιδρομή να προσπαθούν να μας πείσουν ότι μειώνουν τους φόρους. Είναι η αποθέωση της πολιτικής απάτης, οι καταστροφείς να εμφανίζονται ως σωτήρες» συμπλήρωσε ο κ. Τσίπρας.

Ο κ. Τσίπρας επανέλαβε με έμφαση ότι «η μεγάλη ανατροπή στις ευρωεκλογές, δεν είναι για τον ΣΥΡΙΖΑ πολιτική φιλοδοξία, είναι όρος εθνικής και κοινωνικής επιβίωσης».

Μίλησε για «ανυπαρξία και αφωνία της κυβέρνησης μπροστά στην τρόικα», ενώ επιτέθηκε στην κυβέρνηση, επειδή «τα δάνεια είναι εύκολα για φίλα προσκείμενους τηλεοπτικούς σταθμούς και μεγάλα συμφέροντα και αδύνατα για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις».

Ο κ. Τσίπρας ανέλυσε τις καταστροφικές συνέπειες που είχε για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις η στρατηγική της εσωτερικής υποτίμησης που έφερε το μνημόνιο και σημείωσε: «Σήμερα οι μισθωτοί, οι συνταξιούχοι, οι μικροεπαγγελματίες σε μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις, βρίσκονται αντιμέτωποι με μια πρωτοφανή στην αγριότητά της, επίθεση των φορολογικών αρχών, η οποία δεν διστάζει να φτάσει με εξπρές διαδικασίες σε κατασχέσεις και διώξεις. Η φορολογική πολιτική της κυβέρνησης Σαμαρά – Βενιζέλου, κινείται στο χώρο του παραλογισμού και της πλήρους απώλειας του ελέγχου».

Και αναφέρθηκε σε συγκεκριμένα προβλήματα, λέγοντας: «Τριάντα φορολογικά νομοθετήματα μόνο τα δύο τελευταία χρόνια, έχουν δημιουργήσει ένα ακατανόητο και ανεξέλεγκτο ναρκοπέδιο για τους φορολογουμένους τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις και τα φυσικά πρόσωπα, ιδιαίτερα για τους μισθωτούς και τους συνταξιούχους. Οι υπάλληλοι των εφοριών σηκώνουν τα χέρια αδυνατώντας να εφαρμόσουν μια νομοθεσία, αντιφατική, δυσνόητη, άδικη τελικά, καταστρεπτική για τους φορολογουμένους των μικρομεσαίων εισοδημάτων, τους μικροϊδιοκτήτες ακίνητης περιουσίας και τους αυτοαπασχολούμενους».

«Η συνεχής αύξηση των φορολογικών βαρών και η βίαιη επιβολή μέτρων, που μάλιστα πολλά από αυτά είναι αντίθετα και στο Σύνταγμα, οδηγεί τους πολίτες στη φυλακή ή την απόγνωση. Αλλά πέραν αυτού, αποδεικνύεται και απολύτως αναποτελεσματική ως προς τα φορολογικά έσοδα αλλά και καταστρεπτική, αφού αποτελεί μία από τις βασικές αιτίες της ύφεσης. Είμαστε βέβαιοι πως αυτοί που επιβάλλουν τη συγκεκριμένη πολιτική και η Κυβέρνηση που εκτελεί τις εντολές τους, δεν επιδιώκουν την είσπραξη φορολογικών εσόδων, αλλά την ισοπέδωση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, των επαγγελματιών και των μικροϊδιοκτητών, ώστε να παραδώσουν την χώρα στα ολιγοπώλια και τους ξένους καιροσκόπους» είπε ακόμη ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Επανέλαβε την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για «ένα δίκαιο και καθολικό φορολογικό σύστημα, με την παράλληλη κατάργηση παράνομων, αντισυνταγματικών και εκβιαστικών ρυθμίσεων». Όπως είπε «στόχος μας είναι να σταματήσει  η φορολόγηση από το πρώτο ευρώ των ΜμΕ, να σταματήσει η βίαιη αναδιανομή της ιδιωτικής περιουσίας και της επιχειρηματικότητα σε βάρος των πολλών, των μικρών, των αδυνάτων» και να τόνισε την ανάγκη να «καταργηθούν οι ρυθμίσεις που οδηγούν τις ΜμΕ είτε στις φυλακές είτε στην απόγνωση και στις αυτοκτονίες».

Εξήγγειλε πρωτοβουλία, «ώστε οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις που σήμερα έχουν να αντιμετωπίσουν χρέη από χαράτσια ΔΕΗ, Φόρο Εισοδήματος, ΦΑΠ, ΦΠΑ, παλαιά χρέη, έκτακτες εισφορές, να ανασάνουν», θέτοντας προς διαβούλευση την πρόταση για την «συνολική ρύθμιση των χρεών των ΜμΕ επιχειρήσεων όχι ανά φορολογία αλλά σε προκαθορισμένη χρονική περίοδο (π.χ. ανά τρίμηνο) όταν προστίθενται και νέες οφειλές».

Πρότεινε επίσης τη «δυνατότητα επιλογής μεταξύ φορολογικού ελέγχου και έμμεσου αντικειμενικού προσδιορισμού εισοδήματος, ειδικά για πολύ μικρές ΜμΕ και αυτοαπασχολούμενους μέχρι ένα όριο».

Και ζήτησε να «δοθεί άμεσα λύση για τη προστασία των εισοδημάτων από κατασχέσεις λόγω χρεών και τη δυνατότητα συμψηφισμού – κυκλοφορίας χρεών προς το Δημόσιο και επιστροφών φόρων».

Δημοσιεύτηκε απο τον στις 27,Φεβρουάριος, 2014, 8:26 πμ. στις Κατηγορίες HOT - ΕΙΔΗΣΕΙΣ, photos, ΕΛΛΑΔΑ, ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ. Νπορείτε να παρακολουθείσετε τισ απαντήσεις επι του άρθρου απο RSS 2.0. Παρακαλούμε σχολιάστε το άρθρο...( ή αφήστε σύνδεσμο trackback)

Δώστε απάντηση

Προβεβλημένα Links

  • DIKTYO1 TV VIDEO PORTAL

Έυρεση στο Αρχείο

με ημερομηνία
με κατηγορία
'Ευρεση με Google

Photo Gallery

Kατηγορίες
blog καθημερινής ενημέρωσης alphafm.gr

Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.

Όροι χρήσης :απαγορεύεται η χρήση όλων των εικόνων, βίντεο, ειδήσεων, ρεπορτάζ, γραφικών χωρίς την άδεια του alphafm.gr και χωρίς την αναφορά πηγής

Στοιχεία Επικοινωνίας : Κολοκοτρώνη 20 - ΚΑΣΤΟΡΙΑ - ΤΚ 52100, 24670 26.945, apararas@gmail.com
Copyright ©2008-2017 alphafm.gr