Αρχές Μαΐου η Ελλάδα στο ΔΝΤ και ΕΕ – Δανείζεται αρχικά 10 δισ ευρώ – Υλοποιείται το road show στις ΗΠΑ

16:54 – Η άμεση προσφυγή της Ελλάδος στο ΔΝΤ ή την ΕΕ δεν είναι εφικτή αναφέρει καλά ενημερωμένη πηγή γιατί δεν είναι έτοιμος ο μηχανισμός στήριξης και θα απαιτηθούν τουλάχιστον 10-12 μέρες.Ως εκ τούτου η Ελλάδα και θεωρητικά να προσέφευγε αύριο το πρωί δεν θα μπορούσε να εκταμιεύσει χρήματα νωρίτερα από 10-12 μέρες.

Η Ελλάδα σε πρώτη φάση θα δανεισθεί 10 δις ευρώ εκ των οποίων είναι πιθανό να τα λάβει σε ποσοστό 50% προς 50% από το ΔΝΤ και την ΕΕ.
Σημειώνεται ότι συνολικά η Ελλάδα θα χρειασθεί περίπου 35 δις ευρώ για το 2010 ενώ έχει ήδη αντλήσει 16-18 δις ευρώ.
Σημειώνεται ότι με βάση τον μηχανισμό το 1/3 θα το καλύψει το ΔΝΤ και τα 2/3 θα τα καλύψουν οι χώρες της ΕΕ.
Από το ΔΝΤ η Ελλάδα θα δανεισθεί 10 δις ευρώ με επιτόκιο έως 3,6% και από την ΕΕ  συνολικά 20  με 25 δις ευρώ με επιτόκιο 5%.
Ο δανεισμός από το ΔΝΤ θα πραγματοποιηθεί με την διαδικασία την υλοποίησης του προγράμματος σταθερότητας.
Ο δανεισμός από την ΕΕ θα υλοποιηθεί μέσω δανείων ή μέσω εκδόσεων ομολόγων της Ελλάδος που θα καλύπτουν τράπεζες όπως η Γερμανική KFW.
Αρχές Μαΐου η Ελλάδα είναι πιθανό να ενταχθεί στον μηχανισμό – ορισμένοι θεωρούν ότι επειδή στις 9 Μαΐου θα διεξαχθούν οι εκλογές στην Γερμανία  ίσως μετατεθεί για μετά τις 9 Μαΐου –.
Ταυτόχρονα μάλλον στο τέλος της εβδομάδας ,  ομάδα από έλληνες αξιωματούχους θα βρεθούν στην Νέα Υόρκη στο road show που θα πραγματοποιήσει η Ελλάδα με στόχο να διερευνήσει προθέσεις με την προοπτική να υλοποιηθεί ομολογιακή έκδοση.
Με βάση τα τωρινά δεδομένα του spread η απόδοση σε δολαριακή έκδοση διαμορφώνεται πέριξ του 8%. Η Ελλάδα σε αυτή την συγκυρία δεν θα μπορούσε να δανεισθεί πάνω από 1,5 με 2,5 δισ δολάρια. Πάντως σήμερα το ελληνικό δημόσιο θα υλοποιήσει δημοπρασία 3μηνών εντόκων με στόχο να αντλήσει 1,5 δις ευρώ.
Με βάση  πληροφορίες το επιτόκιο εκτιμάται μεταξύ 3,5% και 3,9% για τα τρίμηνα έντοκα.

Πέτρος Λεωτσάκος

Δημοσιεύτηκε απο τον στις 20,Απρίλιος, 2010, 1:54 μμ. στις Κατηγορίες photos, ΔΙΕΘΝΗ, ΕΛΛΑΔΑ. Νπορείτε να παρακολουθείσετε τισ απαντήσεις επι του άρθρου απο RSS 2.0. Παρακαλούμε σχολιάστε το άρθρο...( ή αφήστε σύνδεσμο trackback)

Δώστε απάντηση

Προβεβλημένα Links

  • DIKTYO1 TV VIDEO PORTAL

Έυρεση στο Αρχείο

με ημερομηνία
με κατηγορία
'Ευρεση με Google

Photo Gallery

Kατηγορίες
blog καθημερινής ενημέρωσης alphafm.gr

Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.

Όροι χρήσης :απαγορεύεται η χρήση όλων των εικόνων, βίντεο, ειδήσεων, ρεπορτάζ, γραφικών χωρίς την άδεια του alphafm.gr και χωρίς την αναφορά πηγής

Στοιχεία Επικοινωνίας : Κολοκοτρώνη 20 - ΚΑΣΤΟΡΙΑ - ΤΚ 52100, 24670 26.945, apararas@gmail.com
Copyright ©2008-2017 alphafm.gr