Σε λίγο θα φτιάχνεις και καφέ με… πιστωτική και κινητό

Είναι γεγονός ότι η τεχνολογία τρέχει με ταχύτητα φωτός και κανείς δεν μπορεί πλέον την αγνοήσει καθώς θα ξεπεραστεί από τις εξελίξεις και από τον ανταγωνισμό.

Στο πλαίσιο του Mobile World Congress, στη Βαρκελώνη, οι εταιρίες που συμμετείχαν παρουσίασαν πολλά και ενδιαφέροντα προϊόντα τα οποία είτε είναι έτοιμα προς χρήση, είτε βρίσκονται σε στάδιο υλοποίησης.Μία από αυτές τις εταιρίες ήταν και η MasterCard, η οποία παρουσίασε τις τελευταίες της διεθνείς καινοτομίες και νέες συνεργασίες με βασικούς παίκτες σε όλο τον κόσμο, με στο στόχο να παρέχει προστιθέμενη αξία στον απαιτητικό τομέα των πληρωμών μέσω κινητών τηλεφώνων.
Η MasterCard ανακοίνωσε ότι θα εισάγει προδιαγραφές για να αξιοποιήσει την τεχνολογία Εξομοίωσης Καρτών (Host Card Emulation-HCE), για την ασφαλή χρήση της τεχνολογίας Near Fear Communication σε συναλλαγές. Η εφαρμογή αυτή θα επιτρέπει στους καταναλωτές να χρησιμοποιούν εύκολα τις κάρτες MasterCard και να κάνουν ανέπαφες συναλλαγές μέσω κινητών τηλεφώνων που διαθέτουν τη τεχνολογία NFC.Ως μια ανοικτή αρχιτεκτονική, η HCE επιτρέπει πληρωμές και άλλες NFC υπηρεσίες – συμπεριλαμβανομένων προγραμμάτων επιβράβευσης, συστημάτων ελέγχου πρόσβασης με κάρτα- να ολοκληρώνονται χωρίς τη χρήση ενός secure element (SE). Η συγκεκριμένη προδιαγραφή, που αναπτύχθηκε κατά το περασμένο έτος σε συνεργασία με την Capital One και Banco Sabadell αποτελεί ένα σημαντικό ορόσημο για την αγορά, το οποίο, σε συνδυασμό με την μακροχρόνια στήριξη της MasterCard για τις ενσωματωμένες και SIM-based εφαρμογές SE, θα ενισχύσει την προώθηση των ανέπαφων συναλλαγών μέσω κινητών τηλεφώνων από τους καταναλωτές.
Η δεύτερη συνεργασία της MasterCard έγινε με την Syniverse με στόχο να παρουσιάσουν μια σειρά από υπηρεσίες στον τομέα των κινητών τηλεφώνων και των πληρωμών που θα βοηθήσουν τους χρήστες κινητών τηλεφώνων που ταξιδεύουν στο εξωτερικό να «κοιμούνται πιο ήσυχοι». Οι δύο εταιρείες βρίσκονται σε πιλοτική φάση για μια υπηρεσία opt-in η οποία θα επιτρέπει τις συναλλαγές με κάρτες σε όσους έχουν ρυθμίσει τις κινητές τους συσκευές σε μια συγκεκριμένη γεωγραφική τοποθεσία. Η συγκεκριμένη υπηρεσία έχει ως στόχο να μειώσει την ανησυχία των καταναλωτών σχετικά με τη μη εξουσιοδοτημένη χρήση των καρτών τους ή την απόρριψη των συναλλαγών τους, όταν προσπαθούν να κάνουν αγορές σε μια άλλη χώρα. Παράλληλα, οι καταναλωτές θα έχουν επίσης τη δυνατότητα επιλογής προπληρωμένων πακέτων δεδομένων, τα οποία μπορούν να αγοράσουν απευθείας από τα κινητά τους τηλέφωνά κατά την άφιξή τους σε άλλη χώρα. Περίπου 75 εκατομμύρια χρήστες κινητών τηλεφώνων ταξιδεύουν εκτός της χώρας τους κάθε μήνα, παρόλα αυτά, σήμερα, το 70% των ανθρώπων απενεργοποιούν τη συσκευή τους όταν φτάνουν, πιθανότατα σε μια προσπάθεια να αποφύγουν τις χρεώσεις περιαγωγής.

Η τρίτη καινοτομία που εισάγει η MasterCard είναι η δυνατότητα για MasterPass™ – in app πληρωμές, επιτρέποντας στους καταναλωτές να κάνουν ασφαλείς αγορές μέσω εφαρμογών που διαθέτουν στο κινητό τους. Οι MasterPass in-app πληρωμές εξαλείφουν την ανάγκη αποθήκευσης των στοιχείων των καρτών πληρωμής σε πολυάριθμες mobile εφαρμογές, παρέχοντας στους καταναλωτές μια γρήγορη και απλή εμπειρία πληρωμής. Εφαρμογές με το σύστημα MasterPass ενσωματωμένο σε αυτές, επιτρέπουν στους καταναλωτές να ολοκληρώσουν μια αγορά με τόσο λίγες κινήσεις όσο ένα κλικ στην αγαπημένη τους συσκευή όντας συνδεδεμένοι στο Internet, χωρίς να εγκαταλείψουν το περιβάλλον της εφαρμογής. Η βελτιστοποιημένη διαδικασία πληρωμής δημιουργεί μια απρόσκοπτη εμπειρία αγορών, που υποστηρίζεται από τα υψηλότερα επίπεδα ασφάλειας και κρυπτογράφησης.

Δημοσιεύτηκε απο τον στις 2,Μάρτιος, 2014, 7:19 μμ. στις Κατηγορίες HOT - ΕΙΔΗΣΕΙΣ, photos, ΕΛΛΑΔΑ, ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ. Νπορείτε να παρακολουθείσετε τισ απαντήσεις επι του άρθρου απο RSS 2.0. Παρακαλούμε σχολιάστε το άρθρο...( ή αφήστε σύνδεσμο trackback)

Δώστε απάντηση

Προβεβλημένα Links

  Έυρεση στο Αρχείο

  με ημερομηνία
  με κατηγορία
  'Ευρεση με Google

  Photo Gallery

  Kατηγορίες
  blog καθημερινής ενημέρωσης alphafm.gr

  Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.

  Όροι χρήσης :απαγορεύεται η χρήση όλων των εικόνων, βίντεο, ειδήσεων, ρεπορτάζ, γραφικών χωρίς την άδεια του alphafm.gr και χωρίς την αναφορά πηγής

  Στοιχεία Επικοινωνίας : Κολοκοτρώνη 20 - ΚΑΣΤΟΡΙΑ - ΤΚ 52100, 24670 26.945, apararas@gmail.com
  Copyright ©2008-2017 alphafm.gr