Υποχρεωτικές οι μετακινήσεις εκπαιδευτικών – Η διαδικασία

Δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως το Προεδρικό Διάταγμα για τις υποχρεωτικές μετακινήσεις εκπαιδευτικών.

Μεταξύ άλλων προβλέπει ότι, οι εκπαιδευτικοί που είναι υπεράριθμοι κατατάσσονται σε πίνακες υποχρεωτικής μετάθεσης, που συντάσσονται από τα Υπηρεσιακά Συμβούλια ανά περιοχή μετάθεσης.

Οι οριστικοί πίνακες κυρώνονται το αργότερο έως τις 15 Ιουνίου κάθε έτους.

Στις κενές θέσεις όπου κανείς εκπαιδευτικός δεν επιθυμεί να μετατεθεί, σύμφωνα με το «Έθνος», μετατίθενται οι εξ ολοκλήρου υπεράριθμοι εκπαιδευτικοί της γεωγραφικά πλησιέστερης περιοχής μετάθεσης.

Ποιοι εκπαιδευτικοί χαρακτηρίζονται ως υπεράριθμοι

1. Οι εκπαιδευτικοί που δεν έχουν συμπληρώσει 12 έτη προϋπηρεσίας και πλεονάζουν εξ ολοκλήρου στην περιοχή μετάθεσης που υπηρετούν και δε συμπληρώνουν το 60% τουλάχιστον του υποχρεωτικού τους διδακτικού ωραρίου σε Μονάδα της ίδιας ή διαφορετικής Εκπαιδευτικής Βαθμίδας με μαθήματα της πρώτης και της δεύτερης ειδικότητας, χαρακτηρίζονται με απόφαση του Περιφερειακού Διευθυντή Εκπαίδευσης, ύστερα από την εισήγηση των Περιφερειακών Συμβουλίων εξ ολοκλήρου υπεράριθμοι στην οικεία περιοχή μετάθεσης.

2. Οι ίδιοι κατατάσσονται σε πίνακες υποχρεωτικής μετάθεσης, που συντάσσονται ανά περιοχή μετάθεσης, ανά κλάδο και ειδικότητα.

3. Οι εκπαιδευτικοί που ανήκουν σε κλάδους ή ειδικότητες, που σύμφωνα με τις οικείες διατάξεις επιτρέπεται να διδάσκουν και στις δυο Βαθμίδες Εκπαίδευσης, χαρακτηρίζονται ολικά υπεράριθμοι και κατατάσσονται στους πίνακες υποχρεωτικών μεταθέσεων, ύστερα από κοινή εισήγηση των οικείων Υπηρεσιακών Συμβουλίων και των δύο Βαθμίδων.

Δημοσιεύτηκε απο τον στις 4,Μάρτιος, 2014, 9:10 πμ. στις Κατηγορίες HOT - ΕΙΔΗΣΕΙΣ, photos, ΕΛΛΑΔΑ, ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ. Νπορείτε να παρακολουθείσετε τισ απαντήσεις επι του άρθρου απο RSS 2.0. Παρακαλούμε σχολιάστε το άρθρο...( ή αφήστε σύνδεσμο trackback)

Δώστε απάντηση

Πρόσφατα Άρθρα

Προβεβλημένα Links

  Έυρεση στο Αρχείο

  με ημερομηνία
  με κατηγορία
  'Ευρεση με Google

  Photo Gallery

  Kατηγορίες
  blog καθημερινής ενημέρωσης alphafm.gr

  Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.

  Όροι χρήσης :απαγορεύεται η χρήση όλων των εικόνων, βίντεο, ειδήσεων, ρεπορτάζ, γραφικών χωρίς την άδεια του alphafm.gr και χωρίς την αναφορά πηγής

  Στοιχεία Επικοινωνίας : Κολοκοτρώνη 20 - ΚΑΣΤΟΡΙΑ - ΤΚ 52100, 24670 26.945, apararas@gmail.com
  Copyright ©2008-2017 alphafm.gr