Απειλούνται με διαγραφή 180.000 φοιτητές – Τέλος στους αιώνιους και ανατροπές στον αριθμό των εισακτέων – Τα πάνω, κάτω στις πανελλαδικές

Τα πάνω κάτω έρχονται στην τριτοβάθμια εκπαίδευση με τις αλλαγές που σχεδιάζει το υπουργείο. Για οικονομικούς και μόνο λόγους από φέτος θα εφαρμοστεί νόμος που προβλέπει διαγραφή των λεγόμενων και “αιώνιων” φοιτητών.
Τι σημαίνει αυτό;
Με τον νέο νόμο οφείλουν να ολοκληρώσουν τις σπουδές τους οι εισακτέοι από το 2006 μέχρι τον Ιούνιο.

Μέχρι τον Ιούνιο θα πρέπει να πάρουν πτυχίο όσοι πέρασαν το 2006

Σε διαφορετική περίπτωση τα ιδρύματα υποχρεούνται από τη νέα ακαδημαϊκή χρονιά να τους διαγράψουν.
Αν και τα δύο τελευταία εξάμηνα παρατηρήθηκε το φαινόμενο αύξησης όσων παρακολουθούσαν μαθήματα και ολοκλήρωναν τις σπουδές τους υπολογίζεται ότι είναι 180.000 οι φοιτητές που έχουν ξεπεράσει κατά πολύ των χρόνο φοίτησης των σχολών τους…

Ανατροπές στον αριθμό των εισακτέων στις Πανελλαδικές

Αυξομειώσεις στις βάσεις αναμένεται να φέρουν οι αλλαγές στον αριθμό των εισακτέων. Η μείωση του αριθμού θα σημάνει αύξηση των βάσεων σε σχολές όπως Φιλολογίας και Νομικής, ενώ αντίθετα μείωση της βάσης θα σημάνει η αύξηση των εισακτέων σε σχολές όπως Μαθηματικό, Φυσικό, και πολλές πολυτεχνικές σχολές.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι θα υπάρξουν μειώσεις σε περίπου 20 τμήματα, μειώσεις που θα σημάνουν αυξήσεις σε άλλα τμήματα.

Μειώνονται από φέτος σύμφωνα με πληροφορίες οι θέσεις σε σχολές όπως: Παιδαγωγικό Ρεθύμνου, Φιλοσοφίας Πάτρας, Παιδαγωγικό Βόλου, Αγγλικής Φιλολογίας Θεσσαλονίκης, Κοινωνικής Θεολογίας Αθήνας, Ιταλικής Φιλολογίας Αθήνας, Νομικής Κομοτηνής, ΦΠΨ Ιωαννίνων, Διοίκησης Συστημάτων Εφοδιασμού Θήβας, Λογιστικής Χαλκίδας.

Οι μειώσεις αυτές στις παραπάνω σχολές θα φέρουν αυξήσεις στον αριθμό των εισακτέων σε άλλες όπως: Φυσικής Ηρακλείου, Χημείας Θεσσαλονίκης, Μαθηματικών Πάτρας, Βιολογίας Αθήνας, Μαθηματικών Θεσσαλονίκης, Γεωγραφίας Μυτηλίνης, Γεωλογίας Πάτρας, Χημείας Ηρακλείου, Φυσικής Θεσσαλονίκης, Επιστήμης και Τεχνολογίας Υλικών Ηρακλείου.

Ουσιαστικά όλα δείχνουν ότι εφέτος θα ευνοηθούν οι υποψήφιοι του 2ου επιστημονικού πεδίου.

Δημοσιεύτηκε απο τον στις 5,Μάρτιος, 2014, 9:40 πμ. στις Κατηγορίες HOT - ΕΙΔΗΣΕΙΣ, photos, ΕΛΛΑΔΑ, ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ. Νπορείτε να παρακολουθείσετε τισ απαντήσεις επι του άρθρου απο RSS 2.0. Παρακαλούμε σχολιάστε το άρθρο...( ή αφήστε σύνδεσμο trackback)

Δώστε απάντηση

Προβεβλημένα Links

  Έυρεση στο Αρχείο

  με ημερομηνία
  με κατηγορία
  'Ευρεση με Google

  Photo Gallery

  Kατηγορίες
  blog καθημερινής ενημέρωσης alphafm.gr

  Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.

  Όροι χρήσης :απαγορεύεται η χρήση όλων των εικόνων, βίντεο, ειδήσεων, ρεπορτάζ, γραφικών χωρίς την άδεια του alphafm.gr και χωρίς την αναφορά πηγής

  Στοιχεία Επικοινωνίας : Κολοκοτρώνη 20 - ΚΑΣΤΟΡΙΑ - ΤΚ 52100, 24670 26.945, apararas@gmail.com
  Copyright ©2008-2017 alphafm.gr