Πώς θα γίνουν φέτος οι εξετάσεις της Α’ Λυκείου

Με «κουρεμένη» Τράπεζα Θεμάτων οι φετινές εξετάσεις.

Εξαιρέθηκαν μόνο για φέτος τα μαθήματα επιλογής – Πότε θα δημοσιευθούν τα ενδεικτικά πρώτα θέματα.

Μόνο το 50% των θεμάτων των φετινών απολυτήριων εξετάσεων της Α΄ Λυκείου θα προέλθει από την Τράπεζα Θεμάτων, όπως προβλέπουν οι οδηγίες που έστειλε στα σχολεία το υπουργείο Παιδείας.

Η «έκπτωση» αυτή προέκυψε μετά την απόφαση με υπογραφή Κωνσταντίνου Αρβανιτόπουλου να εξαιρεθούν τα μαθήματα επιλογής, όπως γράφουν «ΤΑ ΝΕΑ».

Ειδικά για τα μαθήματα επιλογής προωθείται η σύνταξη νομοθετικής ρύθμισης προκειμένου όλα τα θέματα να ορίζονται από τους διδάσκοντες.

Τα θέματα της Τράπεζας Θεμάτων συγκεντρώνει το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής το οποίο περίπου μια εβδομάδα πριν από την έναρξη των εξετάσεων θα τα αναρτήσει στο διαδίκτυο και αυτό προκειμένου να μην γίνουν πεδίο ανταγωνισμού από τα φροντιστήρια.

Η τελική επιλογή τους, δε, θα γίνεται με ηλεκτρονικό τρόπο λίγη ώρα πριν τις εξετάσεις σε κάθε σχολείο.

Δημοσιεύτηκε απο τον στις 6,Μάρτιος, 2014, 8:40 πμ. στις Κατηγορίες HOT - ΕΙΔΗΣΕΙΣ, photos, ΕΛΛΑΔΑ, ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ. Νπορείτε να παρακολουθείσετε τισ απαντήσεις επι του άρθρου απο RSS 2.0. Παρακαλούμε σχολιάστε το άρθρο...( ή αφήστε σύνδεσμο trackback)

Δώστε απάντηση

Προβεβλημένα Links

  • DIKTYO1 TV VIDEO PORTAL

Έυρεση στο Αρχείο

με ημερομηνία
με κατηγορία
'Ευρεση με Google

Photo Gallery

Kατηγορίες
blog καθημερινής ενημέρωσης alphafm.gr

Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.

Όροι χρήσης :απαγορεύεται η χρήση όλων των εικόνων, βίντεο, ειδήσεων, ρεπορτάζ, γραφικών χωρίς την άδεια του alphafm.gr και χωρίς την αναφορά πηγής

Στοιχεία Επικοινωνίας : Κολοκοτρώνη 20 - ΚΑΣΤΟΡΙΑ - ΤΚ 52100, 24670 26.945, apararas@gmail.com
Copyright ©2008-2017 alphafm.gr