Εως και 4 χρόνια περιμένουν τη σύνταξη 350.000 άτομα

Οι εκκρεμείς συντάξεις θα «καταπιούν» το πρωτογενές πλεόνασμα.

Το κόστος των οφειλών προς τους απλήρωτους συνταξιούχους αγγίζει τα 4 δισ. ευρώ! – Πρώτο στις καθυστερήσεις το ΙΚΑ – Δεν έχουμε προσωπικό, λένε τα Ταμεία – Συνδικαλιστές: Αν δεν γίνουν προσλήψεις η καθυστέρηση θα φτάσει τα 7 χρόνια!

Στην ουρά παραμένουν από 6 μήνες έως 4 χρόνια 350.000 συνταξιούχοι ψάχνοντας έναν υπάλληλο να τους ενημερώσει πότε θα λάβει τέλος ο Γολγοθάς τους .

Το κόστος των οφειλών προς τους απλήρωτους συνταξιούχους εκτιμάται ότι κυμαίνεται 3-4 δισ. ευρώ. Ετσι και ο πιο καλόπιστος χαμηλοσυνταξιούχος δυσκολεύεται να πιστέψει ότι θα επωφεληθεί από το πλεόνασμα ,το οποίο δεν αποκλείεται να «καταπιούν» τα χρέη του δημοσίου προς τρίτους.

Τη δυνατότητα της χώρας μας να μοιράσει πρωτογενές πλεόνασμα από τη στιγμή που εκκρεμούν χιλιάδες συνταξιοδοτικές αποφάσεις ,αμφισβήτησαν με καυστικό τρόπο και οι εκπρόσωποι της Τρόικας ,τονίζοντας παράλληλα με στόμφο ότι παρά το νέο ασφαλιστικό οι συνταξιούχοι αυξήθηκαν κατά 600.000 τα τελευταία έξι χρόνια .

Την πρωτιά στις καθυστερήσεις κατέχει το ΙΚΑ καθώς εκκρεμούν περίπου 200.000 συντάξεις. Η αναμονή μπορεί να ξεπεράσει τα 2 χρόνια αν η ασφάλιση είναι διαδοχική. Χαρακτηριστικά αναφέρεται ότι στην απονομή συντάξεων το ΙΚΑ Εύβοιας διεκδικεί το πρώτο «πανελλαδικό βραβείο» καθυστερήσεων! Μόνο 3 υπάλληλοι απασχολούνται στο τμήμα απονομής συντάξεων, ενώ οι αιτήσεις ξεπερνούν τις 6.000, με αποτέλεσμα σημαντικές καθυστερήσεις με τάσεις περαιτέρω επιβράδυνσης.

Η ομοσπονδία των Υπαλλήλων στο ΙΚΑ υποστηρίζει ότι για τις καθυστερήσεις ευθύνεται η έλλειψη προσωπικού καθώς κάθε υπάλληλος στο υποκατάστημα της Αθήνας επωμίζεται την επεξεργασία 5.000 φακέλων.

Περισσότερες από 85.000 είναι οι επικουρικές συντάξεις που ακόμα δεν έχουν απονεμηθεί από το ΕΤΕΑ (επικουρικό του ΙΚΑ). Στον ΟΓΑ, εκτιμάται ότι περισσότερες από 50.000 συντάξεις περιμένουν για έκδοση. Ο χρόνος αναμονής φτάνει έως και τα 2 χρόνια. Στον ΟΑΕΕ υπάρχουν περίπου 21.000 συντάξεις που δεν έχουν απονεμηθεί ενώ στο δημόσιο εκκρεμούν 30.000 αιτήσεις . Οι μεγαλύτερες καθυστερήσεις σημειώνονται στο ΝΑΤ και στο επικουρικό ταμείο των εμποροϋπαλλήλων (ΤΕΑΥΕΚ), που σε περιπτώσεις διαδοχικής ασφάλισης κυμαίνονται από 3-4 χρόνια. Κατά δήλωση των συνδικαλιστών ο χρόνος απονομής θα φτάσει και τα 7 χρόνια αν δεν προσληφθεί προσωπικό.

Δημοσιεύτηκε απο τον στις 10,Μάρτιος, 2014, 12:34 μμ. στις Κατηγορίες HOT - ΕΙΔΗΣΕΙΣ, photos, ΕΛΛΑΔΑ, ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ. Νπορείτε να παρακολουθείσετε τισ απαντήσεις επι του άρθρου απο RSS 2.0. Παρακαλούμε σχολιάστε το άρθρο...( ή αφήστε σύνδεσμο trackback)

Δώστε απάντηση

Προβεβλημένα Links

  Έυρεση στο Αρχείο

  με ημερομηνία
  με κατηγορία
  'Ευρεση με Google

  Photo Gallery

  Kατηγορίες
  blog καθημερινής ενημέρωσης alphafm.gr

  Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.

  Όροι χρήσης :απαγορεύεται η χρήση όλων των εικόνων, βίντεο, ειδήσεων, ρεπορτάζ, γραφικών χωρίς την άδεια του alphafm.gr και χωρίς την αναφορά πηγής

  Στοιχεία Επικοινωνίας : Κολοκοτρώνη 20 - ΚΑΣΤΟΡΙΑ - ΤΚ 52100, 24670 26.945, apararas@gmail.com
  Copyright ©2008-2017 alphafm.gr