Δημόσιο: Έρχονται 3.150 θέσεις σε σχολεία και νοσοκομεία (πίνακες)

Θέμα ημερών είναι η έκδοση δύο προκηρύξεων για την πρόσληψη 3.150 εκπαιδευτικών στα σχολεία και γιατρών στα νοσοκομεία και Κέντρα Υγείας όλης της χώρας.

Θα προσληφθούν 2.000 καθηγητές στα Κοινωνικά Φροντιστήρια του Υπουργείου Παιδείας και 1.150 επικουρικοί γιατροί για την κάλυψη αναγκών των νοσοκομειακών μονάδων.

Οι εκπαιδευτικοί-σύμφωνα με έγκυρες πηγές του Υπουργείου Παιδείας-θα παρέχουν τις υπηρεσίες τους αρχικά σε πέντε μεγάλα αστικά κέντρα της χώρας: Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Πάτρα, Αλεξανδρούπολη και Χαλκίδα.

Στην πρώτη φάση θα επιλεγούν 1.000 εκπαιδευτικοί ειδικοτήτων που συνδέονται με τα πανελλαδικώς εξεταζόμενα μαθήματα της Β’ και της Γ’ Λυκείου. Η διάρκεια των συμβάσεων θα είναι εξάμηνη, με αμοιβή 589 ευρώ το μήνα.

Τον Σεπτέμβριο θα υλοποιηθεί η δεύτερη φάση του προγράμματος με την πρόσληψη άλλων 1.000 καθηγητών. Όπως ανέφερε υψηλόβαθμο στέλεχος στην εφημερίδα «Εργασία», «η επιλογή των νέων εκπαιδευτικών θα γίνει κυρίως από δύο ¨δεξαμενές¨: Το 50% των θέσεων θα αφορά άνεργους καθηγητές κάτω των 30 ετών και το υπόλοιπο ποσοστό εκπαιδευτικούς που είναι μακροχρόνια άνεργοι».

Τα κριτήρια επιλογής για τους καθηγητές είναι ο χρόνος ανεργίας, το ετήσιο εισόδημα( προηγούνται αυτοί που έχουν το χαμηλότερο) και η οικογενειακή κατάσταση. Η υποβολή των αιτήσεων θα γίνει μόνο ηλεκτρονικά μέσω του ΟΑΕΔ.
Οι ενδιαφερόμενοι για τις 1.150 θέσεις επικουρικών γιατρών οφείλουν μέσα σε προθεσμία 15 ημερών από την ανακοίνωση της προκήρυξης να υποβάλουν συμπληρωματική αίτηση στην οποία να δηλώνουν την προτίμηση τους για το νοσοκομείο στο οποίο επιθυμούν να εργαστούν.

Ειδική αίτηση

Στην ειδική αίτηση δηλώνουν δύο προτιμήσεις θέσεων. Στην περίπτωση που πολλοί γιατροί δηλώσουν ενδιαφέρον για την ίδια θέση, τότε προηγείται αυτός που έχει περισσότερο χρόνο υπηρεσίας σε περιφερειακά νοσοκομεία και Κέντα Υγείας.
Σημειώνεται ότι ο υποψήφιος με της συμπληρωματική δήλωση δεσμεύεται ότι για διάστημα 12 μηνών θα έχει πλήρη και αποκλειστική απασχόληση. Η δωδεκάμηνη υπηρεσία μπορεί να παραταθεί έως τρία χρόνια, εάν ο υποψήφιος επιλέξει νοσοκομείο άγονων, απομακρυσμένων ή νησιωτικών περιοχών της χώρας.

 

Δημοσιεύτηκε απο τον στις 10,Μάρτιος, 2014, 6:11 μμ. στις Κατηγορίες photos, ΕΛΛΑΔΑ, ΠΡΟΚΗΡΥΞΕΙΣ, ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ. Νπορείτε να παρακολουθείσετε τισ απαντήσεις επι του άρθρου απο RSS 2.0. Παρακαλούμε σχολιάστε το άρθρο...( ή αφήστε σύνδεσμο trackback)

Δώστε απάντηση

Προβεβλημένα Links

  Έυρεση στο Αρχείο

  με ημερομηνία
  με κατηγορία
  'Ευρεση με Google

  Photo Gallery

  Kατηγορίες
  blog καθημερινής ενημέρωσης alphafm.gr

  Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.

  Όροι χρήσης :απαγορεύεται η χρήση όλων των εικόνων, βίντεο, ειδήσεων, ρεπορτάζ, γραφικών χωρίς την άδεια του alphafm.gr και χωρίς την αναφορά πηγής

  Στοιχεία Επικοινωνίας : Κολοκοτρώνη 20 - ΚΑΣΤΟΡΙΑ - ΤΚ 52100, 24670 26.945, apararas@gmail.com
  Copyright ©2008-2017 alphafm.gr