Να μην καταργηθεί η υποχρεωτική εγγραφή των επιχειρήσεων ζητούν τα Επιμελητήρια

Τη στήριξη του επιμελητηριακού θεσμού εξέφρασε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, υπουργός Εξωτερικών και πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος, σε συνάντηση που είχε σήμερα το μεσημέρι με τον πρόεδρο της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος Κωνσταντίνο Μίχαλο και αντιπροσωπεία προέδρων Επιμελητηρίων-μελών της ΚΕΕ.
Τον κ. Βενιζέλο επισκέφθηκαν στο γραφείο του στο υπουργείο Εξωτερικών, μεταξύ άλλων, ο πρόεδρος της ΚΕΕ Κωνσταντίνος Μίχαλος, ο πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών Γ. Χατζηθεοδοσίου, ο πρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πειραιά Β. Κορκίδης, ο πρόεδρος του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Πειραιά Ανδ. Μιχάλαρος και ο πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Πειραιά Γ. Μπενέτος.
Ο κ. Μίχαλος ανέπτυξε στον κ. Βενιζέλο το πρόβλημα που αντιμετωπίζει σήμερα ο επιμελητηριακός θεσμός στην Ελλάδα, μετά την απόφαση που έχει ληφθεί από την κυβέρνηση, κατόπιν συστάσεως της τρόικας, για κατάργηση της υποχρεωτικής εγγραφής στα Επιμελητήρια, των επιχειρήσεων. Ο πρόεδρος της ΚΕΕ τόνισε τα εξής: «Με την κατάργηση της υποχρεωτικότητας της εγγραφής, τα Επιμελητήρια θα στερηθούν το μοναδικό έσοδό τους, δεδομένου ότι δεν επιχορηγούνται ούτε με ένα ευρώ από τον κρατικό προϋπολογισμό ή από οποιαδήποτε άλλη πηγή, με αποτέλεσμα να οδηγηθούν σε παύση της λειτουργίας τους. Ωστόσο, οι υπηρεσίες που προσφέρουν στα μέλη τους, σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να καταργηθούν. Κατά συνέπεια, κάποιος φορέας θα πρέπει να αναλάβει το συγκεκριμένο έργο. Αν αύριο τα Επιμελητήρια υποχρεώνονταν να διακόψουν τη λειτουργία τους εξαιτίας της έλλειψης εθελοντικών συμμετοχών, θα ξανάνοιγαν μεθαύριο ως κρατικοί φορείς. Στην περίπτωση αυτή, το ελληνικό Δημόσιο θα αναγκαστεί να αυξήσει τον προϋπολογισμό του για την παροχή των υπηρεσιών αυτών. Και αυτό θα συμβεί τη στιγμή που η μεγάλη προσπάθεια στρέφεται ακριβώς προς την αντίθετη κατεύθυνση, σε αυτή της μείωσης των δημοσιονομικών δαπανών». dikaiologitika.gr
Δημοσιεύτηκε απο τον στις 13,Μάρτιος, 2014, 7:29 πμ. στις Κατηγορίες HOT - ΕΙΔΗΣΕΙΣ, photos, ΕΛΛΑΔΑ, ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ. Νπορείτε να παρακολουθείσετε τισ απαντήσεις επι του άρθρου απο RSS 2.0. Παρακαλούμε σχολιάστε το άρθρο...( ή αφήστε σύνδεσμο trackback)

Δώστε απάντηση

Πρόσφατα Άρθρα

Προβεβλημένα Links

  Έυρεση στο Αρχείο

  με ημερομηνία
  με κατηγορία
  'Ευρεση με Google

  Photo Gallery

  Kατηγορίες
  blog καθημερινής ενημέρωσης alphafm.gr

  Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.

  Όροι χρήσης :απαγορεύεται η χρήση όλων των εικόνων, βίντεο, ειδήσεων, ρεπορτάζ, γραφικών χωρίς την άδεια του alphafm.gr και χωρίς την αναφορά πηγής

  Στοιχεία Επικοινωνίας : Κολοκοτρώνη 20 - ΚΑΣΤΟΡΙΑ - ΤΚ 52100, 24670 26.945, apararas@gmail.com
  Copyright ©2008-2017 alphafm.gr