Τέσσερα εκκαθαριστικά σε ένα από το 2014

Μετονομάζονται σε «πράξη διοικητικού προσδιορισμού φόρου»

Δηλώστε τον Μάρτιο και πληρώστε τους φόρους τον Ιούλιο…

Τέσσερις φόρους σε ένα εκκαθαριστικό θα κληθούν να πληρώσουν φέτος οι φορολογούμενοι. Στα φετινά εκκαθαριστικά, εκτός από το φόρο εισοδήματος, θα συνυπολογισθεί η εισφορά αλληλεγγύης 1% -4% για εισοδήματα άνω των 12.000 ευρώ, το τέλος επιτηδεύματος των 500 ευρώ ή 650 ευρώ και ο φόρος πολυτελείας που θα πληρώσουν όσοι είχαν το 2013 στην κατοχή τους αυτοκίνητα 1.929 κυβικών εκατοστών και άνω, πισίνες και αεροσκάφη.

Σύμφωνα με εγκύκλιο του γενικού γραμματέα εσόδων Χάρη Θεοχάρη, στις δηλώσεις θα πρέπει να αναγραφούν από το πρώτο ευρώ και οι τόκοι των καταθέσεων που πιστώθηκαν στους λογαριασμούς των φορολογούμενων το 2013. Ωστόσο αναμένεται νομοθετική διάταξη η οποία θα ορίζει ότι θα δηλώνονται οι τόκοι πάνω από ένα όριο, ενδεχομένως άνω των 250 ευρώ όπως ίσχυε για τις περυσινές φορολογικές δηλώσεις.

Για πρώτη φορά, το υπουργείο Οικονομικών ζητά από φέτος να αναγράψουν οι φορολογούμενοι όχι μόνο όλα ανεξαιρέτως τα εισοδήματα που απέκτησαν κατά το προηγούμενο έτος, αλλά και να τα παρουσιάσουν αναλυτικά κατά κατηγορία.

Με την υποβολή της φορολογικής δήλωσης θα εκδίδεται αυτομάτως το εκκαθαριστικό σημείωμα στο οποίο θα περιλαμβάνεται και η Ταυτότητα Οφειλής με το συνολικό ποσό φόρου που θα πρέπει να πληρώσουν οι φορολογούμενοι στις τράπεζες ή τα ΕΛΤΑ.

Διαβάστε περισσότερα από το newmoney.gr εδώ

Δημοσιεύτηκε απο τον στις 15,Μάρτιος, 2014, 8:39 μμ. στις Κατηγορίες HOT - ΕΙΔΗΣΕΙΣ, photos, ΕΛΛΑΔΑ, ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ. Νπορείτε να παρακολουθείσετε τισ απαντήσεις επι του άρθρου απο RSS 2.0. Παρακαλούμε σχολιάστε το άρθρο...( ή αφήστε σύνδεσμο trackback)

Δώστε απάντηση

Προβεβλημένα Links

  Έυρεση στο Αρχείο

  με ημερομηνία
  με κατηγορία
  'Ευρεση με Google

  Photo Gallery

  Kατηγορίες
  blog καθημερινής ενημέρωσης alphafm.gr

  Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.

  Όροι χρήσης :απαγορεύεται η χρήση όλων των εικόνων, βίντεο, ειδήσεων, ρεπορτάζ, γραφικών χωρίς την άδεια του alphafm.gr και χωρίς την αναφορά πηγής

  Στοιχεία Επικοινωνίας : Κολοκοτρώνη 20 - ΚΑΣΤΟΡΙΑ - ΤΚ 52100, 24670 26.945, apararas@gmail.com
  Copyright ©2008-2017 alphafm.gr