Στα 285 εκατ. € η δαπάνη του Δημοσίου για τηλέφωνα

Την ηλεκτρονική καταγραφή όλων των τηλεφωνικών συνδέσεων σταθερής και κινητής τηλεφωνίας, που λειτουργούν για λογαριασμό του Ελληνικού Δημοσίου, αναλαμβάνει η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων (Γ.Γ.Π.Σ).

Αυτή τη στιγμή, δεν είναι καν γνωστός ο αριθμός των τηλεφωνικών συνδέσεων, που έχουν «χρεωθεί» στις Δημόσιες Υπηρεσίες, επιβαρύνοντας τον Κρατικό Προϋπολογισμό.

Πρόσφατη έρευνα ανεβάζει τη δημόσια τηλεπικοινωνιακή δαπάνη στο ιλιγγιώδες ποσό των 285 εκατ. ευρώ!

Στον Τακτικό Προϋπολογισμό έχει εγγραφεί ποσό της τάξεως των 125 εκατ. € μόνο για τους Φορείς της Κεντρικής Κυβέρνησης, ενώ εκτιμάται ότι, δαπανώνται επιπλέον 10 εκατ. € εκτός Τακτικού Προϋπολογισμού.

Για τους Δήμους, τα Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου και τους υπόλοιπους Φορείς της Γενικής Κυβέρνησης – συνολικά υπερβαίνουν τις 30.000 – η δαπάνη εκτιμάται ότι, φτάνει στα 150 εκατ. ευρώ.

Το αν τα ευρήματα της έρευνας και οι εκτιμήσεις επιβεβαιωθούν και σε ποιο βαθμό, θα φανεί έως το τέλος Ιουλίου, καθώς μέχρι τότε η Γ.Γ.Π.Σ. προγραμματίζει να έχει ολοκληρώσει την πρώτη «απογραφή».

Ήδη, την προηγούμενη εβδομάδα δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ σχετική απόφαση, βάσει της οποίας, όλοι οι Φορείς του Δημοσίου θα πρέπει μέσα σε συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα να συμπληρώσουν σε ηλεκτρονική βάση ποιους τηλεφωνικούς αριθμούς χρησιμοποιούν, ενώ οι τηλεπικοινωνιακές εταιρείες θα πρέπει να αναγράψουν τα ποσά που εισπράττουν για κάθε σύνδεση.

Αρμόδιος κυβερνητικός παράγοντας, στον οποίο απευθύνθηκε η «Καθημερινή», δεν αποκλείει να προκύψουν εντυπωσιακά ευρήματα τόσο για το πόσο «φουσκωμένοι» θα εμφανιστούν ορισμένοι λογαριασμοί, όσο και για το ποιοι και πώς κάνουν χρήση Κρατικών κινητών τηλεφώνων.

Το σύστημα ηλεκτρονικής καταγραφής, που θα τεθεί σε εφαρμογή την 1η Μαΐου, αν επιτύχει, θα εφαρμοσθεί και σε άλλες «δημόσιες δαπάνες» όπως, τα ταξίδια, τα ενοίκια κ.λπ.

Δημοσιεύτηκε απο τον στις 16,Μάρτιος, 2014, 7:01 μμ. στις Κατηγορίες HOT - ΕΙΔΗΣΕΙΣ, photos, ΕΛΛΑΔΑ, ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ. Νπορείτε να παρακολουθείσετε τισ απαντήσεις επι του άρθρου απο RSS 2.0. Παρακαλούμε σχολιάστε το άρθρο...( ή αφήστε σύνδεσμο trackback)

Δώστε απάντηση

Προβεβλημένα Links

  Έυρεση στο Αρχείο

  με ημερομηνία
  με κατηγορία
  'Ευρεση με Google

  Photo Gallery

  Kατηγορίες
  blog καθημερινής ενημέρωσης alphafm.gr

  Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.

  Όροι χρήσης :απαγορεύεται η χρήση όλων των εικόνων, βίντεο, ειδήσεων, ρεπορτάζ, γραφικών χωρίς την άδεια του alphafm.gr και χωρίς την αναφορά πηγής

  Στοιχεία Επικοινωνίας : Κολοκοτρώνη 20 - ΚΑΣΤΟΡΙΑ - ΤΚ 52100, 24670 26.945, apararas@gmail.com
  Copyright ©2008-2017 alphafm.gr